Dolby/ATMOS 5+1 z O2TV NETFLIX HBOMax

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod eviljack 5. 12. 2023 12:17

Nj, pokud to ta TV sama neumi, tak je potom zle. Jeste bys tam mohl zkusit doinstalovat treba Kodi, pokud to umoznuje, ale jinak nezbyde, nez poridit dalsi krabicku.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 5. 12. 2023 12:29

Haalf píše:jistil jsem, že moje LG Smart TV umí pouze jediný audio dekóder a to je DTS - má to tak napsané na webu.

Co je to za LG tv, že umí jen DTS? Nějaká hodně stará? Není to spíš tak, že DTS neumí?
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 5. 12. 2023 12:32

Haalf píše:A ještě jeden doplňující dotaz. Když TV má pouze ARC a Soundbar eARC, dostane se tam i tak Dolby Atmos z Netflixu?

Ne nedostane, přes ARC Atmos neprojde. Přes eARC už projde, ale abys mohl používat eARC musí ho samozřejmě podporovat obě propojovaný zařízení.
ARC zvládne přenést datovej tok maximálně 1Mbps a to stačí jen na základní DTS a DD, ani DD+ už ARC přenést nezvládne.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Haalf 5. 12. 2023 13:24

Vladce vesmiru píše:
Haalf píše:jistil jsem, že moje LG Smart TV umí pouze jediný audio dekóder a to je DTS - má to tak napsané na webu.

Co je to za LG tv, že umí jen DTS? Nějaká hodně stará? Není to spíš tak, že DTS neumí?

Je to LG 55 6200PLA. Na webu výrobce je, že umí pouze DTS dekodér. Taky se mi to úplně nezdá, že to neumí Dolby Digital

-- 5. 12. 2023 14:47 --

Kamasu píše:
Haalf píše:A ještě jeden doplňující dotaz. Když TV má pouze ARC a Soundbar eARC, dostane se tam i tak Dolby Atmos z Netflixu?

Ne nedostane, přes ARC Atmos neprojde. Přes eARC už projde, ale abys mohl používat eARC musí ho samozřejmě podporovat obě propojovaný zařízení.
ARC zvládne přenést datovej tok maximálně 1Mbps a to stačí jen na základní DTS a DD, ani DD+ už ARC přenést nezvládne.

A týká se to také streamovacího Dolby Atmos? Četl jsem, že tak je zvuk komprimovaný a že by to mělo jít i přes ARC.
Haalf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 5. 12. 2023 14:15

Ano, týká se to i toho Atmosu ze streamů. Atmos na streamovacích službách je ve ztrátovým DD+, ale ARC přenese jen 1 Mbps a DD+ má datovej tok od cca 1,6 Mbps a víc. Atmos jako takovej má i v tej ztrátovej DD+ verzi datovej tok ještě větší.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 5. 12. 2023 14:55

Pripadne skus pozriet nejaky bazar napr. ten nvidia shield pro 2019 da sa najst tak okolo 3000kc+ a budeš mat pokoj aj do buducna.
Sony Bravia KD-85XG8596
Nvidia Shield Pro
Denon X3800H+NAD C270+Yamaha RX-N600
5.4.6: Magnat Monitor Supreme 2x2002, 1x252, 2x202, 4x102, 2xInterior ICP 52, SB4000, 2xSVS SB3000, SB2000
Shakers: 4xSinustec ST-BS 250
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Haalf 5. 12. 2023 15:20

A co mi tam teda ten Netflix pouští? Protože zvuk mi normálně hraje. Pokud teda TV nemá DD ale jen DTS? U filmu na Netflixu je jen zvuk DD nebo Dolby Atmos, DTS nikoliv.

-- 5. 12. 2023 16:23 --

Wallcott píše:Pripadne skus pozriet nejaky bazar napr. ten nvidia shield pro 2019 da sa najst tak okolo 3000kc+ a budeš mat pokoj aj do buducna.

Aha jakože bych na stream využíval mediální centrum jo? Ten Shield je spíše konzole pro hraní ne? To by mi mohl stačit i např. Chromecast? Pak bych tedy filmy spouštěl přes to a do TV by šel jen obraz, která 4K HDR10 umí a zvuk by šel přes Soundbar a jelikož chromecast umí také Dolby Atmos, pak by Soundbar Dolby Atmos využil také? Šlo by to takto propojit že?
Haalf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 5. 12. 2023 15:39

Kamasu píše:Ano, týká se to i toho Atmosu ze streamů. Atmos na streamovacích službách je ve ztrátovým DD+, ale ARC přenese jen 1 Mbps a DD+ má datovej tok od cca 1,6 Mbps a víc. Atmos jako takovej má i v tej ztrátovej DD+ verzi datovej tok ještě větší.

Respektive ještě dodatek - pokud pošleš Atmos po ARC, tak to sice bude hrát, ale už to nebude Atmos. To zařízení, který ten signál odesílá do jinýho zařízení, který má ten zvuk zpracovat a přehrát, totiž ví/pozná, že jsou zařízení propojený jen pomocí ARC, přes který Atmos nelze přenést a proto v takovým případě bude ignorovat ty rozšířující metadata Atmosu a odešle jen ten původní základ v DD+ či TrueHD. Ale protože ani TrueHD a DD+ nelze po ARC přenést, tak se ten zvuk ještě před tím přenosem převede je na ten nejzákladnější Dolby Digital (DD) a ten může být maximálně 5.1, takže se pak žádnej Atmos nekoná a zařízení přehrává zvuk jen v základním Dolby Digital 5.1, nic víc.

A jestli máš jako ozvučení jen soundbar, tak bych to nějak moc neprožíval, jen se soundbarem nemá valnej smysl řešit jestli ti to skutečně přehrává Atmos nebo ne.

-- 05 pro 2023 16:11 --

Haalf píše:A co mi tam teda ten Netflix pouští? Protože zvuk mi normálně hraje. Pokud teda TV nemá DD ale jen DTS? U filmu na Netflixu je jen zvuk DD nebo Dolby Atmos, DTS nikoliv.

Podlo toho co jsem našel na webu, tak tvoje TV umí přehrát přinejmenším základní DTS (ale nevím jestli i nějaký vyšší DTS formáty), ale umí přehrát taky AC3 (jinak značeno třeba taky AC-3) a EAC3 (nebo psáno taky EAC-3 či E-AC-3) a to jsou jen jiný označení pro DD (AC3) a DD+ (EAC3).
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Luda9sl 5. 12. 2023 17:22

Kamasu píše:Ano, týká se to i toho Atmosu ze streamů. Atmos na streamovacích službách je ve ztrátovým DD+, ale ARC přenese jen 1 Mbps a DD+ má datovej tok od cca 1,6 Mbps a víc. Atmos jako takovej má i v tej ztrátovej DD+ verzi datovej tok ještě větší.

Hloupost. Mám starší TV LG umí jen ARC. K tomu připojený novější receiver Denon umí eARC. Z netflixu mi jde normálně Dolby Atmos. Třeba Netflix streamuje DD+ v max 768kb/s.
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod Wallcott 5. 12. 2023 17:39

Haalf píše:Aha jakože bych na stream využíval mediální centrum jo? Ten Shield je spíše konzole pro hraní ne? To by mi mohl stačit i např. Chromecast? Pak bych tedy filmy spouštěl přes to a do TV by šel jen obraz, která 4K HDR10 umí a zvuk by šel přes Soundbar a jelikož chromecast umí také Dolby Atmos, pak by Soundbar Dolby Atmos využil také? Šlo by to takto propojit že?

Ano na shield by si nainstaloval kodi, vlc...pripadne pripojil usb disk a pustal cez hdmi do soundbaru zvuk aj obraz a soundbar by cez earc posielal do tv obraz...ale ako bolo spomenute pri soundbare by som to naozaj neriesil, tam velky rozdiel medzi 5.1/7.1.2/11.4.6 nebudes pocut cize ti postaci aj ARC.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladia3105 5. 12. 2023 18:08

Podle mých zkušeností je zvuk Atmos z disku o mnoho lepší, než ze streamu. Pochopitelně však záleží na zvukovém zařízení.
Netlix nemám, takže zvuk nemohu posoudit. A u HBOMAX si již více jak rok s nimi "dopisuji", že většina verzí jejich apky v Android TV Philips neidentifikuje zvuk ve formátu Dolby Atmos. Vždy napíšou, že je jim to líto a technici na tom prý dělají. Po čase vydají novou verzi a zase nic. Pokud se náhodou stane,že verze funguje jak má, hned jim to napíšu. Super..za 1-3 týdny je tu opět nová verze a zase nic. Jak u blbejch.
Po celou tu dobu Amazon Prime Video a Disney+ fungují naprosto spolehlivě i Atmosem.
Takže pozor na to. Má někdo podobnou zkušenost s HBOMAX?
Ladia3105
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 5. 12. 2023 18:15

Luda9sl píše:

Hloupost. Mám starší TV LG umí jen ARC. K tomu připojený novější receiver Denon umí eARC. Z netflixu mi jde normálně Dolby Atmos. Třeba Netflix streamuje DD+ v max 768kb/s.

To jedině, ale to je pak už ztrátový jako prase. Ono tedy čistě technicky je myslím možný mít DD+ i jen se 192 kbps pro 5.1 a 384 kbps pro 7.1, nebo tak nějak, ale jestli to sekají až takhle, tak to potěš. Pak už vůbec není divu, že to zní z Blu-ray líp. Na Blu-rayích je datovej tok DD+ 1,6 Mbps při 7.1 (jádro/základ v AC3 5.1 - 640 kbps a k tomu rozšiření/nástavba na DD+ - 1 Mbps).
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Luda9sl 5. 12. 2023 18:31

A co čekáš. Je to Stream. Mají to zkrouhlé jak to jde. Jen aby poslali co nejmíň a vydělali co nejvíc. Jejich 4K je jen na oko. Dolby Vision je odpad. Jen tak aby se ti na TV zobrazila ikonka. "Jo super je to tam". Kvalita nikde. Zvuk je šíleně ořezaný. Dolby Atmos? Opět jen aby se rozsvítila ikonka. Jo mám to "virtualní" Atmos na virtualních 15ti reproduktorech soundbaru za 20 000 to je řežba :D :D :D.

Do pr.... zlaté dobré 5.1, 7.1 před Netflixem a podobnýma pijavicema.
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod Wallcott 5. 12. 2023 18:38

Ono aj 4k blueray 100gb je riadne osekany. Pozeral som dokument kde uvadzali ze neskomprimovane raw data z 1h filmu v 4k maju medzi 5-8tb keby ich chceli vyuzit v plnej kvalite :) ale tak aj 100gb je lepsie ako streamovanych cca 15gb.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Haalf 5. 12. 2023 19:26

Wallcott píše:
Haalf píše:Aha jakože bych na stream využíval mediální centrum jo? Ten Shield je spíše konzole pro hraní ne? To by mi mohl stačit i např. Chromecast? Pak bych tedy filmy spouštěl přes to a do TV by šel jen obraz, která 4K HDR10 umí a zvuk by šel přes Soundbar a jelikož chromecast umí také Dolby Atmos, pak by Soundbar Dolby Atmos využil také? Šlo by to takto propojit že?

Ano na shield by si nainstaloval kodi, vlc...pripadne pripojil usb disk a pustal cez hdmi do soundbaru zvuk aj obraz a soundbar by cez earc posielal do tv obraz...ale ako bolo spomenute pri soundbare by som to naozaj neriesil, tam velky rozdiel medzi 5.1/7.1.2/11.4.6 nebudes pocut cize ti postaci aj ARC.

Právě jsem četl, že Dolby Atmos jako jediný posílá zvuk i přes ty stropní reproduktory. Resp.u Soundbaru přes ty přídavné horní dva a pomocí odrazu od stropu pak vytváří prostorový zvuk. Pokud to ale teda musí umět i TV tak je to pasé no.
Haalf
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka