Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Haalf píše:jistil jsem, že moje LG Smart TV umí pouze jediný audio dekóder a to je DTS - má to tak napsané na webu.
Haalf píše:A ještě jeden doplňující dotaz. Když TV má pouze ARC a Soundbar eARC, dostane se tam i tak Dolby Atmos z Netflixu?
Vladce vesmiru píše:Haalf píše:jistil jsem, že moje LG Smart TV umí pouze jediný audio dekóder a to je DTS - má to tak napsané na webu.
Co je to za LG tv, že umí jen DTS? Nějaká hodně stará? Není to spíš tak, že DTS neumí?
Kamasu píše:Haalf píše:A ještě jeden doplňující dotaz. Když TV má pouze ARC a Soundbar eARC, dostane se tam i tak Dolby Atmos z Netflixu?
Ne nedostane, přes ARC Atmos neprojde. Přes eARC už projde, ale abys mohl používat eARC musí ho samozřejmě podporovat obě propojovaný zařízení.
ARC zvládne přenést datovej tok maximálně 1Mbps a to stačí jen na základní DTS a DD, ani DD+ už ARC přenést nezvládne.
Wallcott píše:Pripadne skus pozriet nejaky bazar napr. ten nvidia shield pro 2019 da sa najst tak okolo 3000kc+ a budeš mat pokoj aj do buducna.
Kamasu píše:Ano, týká se to i toho Atmosu ze streamů. Atmos na streamovacích službách je ve ztrátovým DD+, ale ARC přenese jen 1 Mbps a DD+ má datovej tok od cca 1,6 Mbps a víc. Atmos jako takovej má i v tej ztrátovej DD+ verzi datovej tok ještě větší.
Haalf píše:A co mi tam teda ten Netflix pouští? Protože zvuk mi normálně hraje. Pokud teda TV nemá DD ale jen DTS? U filmu na Netflixu je jen zvuk DD nebo Dolby Atmos, DTS nikoliv.
Kamasu píše:Ano, týká se to i toho Atmosu ze streamů. Atmos na streamovacích službách je ve ztrátovým DD+, ale ARC přenese jen 1 Mbps a DD+ má datovej tok od cca 1,6 Mbps a víc. Atmos jako takovej má i v tej ztrátovej DD+ verzi datovej tok ještě větší.
Haalf píše:Aha jakože bych na stream využíval mediální centrum jo? Ten Shield je spíše konzole pro hraní ne? To by mi mohl stačit i např. Chromecast? Pak bych tedy filmy spouštěl přes to a do TV by šel jen obraz, která 4K HDR10 umí a zvuk by šel přes Soundbar a jelikož chromecast umí také Dolby Atmos, pak by Soundbar Dolby Atmos využil také? Šlo by to takto propojit že?
Luda9sl píše:Kamasu píše:Ano, týká se to i toho Atmosu ze streamů. Atmos na streamovacích službách je ve ztrátovým DD+, ale ARC přenese jen 1 Mbps a DD+ má datovej tok od cca 1,6 Mbps a víc. Atmos jako takovej má i v tej ztrátovej DD+ verzi datovej tok ještě větší.
Hloupost. Mám starší TV LG umí jen ARC. K tomu připojený novější receiver Denon umí eARC. Z netflixu mi jde normálně Dolby Atmos. Třeba Netflix streamuje DD+ v max 768kb/s.
Wallcott píše:Haalf píše:Aha jakože bych na stream využíval mediální centrum jo? Ten Shield je spíše konzole pro hraní ne? To by mi mohl stačit i např. Chromecast? Pak bych tedy filmy spouštěl přes to a do TV by šel jen obraz, která 4K HDR10 umí a zvuk by šel přes Soundbar a jelikož chromecast umí také Dolby Atmos, pak by Soundbar Dolby Atmos využil také? Šlo by to takto propojit že?
Ano na shield by si nainstaloval kodi, vlc...pripadne pripojil usb disk a pustal cez hdmi do soundbaru zvuk aj obraz a soundbar by cez earc posielal do tv obraz...ale ako bolo spomenute pri soundbare by som to naozaj neriesil, tam velky rozdiel medzi 5.1/7.1.2/11.4.6 nebudes pocut cize ti postaci aj ARC.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků