Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Luda9sl píše:A co čekáš. Je to Stream. Mají to zkrouhlé jak to jde. Jen aby poslali co nejmíň a vydělali co nejvíc. Jejich 4K je jen na oko. Dolby Vision je odpad. Jen tak aby se ti na TV zobrazila ikonka. "Jo super je to tam". Kvalita nikde. Zvuk je šíleně ořezaný. Dolby Atmos? Opět jen aby se rozsvítila ikonka. Jo mám to "virtualní" Atmos na virtualních 15ti reproduktorech soundbaru za 20 000 to je řežba![]()
![]()
.
Do pr.... zlaté dobré 5.1, 7.1 před Netflixem a podobnýma pijavicema.
Wallcott píše:Ono aj 4k blueray 100gb je riadne osekany. Pozeral som dokument kde uvadzali ze neskomprimovane raw data z 1h filmu v 4k maju medzi 5-8tb keby ich chceli vyuzit v plnej kvaliteale tak aj 100gb je lepsie ako streamovanych cca 15gb.
Haalf píše:Právě jsem četl, že Dolby Atmos jako jediný posílá zvuk i přes ty stropní reproduktory. Resp.u Soundbaru přes ty přídavné horní dva a pomocí odrazu od stropu pak vytváří prostorový zvuk. Pokud to ale teda musí umět i TV tak je to pasé no.
Kamasu píše:Luda9sl píše:A co čekáš. Je to Stream. Mají to zkrouhlé jak to jde. Jen aby poslali co nejmíň a vydělali co nejvíc. Jejich 4K je jen na oko. Dolby Vision je odpad. Jen tak aby se ti na TV zobrazila ikonka. "Jo super je to tam". Kvalita nikde. Zvuk je šíleně ořezaný. Dolby Atmos? Opět jen aby se rozsvítila ikonka. Jo mám to "virtualní" Atmos na virtualních 15ti reproduktorech soundbaru za 20 000 to je řežba![]()
![]()
.
Do pr.... zlaté dobré 5.1, 7.1 před Netflixem a podobnýma pijavicema.
Já nic nečekám, Já jen říkám jak to je, o tom se tu vede ta diskuse. Já právě proto, že to krouhají a obraz i zvuk jsou u nich znatelně osekaný, streamy nepoužívám.Wallcott píše:Ono aj 4k blueray 100gb je riadne osekany. Pozeral som dokument kde uvadzali ze neskomprimovane raw data z 1h filmu v 4k maju medzi 5-8tb keby ich chceli vyuzit v plnej kvaliteale tak aj 100gb je lepsie ako streamovanych cca 15gb.
A dají se filmy někde koupit v tejhle tvojí "raw data plnej kvalitě" v oficiálním vydání? Dostane se k takovýmu "vydání" běžnej smrtelník? Nedají a tudíž nedostane, takže jsou tohle naprosto zbytečný a bezpředmětný úvahy. Brát v potaz lze jen to co reálně máme a k čemu se lze dostat, tudíž na Blu-ray je plná, neosekaná a nejvyšší kvalita jakou v současnosti máme.Haalf píše:Právě jsem četl, že Dolby Atmos jako jediný posílá zvuk i přes ty stropní reproduktory. Resp.u Soundbaru přes ty přídavné horní dva a pomocí odrazu od stropu pak vytváří prostorový zvuk. Pokud to ale teda musí umět i TV tak je to pasé no.
Nemusí to umět TV, stačí zvuk posílat rovnou do zvukovýho zařízení a do TV jen obraz, neboli neposílat zvuk skrz TV. TV je jen zobrazovadlo.
A stropní repro umí využívat i DTS:X, ne jen Dolby Atmos.
Ale jak jsem říkal, když máš jen soundbar tak tohle fakt neřeš. Ze soundbaru pořádnej multikanál nikdy nebude a Atmos už vůbec ne.
Haalf píše:Měl jsem Soundbar na test, už ho nemám. Mám doma aktuálně tuto reprosoustavu https://www.czc.cz/fenda-f-d-f5060x-cer ... 35/produkt Když jsem to měl propojené s PC a LG TV využíval pouze pro obraz tak na ten 5.1 zvuk nemůžu říct ani půl slova. Na takhle malou místnost při respektování sousedů to fakt stačilo. Jenže teď když chci streamovat přímo z TV tak to už s tou soustavou nejde propojit. Ona nemá optický vstup. Má jen 5.1 cinche, které zase nemá TV. Vzhledem k tomu, že ta LG opravdu má Dolby Digital dekóder (musí ho mít, protože jsem zkoušel z flashky pustit dolby digital trailer a hrálo to) a také DTS dekóder nexistuje nějaký převodník optika/cinche? Navíc mi vyhovuje, že ta soustava má FM rádio
Haalf píše:Ty jo tak já nevím, výše si psal, že to TV umět musíNebo někdo to psal tak já jsem z toho už zmatený
Když chci streamovat přes webOS přímo z TV z aplikace Netflix, musí to ta TV umět nebo nemusí?
Wallcott píše:Kamasu:
To bola len ako zaujimavost ze ake su vskutocnosti tie data velke a aj 100gb je vyrazne osekana verzia oproti tomu co by mohlo byt, samozrejme konzumna spolocnost ma problem aj so 100gb preto je väcsina blueray aj tak len na 50gb diaskoch, aj ked sa cudujem ze v tejto dobe nie su uz aspom 1tb disky ale to by zas zariadenia mali problemy.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků