Dolby/ATMOS 5+1 z O2TV NETFLIX HBOMax

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Luda9sl 5. 12. 2023 19:43

Stropní repráky umí Dolby i DTS, ale Dolby všechny "podplácí" aby používali jen Dolby. Virtualně to musíš mít dobře nastavené jinak to ani neuslyšíš a nemá smysl to vůbec používat. A Ano Atmos musí umět i TV aby to mohla poslat do Soundbaru.
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 5. 12. 2023 20:03

Luda9sl píše:A co čekáš. Je to Stream. Mají to zkrouhlé jak to jde. Jen aby poslali co nejmíň a vydělali co nejvíc. Jejich 4K je jen na oko. Dolby Vision je odpad. Jen tak aby se ti na TV zobrazila ikonka. "Jo super je to tam". Kvalita nikde. Zvuk je šíleně ořezaný. Dolby Atmos? Opět jen aby se rozsvítila ikonka. Jo mám to "virtualní" Atmos na virtualních 15ti reproduktorech soundbaru za 20 000 to je řežba :D :D :D.

Do pr.... zlaté dobré 5.1, 7.1 před Netflixem a podobnýma pijavicema.

Já nic nečekám, Já jen říkám jak to je, o tom se tu vede ta diskuse. Já právě proto, že to krouhají a obraz i zvuk jsou u nich znatelně osekaný, streamy nepoužívám.
Wallcott píše:Ono aj 4k blueray 100gb je riadne osekany. Pozeral som dokument kde uvadzali ze neskomprimovane raw data z 1h filmu v 4k maju medzi 5-8tb keby ich chceli vyuzit v plnej kvalite :) ale tak aj 100gb je lepsie ako streamovanych cca 15gb.

A dají se filmy někde koupit v tejhle tvojí "raw data plnej kvalitě" v oficiálním vydání? Dostane se k takovýmu "vydání" běžnej smrtelník? Nedají a tudíž nedostane, takže jsou tohle naprosto zbytečný a bezpředmětný úvahy. Brát v potaz lze jen to co reálně máme a k čemu se lze dostat, tudíž na Blu-ray je plná, neosekaná a nejvyšší kvalita jakou v současnosti máme.
Haalf píše:Právě jsem četl, že Dolby Atmos jako jediný posílá zvuk i přes ty stropní reproduktory. Resp.u Soundbaru přes ty přídavné horní dva a pomocí odrazu od stropu pak vytváří prostorový zvuk. Pokud to ale teda musí umět i TV tak je to pasé no.

Nemusí to umět TV, stačí zvuk posílat rovnou do zvukovýho zařízení a do TV jen obraz, neboli neposílat zvuk skrz TV. TV je jen zobrazovadlo.

A stropní repro umí využívat i DTS:X, ne jen Dolby Atmos.

Ale jak jsem říkal, když máš jen soundbar tak tohle fakt neřeš. Ze soundbaru pořádnej multikanál nikdy nebude a Atmos už vůbec ne.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Haalf 5. 12. 2023 21:04

Měl jsem Soundbar na test, už ho nemám. Mám doma aktuálně tuto reprosoustavu https://www.czc.cz/fenda-f-d-f5060x-cer ... 35/produkt Když jsem to měl propojené s PC a LG TV využíval pouze pro obraz tak na ten 5.1 zvuk nemůžu říct ani půl slova. Na takhle malou místnost při respektování sousedů to fakt stačilo. Jenže teď když chci streamovat přímo z TV tak to už s tou soustavou nejde propojit. Ona nemá optický vstup. Má jen 5.1 cinche, které zase nemá TV. Vzhledem k tomu, že ta LG opravdu má Dolby Digital dekóder (musí ho mít, protože jsem zkoušel z flashky pustit dolby digital trailer a hrálo to) a také DTS dekóder nexistuje nějaký převodník optika/cinche? Navíc mi vyhovuje, že ta soustava má FM rádio :D

-- 5. 12. 2023 22:08 --

Kamasu píše:
Luda9sl píše:A co čekáš. Je to Stream. Mají to zkrouhlé jak to jde. Jen aby poslali co nejmíň a vydělali co nejvíc. Jejich 4K je jen na oko. Dolby Vision je odpad. Jen tak aby se ti na TV zobrazila ikonka. "Jo super je to tam". Kvalita nikde. Zvuk je šíleně ořezaný. Dolby Atmos? Opět jen aby se rozsvítila ikonka. Jo mám to "virtualní" Atmos na virtualních 15ti reproduktorech soundbaru za 20 000 to je řežba :D :D :D.

Do pr.... zlaté dobré 5.1, 7.1 před Netflixem a podobnýma pijavicema.

Já nic nečekám, Já jen říkám jak to je, o tom se tu vede ta diskuse. Já právě proto, že to krouhají a obraz i zvuk jsou u nich znatelně osekaný, streamy nepoužívám.
Wallcott píše:Ono aj 4k blueray 100gb je riadne osekany. Pozeral som dokument kde uvadzali ze neskomprimovane raw data z 1h filmu v 4k maju medzi 5-8tb keby ich chceli vyuzit v plnej kvalite :) ale tak aj 100gb je lepsie ako streamovanych cca 15gb.

A dají se filmy někde koupit v tejhle tvojí "raw data plnej kvalitě" v oficiálním vydání? Dostane se k takovýmu "vydání" běžnej smrtelník? Nedají a tudíž nedostane, takže jsou tohle naprosto zbytečný a bezpředmětný úvahy. Brát v potaz lze jen to co reálně máme a k čemu se lze dostat, tudíž na Blu-ray je plná, neosekaná a nejvyšší kvalita jakou v současnosti máme.
Haalf píše:Právě jsem četl, že Dolby Atmos jako jediný posílá zvuk i přes ty stropní reproduktory. Resp.u Soundbaru přes ty přídavné horní dva a pomocí odrazu od stropu pak vytváří prostorový zvuk. Pokud to ale teda musí umět i TV tak je to pasé no.

Nemusí to umět TV, stačí zvuk posílat rovnou do zvukovýho zařízení a do TV jen obraz, neboli neposílat zvuk skrz TV. TV je jen zobrazovadlo.

A stropní repro umí využívat i DTS:X, ne jen Dolby Atmos.

Ale jak jsem říkal, když máš jen soundbar tak tohle fakt neřeš. Ze soundbaru pořádnej multikanál nikdy nebude a Atmos už vůbec ne.

Ty jo tak já nevím, výše si psal, že to TV umět musí :D Nebo někdo to psal tak já jsem z toho už zmatený :/ Když chci streamovat přes webOS přímo z TV z aplikace Netflix, musí to ta TV umět nebo nemusí?
Haalf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wallcott 5. 12. 2023 21:10

Kamasu:

To bola len ako zaujimavost ze ake su vskutocnosti tie data velke a aj 100gb je vyrazne osekana verzia oproti tomu co by mohlo byt, samozrejme konzumna spolocnost ma problem aj so 100gb preto je väcsina blueray aj tak len na 50gb diaskoch, aj ked sa cudujem ze v tejto dobe nie su uz aspom 1tb disky ale to by zas zariadenia mali problemy.

DTS ani Dolby samotne nevie atmos iba ak sa pouzije nejaky upmixer ako neural x, auro 3d, dolby surround tak sa vie simulovat zvuk aj v hornych repro ale atmos metadata tam nie su. Tie su nativne v DD+ s atmos, truehd dolby atmos, DTSX, auro 3d...ale predpokladam ze aj soundbary maju tieto upmixery cize ak pri klasickej 5.1 stope vies fejkovo vyuzivat vsetky repro.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Luda9sl 5. 12. 2023 21:14

To:Haalf

Pokud jde o Atmos. Musí ho ve tvém případě podporovat televize. Jinak ti pošle ven jen DD 5.1. musí umět Atmos Dekodovat z DD+. Pokud ho neumí dekódovat nepošle ho dál. Ámen :D
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 5. 12. 2023 21:38

Haalf píše:Měl jsem Soundbar na test, už ho nemám. Mám doma aktuálně tuto reprosoustavu https://www.czc.cz/fenda-f-d-f5060x-cer ... 35/produkt Když jsem to měl propojené s PC a LG TV využíval pouze pro obraz tak na ten 5.1 zvuk nemůžu říct ani půl slova. Na takhle malou místnost při respektování sousedů to fakt stačilo. Jenže teď když chci streamovat přímo z TV tak to už s tou soustavou nejde propojit. Ona nemá optický vstup. Má jen 5.1 cinche, které zase nemá TV. Vzhledem k tomu, že ta LG opravdu má Dolby Digital dekóder (musí ho mít, protože jsem zkoušel z flashky pustit dolby digital trailer a hrálo to) a také DTS dekóder nexistuje nějaký převodník optika/cinche? Navíc mi vyhovuje, že ta soustava má FM rádio :D

Tak to už vůbec nemusíš řešit Atmos, zaprvé máš jen 5.1 repro, který ještě ke všemu budeš k tej TV horko těžko připojovat a zadruhé, po optice nelze přenést žádný jiný formáty než základní DD a DTS, nic víc přes optiku neproleze, takže když použiješ optiku, tak Atmos stejně nebudeš mít.
Haalf píše:Ty jo tak já nevím, výše si psal, že to TV umět musí :D Nebo někdo to psal tak já jsem z toho už zmatený :/ Když chci streamovat přes webOS přímo z TV z aplikace Netflix, musí to ta TV umět nebo nemusí?

Pokud budeš TV používat jako přehrávač, tak TV musí daný formáty umět zpracovat.
řekl jsem, že TV nemusí umět daný formáty zpracovat, když přes ní ten zvuk vůlbec nebudeš posílat ani jí nebudeš používat jako přehrávač. Stačí jako přehrávač použít například nějaký multimediální centrum nebo tak něco a vést signál z něj nejdřív do repro (AVR, soundbar....) a z něj teprve obraz do TV. Jenže s tvýma repro tohle nehrozí, takže ve tvým případě by to TV musela umět, pokud něco nezměníš, například nepořídíš nějakej přehrávač a AVR + repro. Tvoje repro ale budeš k dnešním zařízením horko těžko připojovat.

-- 05 pro 2023 21:54 --

Wallcott píše:Kamasu:

To bola len ako zaujimavost ze ake su vskutocnosti tie data velke a aj 100gb je vyrazne osekana verzia oproti tomu co by mohlo byt, samozrejme konzumna spolocnost ma problem aj so 100gb preto je väcsina blueray aj tak len na 50gb diaskoch, aj ked sa cudujem ze v tejto dobe nie su uz aspom 1tb disky ale to by zas zariadenia mali problemy.

Já to chápu, ale k čemu to je něco takovýho tady vůbec zmiňovat? Jo, o poslechu hudby se taky říká, že zdaleka nejlepší je to z master pásků, ale k čemu mi to je, když je běžnej smrtelník nemá šanci získat? Když si půjdu koupit hovězí na burger, tak mám taky polemizovat o tom, že už to není kráva v "raw" podobě, takže už to jako není ono? :lol:

A je to Blu-ray, ne blueray.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Haalf 5. 12. 2023 23:48

A co tak koupit Google Chromecast, zapojit ho do eARC HDMI v soundbaru a ze soundbaru z HDMI přes HDMI do TV, kde TV bude jen jako zobrazovadlo. Zvuk bude dekódovat chromecast + soundbar ve stejném kodeku. Všiml jsem si, že soundbar má dva HDMI. Bylo by tohle řešení?
Haalf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 6. 12. 2023 01:22

Jo, přesně tak, multimediální centrum do soundbaru a z něj pak už jen jen obraz do TV a nemusíš řešit jaký kodeky a formáty TV umí nebo neumí přehrát. Ale ten chromecast píchni ne do eARC HDMI, ale do toho normálního bez eARC. HDMI s eARC slouží jen k propojení s TV.
Kamasu
Mírně pokročilý

Předchozí stránka