AB IPBOX ONE dolby digital plus

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod nera738 15. 12. 2023 14:09

Ahojte. Tento box by mal podporovať dolby digital plus, ale pri programoch, alebo pri hbo max ho vôbec nedetekuje. Stále ide zvuk len PCM. Nejaké nápady? Ďakujem
nera738
Junior

Odeslat příspěvekod PCDaemon 15. 12. 2023 23:00

Necertifikovaný AndroidTV.
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nera738 16. 12. 2023 10:25

Dá sa s tým niečo robiť?
nera738
Junior

Odeslat příspěvekod PCDaemon 16. 12. 2023 11:29

Nič, len kúpiť niečo, čo má certifikát.
https://www.androidtv-guide.com
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nera738 16. 12. 2023 11:57

Satelit žiadny. No nevadí. Škoda, že to nevie prepustiť v neupravenom formáte.
nera738
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 16. 12. 2023 21:31

A v neposlednom rade Android 8 co ma za nasledok aj to , ze podaktore apliakacie sa tam uz nedaju ani naistalovat ci aktualizovat.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nera738 16. 12. 2023 23:57

Čo potrebujem ny satelite?
nera738
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 17. 12. 2023 08:15

Ok.
V Live TV aplikacii ziadne nastavenia zvuku nie su. To som zistil. Dalej to vyskusat neviem pretoze mam dakde skratovany koax. Takze momentalne to pouzivam ako Android box.
Pokial ide vsak o zvuk tak ak to aj cez daco hralo tak to nebola ziadna hitparada.
Skus sa pohrat v nastaveni boxu samotneho.
Ozubene koliesko a po vybere je tam podmenu Zvuk. V nom sa pohraj so vsetkymi nastaveniami. Hlavne skus z Auto nastavit daktory rezim priestoroveho zvuku.
Ak to nevie vynutit aplikacia samotna tak to skus nastavit takto na "tvrdo".
Pre mna je ten box iba hracka za 60€. Vzhladom k tomu ze je to AB com "zanckovy" box som toho vela od toho ani necakal.

Edit.
Toto zariadenie by som neodporucal ani najvacsiemu nepriatelovi. Nic v zlom.
Ak mozem odporucit tak velmi dobru podporu a aj ponuku ma ellano.
Mam od nich Gigablue UHD IP 4K DVB-S2X Dual.
Mozes sa rozhodnut pre linux ale rovnako tak aj pre daky box s uzavretym OS. No rozhodne byt tebou by som uz nebral daco ako AB ci Amiko alebo ine na stole pozmetane boxy.
Tu sa setrit neoplati. A ak predsa len, tak tu moje rady koncia.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nera738 17. 12. 2023 09:51

Ďakujem. Myslel som, že keď to mám prepojené cez Denon 2300 ktorý detekuje zvuk to pôjde. Len samotný box to nevie prepustiť. Stále dáva len PCM. Čo už. Primárne je to na satelit. HBO idem cez PC kde nie je problém. Skúsim ešte pozrieť ten čo si poslal a tento nechám do spálne. Ďakujem aj tak za info.
nera738
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 17. 12. 2023 10:00

Vyskusaj ten AB IP Box One najprv nastavit.
Aj Gigablue treba nastavit na to aby dokazal pustit von Dolby Digital, ale toto je trivialne nastavenie.
Dokonca ani Gigablue v rezime auto nevie pustit von to co chceme. A je jedno ci je to v pripade 4K alebo Dolby digital.
Kazdopadne si treba uvedomit, ze Gigablue je Linux box. Takze treba si o tom cosi nastudovat. No na druhu stranu netreba v tom hned hladat strasiaka.
A v neposlednom rade netreba hned siahat po tom co som sem navrhol.
Ale, s Gigablue mam uz skusenost a tak som siel do dacoho co mi je uz zname. VU plus som mal taktiez no tam sa cenou hybeme v inych vodach. Navyse som na mojom predoslom Sony videl obraz z VU Zero 4K a nepresvedcil ma.
A v neposlednom rade, ak v pripade cohokolvek od ellano nebudes spokojny tak mas 14 dni na vratenie.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nera738 18. 12. 2023 07:53

Zapol som 5.1, hdmi na raw. Žiadny výsledok. Zapojil som to cez spdif, taktiež žiadny výsledok. Možno robím niečo zle, no denon mi zatiaľ všetok vstup detekoval správne. V PCM to síce môže byť a a/v to prehráva do 5.1, ale stále je na vstupe len 2.0 v PCM. Ide mi hlavne len o HBO Max. Na stb netuším či vysielajú v digital+. A nakoniec, sp/dif asi ani nevie pustiť digital plus
nera738
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 18. 12. 2023 08:06

Ano, SPDIF nedokáže přenést Dolby Digital +.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nera738 18. 12. 2023 08:19

Ďakujem. Aj som myslel že nie. Len nerozumiem keď to box v nastaveniach má, prečo to nejde. Myslím cez hdmi. Kabel nový 4K. Asi fakt robím niečo zle. Len čo?
nera738
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 18. 12. 2023 09:01

Ak to nejde tak to neries a box daj do spalne. Ja som ho dal do hostovskej izby a tam moze kludne zavadzat.
Objednaj daco ine s moznostou vratenia do 14 dni a otestuj.
AB IP Box ONE nie je seriozne zariadenie.
To zariadenie ma od maj 2023 posledny update s Android 8 !
https://download.abcom.sk/AB%20IPBox%20One%20+%20Two%20+%20Two%20Combo/AB%20IPBox%20One/
A to v dobe ked uz je dostupny Android 14.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nera738 18. 12. 2023 09:09

Asi popozerám po niečom inom. Alebo to nakoniec nechám cez PC. Ešte sa rozhodnem. Ďakujem za odpovede.
nera738
Junior

Další stránka