DENON AVR-S770H náhodne blikanie, čierna obrazovka

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 20. 1. 2024 15:59

Zdravím nedávno som kupil DENON AVR-S770H a mám problém z blikaním obrazu.
Mám PC: AMD Ryzen 5 5600 Sapphire Radeon, PULSE RX 6600 z grafiky my ide 8k kábel do av receivera na aux1 další 8k kábel ide do TV Samsung qn91a na HDMI 4 lebo iba ten podporuje hdmi 2.1 120Hz. Receiver mám nastavený na 8k signál aby som mohol mať 120Hz. Na PC som aj znížil frekvenciu na 60Hz no nepomohlo.
Obraz my náhodne blikne na 2-4 sekundy zatiaľ čo zvuk ide. Robí to úplné náhodne. A jedno či na PC niečo robím alebo nie. Káble sú určite v poriadku lebo ak je hdmi kábel na priamo v TV tak to nikdy nespravilo. Receiver nemôžem zapojiť cez e-arc a tak obísť obraz lebo by som prišiel o dts keďže súdruhovia zo samsungu šetria na blbej licencii pre dts. Hard reset receivera nepomohol.
Skúšal som všeličo na receiveri zapnúť a vypnúť no nič nepomohlo. Vie niekto poradiť? Už ma to fakt vytáča.
Kúpil som to tesne pred Vianocami a provizórne som to mal zapojené cez e-arc. Čakal som aj kedy mi prídu reproduktory na strop a tak som to poriadne zapojil až pred týždňom.
anonymni

Odeslat příspěvekod eviljack 20. 1. 2024 22:54

Co máš nastavené za rozlišení na PC, máš ten AVR, potažmo TV za ním, nastavené jako hlavní obrazovku s 4k/8k? Taky se podívej do nastavení toho Radeon Adrenaline, nebo jak se dneska jmenuje ten soft, tam je spousta věcí, co by to mohly dělat.

Další věc je, že kabel může fungovat mezi TV - AVR, ale karta si s ním nemusí rozumět. Nemáš možnost zkusit k tomu připojit jiný PC, klidně noťas, abys viděl, co to dělá?
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 20. 1. 2024 23:57

Rozlíšenie mám 38401x2160 120Hz. Z PC ide kábel do receivera a z receivera do TV.
Iný PC nemám. Radeon Adrenaline som pozeral nič som tam dokopy nenašiel.
Je tam podpora HDCP tu som zapol pred tým bola vypnuta ale aj vtedy to blikalo.
Na av receiveri som zmenil HDCP z auto na 2.3 Takáto verzia je na tej grafickej karte.
anonymni

Odeslat příspěvekod eviljack 21. 1. 2024 05:59

To je jasné, že to máš PC -> AVR -> TV, myslel jsem tím, že karta ten kabel prostě nebere, to je vždycky alchymie.

edit: Zkoušel jsi taky propojit PC přímo s TV, jestli to blbne, nebo to jede ok? Jo sorry, zkoušel, už to vidím.

edit 2 : Co jsem tak projel fóra, tak s tím bojuje dost lidí, zkus upgradovat firmware v AVR, TV, ovladače u grafiky, pokud nemáš poslední, a pak asi nezbyde, než experimentovat s kabely. Našel jsem, že někomu pomohlo nastavit jen jeden výstup z AVR, ale Tvůj dva stejně nemá, takže to nic.

Tady ještě na konci vlákna maník zmiňuje nastavení toho Input signal plus v menu TV, ale to asi máš, když to napřímo jde bez problému - https://forums.opensuse.org/t/rx-6600-r ... /150278/14

Dále zmiňují vypnutí FreeSync v nastavení Adrenaline, jinak mi docházejí nápady.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 22. 1. 2024 19:07

Včera som ručne aktualizoval soft. v TV ktorý bol len na stránke Samsungu a TV ho ešte neponúkol , Windows aktualizovaný na najnovšiu verziu, preinštalované ovládače karty receiver aktualizovaný hneď keď prišiel a stále to nepomohlo.
Skúšal som aj iné hdmi vstupy na av receivery no rovnaký výsledok. VRR je vypnuté a zapne sa iba ak je povolený herný režim inač je vypnuté. No robí to aj keď je zapnuté.
Keď je receiver vypnutý tak aj vtedy prepúšťa signál obrazu a zvuku do TV. A bliká aj pri vypnutom receivery, no zdá sa mi že menej ako pri zapnutom. A keď vypnem prepúšťanie hdmi tak nič sa nezmení.
Káble používam tieto: https://www.alza.sk/alzapower-alucore-p ... 070905.htm
Jeden má 5m a druhý 3m.
Už my fakt ostáva len vymeniť káble. Ale pochybujem že to pomôže.
Má niekto tip na hdmi 2.1 káble o dlžke 5m a 2-3m ? čo by boli kvalitné a nestály majland?
anonymni

Odeslat příspěvekod ilja2001 22. 1. 2024 20:24

Před časem jsem řešil a nedořešil podobný problém, byť o úroveň níže, viz. https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic ... &t=1314968
Takže asi neporadím, ale možná Tě něco z toho inspiruje.
Nevím, jaké má výstupy grafika a které využíváš, ale možná by bylo řešení vést samostatně kabely z PC do TV a do AVR.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 22. 1. 2024 22:30

Ešte ma napadlo dať odrušovanie magnety na hdmi kábel.
anonymni

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 1. 2024 16:21

Edit 1: Odrušovanie magnety nepomohly.
Kúpim nove káble a uvidím čo to spraví.
Vyskúšam toto:
https://www.alza.sk/vention-cotton-brai ... tm#recenze
Ak to nepomôže tak asi skúsim aj tu hdmi optiku. Je síce pekne mastná no keď to pomôže.
Skúšal som aj podporu denon. Písali že receiver nepodporuje VRR a to môže byť problém. Ale ja mám VRR vypnuté. Dá sa zapnúť iba v GAME režime.
Až dôjdu káble tak dám vedieť či to pomohlo.
anonymni

Odeslat příspěvekod anonymni 1. 2. 2024 14:34

Edit 2: Vymenil som kábel medzi TV a AV Receiverom za tento: https://www.alza.sk/vention-cotton-brai ... tm#recenze
Zdá sa že blikanie prestalo. Je to zaujímavé lebo pôvodní alzacký kábel je v poriadku.
anonymni