od swenak 30. 10. 2024 22:14
Pokud se někdo bude rozhodovat o pořízení Amp, zvažte taky verzi Amp Pro. Mám asi týden verzi Amp a nebyl jsem schopen se s nastavením porvat tak, aby mi by zvuk ve spojení QA 3030i příjemný, byť po posledním updatu firmwaru a hraní si s EQ/PEQ to bylo lepší, než po vybalení z krabice před týdnem. Myslel jsem, že by mohl být problém v repro, které jsem pořizoval zároveň s Amp, nicméně při testu s Marantz M1 byl zvuk lepší bez nějakého speciálního nastavování (ale ono M1 v aplikaci toho moc neumožňuje). Dnes mi dorazil Amp Pro a bez jakékoliv velké snahy je zvuk pro mně mnohem příjemnější, čitelnější, nevnímám zkreslení a prostě je použitelný. Je pravda, že v ceně je mezi Amp a Amp Pro jistý rozdíl, nicméně to asi za to někomu může stát (mně ano). Jsou tam mimo lepšího DAC a PFFB i další menší rozdíly, lepší chlazení, vyšší hmotnost (cca +250g, možná více materiálu v šasi?), více barevná stavová dioda, plastem kryté terminály (což ale dle všeho mají i novější verze klasického Amp), vyšší nožicky, WiFi 6e, Bluetooth 5.3. Naopak nepodporuje Airplay (možná prozatím, těžko soudit). A taky ovladač halsitost na Amp Pro nemá pozice, což je škoda, ale zase tak často to nepoužívám.
- Přílohy
-