Asi jsem trochu náročnější, ale musím trochu zchladit nadšení. Přes víkend jsem Wiim Amp poslouchal ve dvou svých místnostech na dvou různých reprosoustavách (AudioNote AN-J a ATC SCM11). Neposlouchal jsem to moc dlouho, protože to nebyly příjemné chvíle. Zvuk ve výškách a vyšších středech byl agresivní, tahal za uši. Hloubka scény nulová. Basy mocné, ale tak nějak umělé, jako by to nehrál člověk, ale umělá inteligence. Obvykle potřebuji delší čas na vytvoření názoru při porovnávání, ale tady jsem to zkrátil, protože se nedá moc poslouchat, když si vaše uši téměř fyzicky přejí, aby se vrátil ten zvuk, co tam byl dřív. Neumím určit, jestli problém je DAC nebo zesilovač, nedá se to testovat odděleně. Streamovací část je OK, to jsem si už dříve potvrdil s WiiM mini (digitální výstup).
Koupil jsem ho pro občasný poslech v domě, kam jezdím max. jednou za měsíc. Tam snad svou úlohu splní v kombinaci s levnými bedýnkami Xavian (aka ptačí budky). Ale nevím, možná nějaký lepší bluetooth repráček by nakonec hrál lépe. Nebo Apple Homepod.
Abych nebyl jen negativní, WiiM má úplně nejlepší aplikaci ze všech, co jsem měl kdy možnost vyzkoušet. Překoná dokonce i Bluesound nebo Roon. Ne ve funkcích, ale v tom, že jim vše funguje, nepadá to, prostě úplná pohoda.