Wiim Amp

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kajsh 13. 5. 2024 09:01

Tezko rict. Proti AV receiveru Sony STR-DN860 (cca 15-20 000 Kc) hraje Wiim Amp prece jen asi lepe, cisteji. Denon hraje obvykle teple (mel jsem kdysi Denon AVR 1911 - hodne zastreny zvuk). Pokud ti ale zvuk vyhovuje, tak proc ne. Spis bych se ale zameril na stereo modely - tedy treba DENON DRA-900H nebo Marantz Stereo 70s.
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod sonny360 13. 5. 2024 09:12

děkuji za odpověď, určitě nějaký stereo zesilovač na porovnání vyzkouším... koukal jsem, že se chystá wiim amp pro, tak možná ještě počkám...
sonny360
Junior

Odeslat příspěvekod kajsh 13. 5. 2024 09:41

wiim amp pro nevidim jako velky pokrok - lepsi DAC a to je snad vse.
aha, tak jeste korekce podle mistnosti - to by mozna stalo za pockani. ale abychom na to necekali zase x mesicu

me spis zaujal Wiim Ultra
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod sonny360 13. 5. 2024 12:10

ano, ta korekce by se hodit mohla, ale zase jak píšeš, čekat půl roku nebudu...
sonny360
Junior

Odeslat příspěvekod kajsh 18. 5. 2024 10:42

Z diskuse na hifi voice:
Marantz STEREO 70s je asi o trošku lepší - má větší potenciál uřídit reprosoustavy, ačkoliv samozřejmě vůči ceně působí WiiM atraktivněji. Denon DRA-900H se pak jeví nejrozumněji v poměru cena / výkon. Je lepší, než WiiM, neutrálnější, než Marantz, ale přitom vybavený. Recenzi prozatím nechystám, je to v podstatě DRA-800H s jen droboučkými zlepšeními a vyšší cenou.
Ale obecně v poměru cena / výkon / funkcionalita je WiiM malý zázrak...
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod PetrPribramsky 23. 6. 2024 19:20

Oživuju vlákno - po dlouhém hledání ohledně vylepšení zvuku TV a pro mě hlavně hladu po streamovacích službách jsem asi definitivně vybral WiiM Amp. Mám ale na místní odborníky (po dobrých zkušenostech s jinou elektronikou) pár dotazů.

Ad1) Jaké doporučíte regálové repro, ideálně něco menšího a ne tolik basujícího (panelák, ale to by případně mohl řešit EQ WiiMu). Primárně bude sloužit jako náhrada základního soundbaru k TV, ale samozřejmě plánuju poslech hudby. Do budoucna neplánuju subwoofer. Osobně se mi vcelku po přečtení recenzí zamlouvají Polky, konkrétně S10e (možná S15e). Bude v menším obýváku cca 5x5 metrů.

Ad2) Jak je řešené připojení, když budou využívat dvě osoby streamování z telefonu? Kdo se připojí první vyhrává nebo jak je řešené? Jde mi o to, aby první osoba nepoužívala a druhá osoba po příchodu domů se automaticky nepřipojila (jak nám zlobilo s reprákem Marshall).

Ad3) Rovnou bych poprosil o doporučení vhodného propojení WiiMu s repro, jestli postačuje koupit kabeláž v metráži + svorky nebo řešit hotové? Případně konkrétní doporučení.

Předem díky...

P.
PetrPribramsky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petison 23. 6. 2024 19:29

Výborné detailní a muzikální repro, navíc v různých barevných provedeních s menším basem bych doporučil https://www.muziker.cz/q-acoustic-3020i-walnut. Měl jsem tu starší verzi bez ,, i "a hráli super.
Kabeláž bych moc neřešil. Stačí nějaká lepší dvojlinka. U regálovek stačí 2 x 1,5 mm.

Případně menší 3010i
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tesarpa 24. 6. 2024 06:28

PetrPribramsky píše:Ad2) Jak je řešené připojení, když budou využívat dvě osoby streamování z telefonu? Kdo se připojí první vyhrává nebo jak je řešené? Jde mi o to, aby první osoba nepoužívala a druhá osoba po příchodu domů se automaticky nepřipojila (jak nám zlobilo s reprákem Marshall).
P.

Asi mluvíte o připojení přes Bluetooth? S tím nemám zkušenost, ale pokud by obě osoby používaly aplikaci Wiim, tak žádné zmatky nenastanou. Vždy uvidíte, co hraje a když zvolíte něco jiného, bude hrát něco jiného. Osobně bych se BT vyhnul i pro nenáročný poslech. I v autě jedoucím na dálnici (aspoň u mého autorádia) je docela podstatný rozdíl mezi kvalitou reprodukce mezi BT a USB připojením.
tesarpa
Junior

Odeslat příspěvekod PetrPribramsky 3. 7. 2024 16:16

petison píše:Výborné detailní a muzikální repro, navíc v různých barevných provedeních s menším basem bych doporučil https://www.muziker.cz/q-acoustic-3020i-walnut. Měl jsem tu starší verzi bez ,, i "a hráli super.
Kabeláž bych moc neřešil. Stačí nějaká lepší dvojlinka. U regálovek stačí 2 x 1,5 mm.

Případně menší 3010i

Díky za radu, nakonec se shodou okolností naskytla šance koupit ty starší bazarové 3020, které snad i mají oproti i-verzi o něco míň basů, což by mohlo paradoxně víc vyhovovat. Za 3500 jsem je nenechal ležet. Recenze vypadají taky velice dobře - třeba https://www.whathifi.com/q-acoustics/3020/review

Kabeláž jsem vzal podle doporučení klasickou dvoulinku bez koncovek - 2x1,5 mm

Navíc se teď nabízel na L-E i ten WiiM Amp (šedý) za 8243 (všude jinde aktuálně přes 9000).

Díky, pak dám za sebe zpětnou vazbu, jak jsem spokojenej.

-- 3. 7. 2024 17:20 --

tesarpa píše:Asi mluvíte o připojení přes Bluetooth? S tím nemám zkušenost, ale pokud by obě osoby používaly aplikaci Wiim, tak žádné zmatky nenastanou. Vždy uvidíte, co hraje a když zvolíte něco jiného, bude hrát něco jiného. Osobně bych se BT vyhnul i pro nenáročný poslech. I v autě jedoucím na dálnici (aspoň u mého autorádia) je docela podstatný rozdíl mezi kvalitou reprodukce mezi BT a USB připojením.

Určitě chceme oba využívat tak jak se má, takže aplikaci. Zmiňované problémy s BT reprákem Marshall byly při BT připojení a to moc nevyhovovalo (tam to ale ani jinak řešit nešlo). Vlastně jsem u sebe jako méně využívajícího člena zrušil u repráku párování, abych druhou osobu po příchodu domu při používání nechtěně neukončil.

Ještě na testování rozmýšlím, jestli Tidal nebo Spotify (Spotify na test doma máme), řeším účet pro sebe - ale to je asi už téma do jiného vlákna.
PetrPribramsky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod muchacho 3. 7. 2024 18:13

Určitě doporučuji TIDAL, kvalita zvuku je oproti Spotify většinou dost znát a ideální je dostat se k někomu do rodinného tarifu, nebo ho sám založit a další členy rodiny někde poshánět, buď v okolí (známí, v práci...), nebo inzercí na av fórech. Dá se tak dostat s plným obsazením rodiny 1+5 na 45,-Kč... Cena TIDAL Family je 259,- za měsíc...
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->TOPPING DX3 Pro->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 3. 7. 2024 18:43

Spotify má strašný zvuk. Rozhodně Tidal.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wagonek 3. 7. 2024 21:18

petison píše:Kabeláž bych moc neřešil. Stačí nějaká lepší dvojlinka. U regálovek stačí 2 x 1,5 mm.

:hm :D
Wagonek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 4. 7. 2024 16:56

Wagonek: nevím co je na tom k smíchu. U takových bedýnek za sedm litrů nemá absolutně význam nějakou kabeláž řešit.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 4. 7. 2024 20:24

Měl jsem je (Q Acoustics 3020) a zkoušel jsem různé kabely i průměry. Žádný rozdíl. At si voodoo s kabelami dělá někdo kdo má High-End drahé komponenty a reproduktory.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 4. 7. 2024 21:24

petison: Ono to funguje. Sám jsem se přesvědčil. Ale na úplně jiné palubě lodi zvané hi-fi, jak sám píšeš.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka