Wiim Amp

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tesarpa 11. 3. 2024 08:39

Asi jsem trochu náročnější, ale musím trochu zchladit nadšení. Přes víkend jsem Wiim Amp poslouchal ve dvou svých místnostech na dvou různých reprosoustavách (AudioNote AN-J a ATC SCM11). Neposlouchal jsem to moc dlouho, protože to nebyly příjemné chvíle. Zvuk ve výškách a vyšších středech byl agresivní, tahal za uši. Hloubka scény nulová. Basy mocné, ale tak nějak umělé, jako by to nehrál člověk, ale umělá inteligence. Obvykle potřebuji delší čas na vytvoření názoru při porovnávání, ale tady jsem to zkrátil, protože se nedá moc poslouchat, když si vaše uši téměř fyzicky přejí, aby se vrátil ten zvuk, co tam byl dřív. Neumím určit, jestli problém je DAC nebo zesilovač, nedá se to testovat odděleně. Streamovací část je OK, to jsem si už dříve potvrdil s WiiM mini (digitální výstup).

Koupil jsem ho pro občasný poslech v domě, kam jezdím max. jednou za měsíc. Tam snad svou úlohu splní v kombinaci s levnými bedýnkami Xavian (aka ptačí budky). Ale nevím, možná nějaký lepší bluetooth repráček by nakonec hrál lépe. Nebo Apple Homepod.

Abych nebyl jen negativní, WiiM má úplně nejlepší aplikaci ze všech, co jsem měl kdy možnost vyzkoušet. Překoná dokonce i Bluesound nebo Roon. Ne ve funkcích, ale v tom, že jim vše funguje, nepadá to, prostě úplná pohoda.
tesarpa
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 11. 3. 2024 09:01

@tesarpa: Hmm zaujímavá skúsenosť. Ja o ňom uvažujem, že okolo neho postavím nejakú lacnú zostavu do pracovne. Neskúšal si EQ?
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 11. 3. 2024 10:58

Jo jo, opět, tolko k tomu hypu o tom jak je tahle krabička lepší než jiný přístroje za násobky jeho ceny. :mrgreen:
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tesarpa 11. 3. 2024 12:55

zino333 píše:@tesarpa: Hmm zaujímavá skúsenosť. Ja o ňom uvažujem, že okolo neho postavím nejakú lacnú zostavu do pracovne. Neskúšal si EQ?

Moc ne. Ale ještě mne to čeká v té cílové lokalitě.
tesarpa
Junior

Odeslat příspěvekod petison 11. 3. 2024 15:26

Já jsem narazil u dvou recenzí, že dva nezávislý uživatelé měli zkušenost s Wiim ampem, že po zapojení byl zvuk celkem hrůza, ale po několika hodinách se zvuk postupně výrazně zlepšil. Zřejmě zahoření součástek, kondíku apod. Máte s tím někdo podobnou zkušenost?
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kajsh 11. 3. 2024 16:19

Kamasu píše:Jo jo, opět, tolko k tomu hypu o tom jak je tahle krabička lepší než jiný přístroje za násobky jeho ceny. :mrgreen:

Ja ho furt neslysel, ale Steve pise:
I’d take this over a powernode. I did try the powernode a while back. For me at least, the wiim bests it in sound. Bests the PS audio sprout as well (which I still own).
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 11. 3. 2024 17:02

petison píše:Já jsem narazil u dvou recenzí, že dva nezávislý uživatelé měli zkušenost s Wiim ampem, že po zapojení byl zvuk celkem hrůza, ale po několika hodinách se zvuk postupně výrazně zlepšil. Zřejmě zahoření součástek, kondíku apod. Máte s tím někdo podobnou zkušenost?

Ten zvuk se nikam neposunul, protože ani nemohl. Prostě si na něho zvykli...
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 11. 3. 2024 18:40

Po několika hodinách se zahoří maximálně tak mozek posluchače. Výrobce nepochybně svou produkci mnoho hodin testuje za chodu, takže pro nějaké zázračné vylepšení zvuku za pár hodin není žádný důvod.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jbajci 11. 3. 2024 19:46

Tak to je dobrá zpráva, že se na ten zvuk dá zvyknout :-D ( At už to bylo jakkoliv)
jbajci
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 11. 3. 2024 19:51

zino333 píše:@tesarpa: Hmm zaujímavá skúsenosť. Ja o ňom uvažujem, že okolo neho postavím nejakú lacnú zostavu do pracovne. Neskúšal si EQ?

Kupil som sice Wiim mini a ten ma tiez EQ, ale po tom co som ho v aplikacii raz pouzil som ho viac uz nezapol.
Mozno to vo Wiim Amp bude lepsie.

jbajci píše:Tak to je dobrá zpráva, že se na ten zvuk dá zvyknout :-D ( At už to bylo jakkoliv)

Ja som si v pripade AIYIMA zvykol tiež a ine uz ani neriesim.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dumardus 13. 3. 2024 14:46

kajsh píše:
Kamasu píše:Jo jo, opět, tolko k tomu hypu o tom jak je tahle krabička lepší než jiný přístroje za násobky jeho ceny. :mrgreen:

I’d take this over a powernode. I did try the powernode a while back. For me at least, the wiim bests it in sound. Bests the PS audio sprout as well (which I still own).

On je takovy mistni WiimAmp trollolo. Stale dokola opakuje neco o hype, nasobky cen... apod.
dumardus
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 13. 3. 2024 14:55

Jenže ono to hodně často takhle bývá. Zářným příkladem budiš Topping A90, který dnes prodává kdo může, před pár lety se tady odvážně vykřikovalo, že je lepší, než zesilovač v Hugo TT2 a všichni nakupovali.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kajsh 13. 3. 2024 20:11

dumardus píše:
kajsh píše:
Kamasu píše:Jo jo, opět, tolko k tomu hypu o tom jak je tahle krabička
On je takovy mistni WiimAmp trollolo. Stale dokola opakuje neco o hype, nasobky cen... apod.

No jo, kdyz to stoji min, tak to nemuze hrat lip, to da rozum :-)
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod kajsh 19. 3. 2024 20:37

Tak po ctvrt roce je konecne skladem v Rodelu. V Alze bude koncem mesice. A ja ted nevim, jestli do toho jit.
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 19. 3. 2024 20:47

dumardus píše:
kajsh píše:

Já mluvím jen o tom co se o tomhle přístroji tady i jinde prohlašovalo a o čem se samozřejmě časem ukazuje, že to vůbec není pravda, přesně jak jsem hned na začátku říkal. Tož tak.
Kamasu
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka