Wiim Amp

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kajsh 21. 4. 2024 09:33

Nemel nekdo moznost porovnat zvuk Wiim Amp a Fosi V3? Fosi V3 mam a ze zvuku uplne nadsenej nejsem.
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod kajsh 7. 5. 2024 20:42

Tak Daniel Březina mu dal na hifi voice doporučení. To mě fakt překvapilo. Já ho nakonec koupil a pořád si nejsem jistý, jestli se mi líbí nebo ne
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... 9-wiim-amp
Naposledy upravil kajsh dne 8. 5. 2024 10:02, celkově upraveno 1
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod sonny360 8. 5. 2024 06:01

Ahoj,

Take nad nim premyslim, do mensi mistnosti k TV, dve regalovky polk + sub, nemel nekdo moznost otestovat s filmy? Jsou dialogy v ramci moznosti OK?
sonny360
Junior

Odeslat příspěvekod kajsh 8. 5. 2024 07:52

Myslim, ze na to je idealni. Mam k nim pripojene Dynaudia, ktere maji spis temnejsi zvuk, a Wiim Amp ten zvuk hodne rozjasnil, takze mluvene slovo je jasne a zretelne. Spis bych se bal kombinace s nejakymi ostrejsimi bednami jako Klipsch.
Naposledy upravil kajsh dne 8. 5. 2024 10:02, celkově upraveno 1
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod sonny360 8. 5. 2024 08:03

Dekuji za info, tak ho asi vyzkousim, ono v te aplikaci je i celkem dost prednastavenych equalizeru ze? A jinak se nejake problemy objevuji nebo slape dobre?
sonny360
Junior

Odeslat příspěvekod kajsh 8. 5. 2024 08:30

Jo, je tam spousta eq. predvoleb a da se i nastavit rucne asi 5 pasem.
Blby je, ze kdyz zesilovac vypnu, tedy spis uspim, tak jde zvuk z TV dal do zesilovace a TV je bez zvuku. Ja mam nastesti na DO vypinac HDMI CEC, ale neni to dobry reseni. Nekde v diskusi jsem zahladl, ze s TV TCL jsou nejake problemy s ovladanim hlasitosti. To nastesti s LG nemam.
Nemile me prekvapilo, ze neumi ani AptX, jen SBC a AAC.
Uvital bych vystup na sluchatka a vystup z predzesilovace, pripadne display, ale chapu, ze to uz by byl jinej stroj za jinou cenu. Wiim chysta na Munich HigEnd Wiim Ultra, ale to bude jen prehravac a predzesilovac, ale taktez s HDMI ARC a navic displayem.

-- 8. 5. 2024 09:29 --

Jo, jeste by bylo dobry, aby dioda svitila modre na BT vstupu.
Ted je to
HDMI oranzova
WIFI bila
BT zelena

Bluetooth na video nepouzitelne, zpozdeni odhaduju na desetiny sekundy
Naposledy upravil kajsh dne 8. 5. 2024 14:26, celkově upraveno 1
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod sonny360 8. 5. 2024 13:20

Take to budu pripojovat k LG tv, tak snad nebudou zadne problemy... dekuji za odezvu. �
sonny360
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 8. 5. 2024 16:00

Ten jitter na Wiim pri použití BT je priam nervy drasajuci.
To Topping DX3 Pro+ nemá takmer žiaden jitter.
Takže ako vidím je toto výrazná slabina Wiim. A to som si myslel, že je to iba v prípade Wiim Mini.
Pokiaľ ide o zvuk ako taký tak je Wiim streamer super zariadenie. To isté aj ovládanie cez aplikáciu.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kajsh 8. 5. 2024 17:29

Me ani nenapadlo, ze by neumel aspon AptX. Dneska ty cinsky zesiky umi casto i LDAC
Nekde doma mam AptX transmitter, tak ho tam asi pripojim. Nastesti se Wiim umi prepinat na analogovy vstup pri rozpoznani signalu. Napajet to pujde z USB portu
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 8. 5. 2024 20:46

Moj Wiim Mini siel prave do sveta zaujemcovi.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kajsh 9. 5. 2024 13:33

Ja to chtel primarne k TV, streamer je prijemny bonus. BT je zklamani, ale da se to resit externim prijimacem.
Spis si porad nejsem jistej, ze mi vyhovuje zvuk. K TV dobry - jasny zvuk, dobre jsou slyset hlasy, ale jinak to slysim uplne jinak nez pan Brezina - pripada mi, ze je prevaha vysokych a strednich frekvenci a subjektivne mi chybi basy ve srovnani treba s Rega Brio nebo i Fosi Audio V3.
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 9. 5. 2024 17:21

skús sa pohrať s parametrickým eq
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sonny360 13. 5. 2024 08:39

Ahoj,

ještě jsem Wiim amp nepořídil, do menší místnosti (regálovky polk + sub), primární využití filmy, jsem teď měl možnost vyzkoušet avr denon x1700h, filmy a hlavně dialogy znějí opravdu dobře, je to samozřejmě jinak pro 2.1 sestavu zbytečné, zajímá mě, jestli s tím bude Wiim amp nebo ještě třeba Yamaha a-s301 srovnatelná, nebo i lepší? další repro tam přidávat neplánuji...
sonny360
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka