Wiim Amp

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zino333 7. 2. 2024 12:23

Sorry, to som prehliadol. Ale za tým čo som napísal o Wiim Amp si stojím.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 7. 2. 2024 12:55

zino333 píše:Mimochodom, to čo tu píše L.U.K (Kamasu) je zasa úplne mimo. Za tie peniaze nie si schopný v takejto kvalite poskladať kombo streamer (s bezkonkurenčnou apkou), DAC a zosilovač, ktorý veľmi obstojne rozohrá väčšinu repro na trhu bežnej spotrebnej elektroniky.

Já tu snad někde tvrdím, že jsem za ty peníze schopnej v takovejhle kvalitě poskládat kombo streamer, DAC a zesilovač, kterej velmi obstojně rozehraje většinu repro na trhu bežný spotrební elektroniky? Kde? Cituj. Čekám.
Nemůžeš citovat, protože jsem nikdy takovýho nenapsal. Takže ne hochu, jedinej kdo je tu zase úplně mimo jsi ty. Čti pořádně než začneš někoho osočovat, buď tak laskav.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 7. 2. 2024 13:36

Nech sa páči.
Kamasu píše:...
A taky by sis mohl všimnou, že Já neříkám nic o tom, že to nemůže bejt výrobek s dobrým poměrem cena výkon, klidně může a nemám problém věřit tomu že je, ale že byl lepší než konkurence za dvoj a více násobek jeho ceny, to by se v takhle nízkej cenovej kategorii rovnalo málem zázraku.
...

Presne viem, ako teraz zacituješ znovu môj text a budeš v ňom vehementne opisovať ako si to myslel inak a ako sme to tu my blbci nepochopili, lebo patent na rozum tu máš len ty. Pokojne si to odpusti. Už teraz presne viem ako bude vyzerať tvoja odpoveď.

No a hochu... To, že slušné správanie ti nič nehovorí, to tu prezentuješ takmer v každom príspevku. Robil si to ako L.U.K a robíš to stále. Si jeden namyslený arogantný a sebestredný človek, ktorý tu s ľuďmi komunikuje ako s blbcami. Uvedom sa... Ty si ako ukázkový príklad človeka s Dunning-Krügerom. Ach... 8-S
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dumardus 9. 2. 2024 20:02

@Kamatsu
zvlastni je, ze kdyz se te zeptam na vyrobek, ktery Wiim Amp dokaze konkurovat v pomeru cena vykon? "Dej nam nejakou konkurenci, ktera to umi lepe a levneji." Odpovis pomerne arogantnim zpusobem "Proč bych to jako dělal?" a v obracene roli napises "..Kde? Cituj. Čekám." hmm :hm
Nechci se s tebou nejak dohadovat, vyvolat flame, slovickarit, protoze by to tomuto vlaknu neprospelo. Ale je to i tim, ze par lidi podobneho typu znam a je celkem zbytecne se s nima dohadovat. Ale mohu se plest a jsi pohodovy typek, co ma rad hudbu, jen zpusob jeho vyjadrovani je proste jen jiny...who knows :hm ? V tomto vlakne jsi pomerne negativne nastaveny vuci Wiim Ampu. Aspon se mi to tak jevi podle tvych prispevku. A sorry nebudu ti je citovat, precti si je zpetne sam a mozna ti to pak dojde samo...

A naposledy napisu muj osobni nazor a troufam si rict, ze pravdepodobne koresponduje s vetsinou majitelu, potazmo recenzentu WiimAmpa.
V cenove hladine 299 dolaru bude tezko hledat konkurenci. Wiim timto pristrojem dodal na trh velmi slusne hrajici streamer, DAC, zesilovač. Kvalita zpracovani se mi jevi, ze je na velmi dobre urovni. Libi se mi i design pristroje, ale toto bude individualni. Potesila me aplikace pro Android, iOS i Windows(beta), ktera je temer flawless. To kdyz ji srovnam napr s Bang & Olufsen, tak by se kluci z Danska meli stydet. Jde top all in one balicek a napisu to radeji jeste jednou ve sve cenove tride. Pokud nekdo vi o necem podobnem ve stejne(podobne) cenovce, tak at to napise do vlakna.
Wiim nastavil cenovku pomerne agresivne a mozna donutil/ti konkurenci k zamysleni. Bohuzel diky pravdepodobne velkemu zajmu jiz doslo u nekterych prodejcu v EU ke zdrazeni z 299 na 349 Euro.
Jdou zvesti o novem pristroji Wiim Ultra(?), ktery ma byt jeste lepsi a vybavenejsi...Pekny vikend :-)
dumardus
Junior

Odeslat příspěvekod petison 9. 2. 2024 22:58

Jo jo tu aplikaci mají naprosto bezkonkurenčně vymazlenou.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 9. 2. 2024 23:55

zino333 píše:Nech sa páči.
Kamasu píše:...
A taky by sis mohl všimnou, že Já neříkám nic o tom, že to nemůže bejt výrobek s dobrým poměrem cena výkon, klidně může a nemám problém věřit tomu že je, ale že byl lepší než konkurence za dvoj a více násobek jeho ceny, to by se v takhle nízkej cenovej kategorii rovnalo málem zázraku.
...

Presne viem, ako teraz zacituješ znovu môj text a budeš v ňom vehementne opisovať ako si to myslel inak a ako sme to tu my blbci nepochopili, lebo patent na rozum tu máš len ty. Pokojne si to odpusti. Už teraz presne viem ako bude vyzerať tvoja odpoveď.

Chci po tobě citaci kde tvrdím, že za stejnou cenu seskládám "stejnej" přístroj ve stejnej kvalitě atd. jako je Wiim Amp a ty mi odcituješ text kde mluvím o tom, že neříkám, že nemám problém s tím, že je Wiim Amp výrobek s dobrým poměrem cena výkon, ale není to přístroj, kterej je lepší než konkurence za dvoj a vícenásobek jeho ceny. :tleskani Bravo a díky, krásně jsi ukázal, že mám pravdu a přesně jak jsem řekl "jedinej kdo je tu zase úplně mimo jsi ty." Takže hochu díky že jsi tak krásně usvědčil sám sebe, líp bych to nedokázal.
zino333 píše:No a hochu... To, že slušné správanie ti nič nehovorí, to tu prezentuješ takmer v každom príspevku. Robil si to ako L.U.K a robíš to stále. Si jeden namyslený arogantný a sebestredný človek, ktorý tu s ľuďmi komunikuje ako s blbcami. Uvedom sa... Ty si ako ukázkový príklad človeka s Dunning-Krügerom. Ach... 8-S

Já si nic uvědomovat nemusím, chovám se k lidem tak jak se chovají oni, nic víc, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, je mi líto. Dřív jsme se tak nechoval, ale po nějakej době mi prostě s některýma lidma už dochází trpělivost a nemám problém říkat věci narovinu (a umím bejt i pěkně kousavej, to je fakt), ať se to někomu líbí nebo ne. Ty se zas ze mě "nenápadně" snažíš dělat hlupáka pokaždý když na mě reaguješ (ten nynější pokus ti ale ani vyjít nemohl, to nevím cos čekal), jen s tím tvým Dunning–Krugerovým efektem trapně šermuješ už poněkolikátý, takže si nejdřív zaměť před svým prahem a pak se můžeme bavit.
dumardus píše:@Kamatsu

Kamasu, ne Kamatsu. 8-)
dumardus píše:@Kamatsu
zvlastni je, ze kdyz se te zeptam na vyrobek, ktery Wiim Amp dokaze konkurovat v pomeru cena vykon? "Dej nam nejakou konkurenci, ktera to umi lepe a levneji." Odpovis pomerne arogantnim zpusobem "Proč bych to jako dělal?" a v obracene roli napises "..Kde? Cituj. Čekám." hmm :hm

To ale motáš dohromady dvě zcela rozdílný věci, tvůj dotaz na výrobek, "který Wiim Amp dokáže konkurovat v poměru cena výkon" byl v daným kontextu úplně mimo, proto jsem na to nehodlal reagovat. Navíc jsem rovnou i vesvětlil proč (to už jsi ale neodcitoval, vytrhnul jsi z kontextu jen tu první část), ale vysvětlím tedy ještě jednou:
Nejdřív jsi řekl, že Wiim Pro "v pomeru vykon cena nema kokurenci a musel bych dat cca 20000 Kc a vice, abych nasel neco srovnatelneho nebo lepsiho." A když jsem řekl, že je to nesmysl, reagoval jsi na to mimo jiné větou: "Dej nam nejakou konkurenci, ktera to umi lepe a levneji." A to jak snad vidíš, jaksi nedává smysl, proto jsem na to nehodlal reagovat jinak než tímhle:
"Proč bych to jako dělal? Já jsem snad někdy někde řekl, že konkurence to umí lépe a levněji?
Navíc, nejdřív říkáš jak je tenhle základní levnej zesilováček se streamerem lepší než kokurence za dvoj a více násobek jeho ceny a teď najednou chceš abych agrumentoval levnější a lepší kokurencí. To nedává smysl."

To druhý, co s tím prvním srovnáváš, byla reakce na zinovo křivý obvinění z toho, že jsem řekl něco co jsem nikdy neřekl a na základě kterýhožto křivýho obvinění tvrdil, že jsem mimo.

Tož tak.
dumardus píše:V tomto vlakne jsi pomerne negativne nastaveny vuci Wiim Ampu.

Nejsem negativně nastavený vůči Wiim Ampu, jsem jen negativně nastavený vůči nesmyslným výrokům a přehánění typu: "v pomeru vykon cena nema kokurenci a musel bych dat cca 20000 Kc a vice, abych nasel neco srovnatelneho nebo lepsiho."
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brrouk1 10. 2. 2024 00:39

Jenom otázka APK ve Wiim na Tidal a Qobuz je "klasická", nebo upravená na jejich systém ( jako u Sonos, USBAPR ?
DK-Pioneer LX 85, Canton Gle,
PC- Rotel RA 1070- - NHT Super Zero, REL HT 1003
Head-Audeze LCD 2 C, Sash Trees SE,IFI micro black signature , ,Audeze Maxwell, iBasso IT 07, Cayin RU 07
brrouk1
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 10. 2. 2024 06:56

Obrázek
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dumardus 10. 2. 2024 20:22

Kamasu uz jsem na tebe ani nechtel reagovat. Zbytecne to pleveli vlakno a v konecnem dusledku to stejne nevede k nicenu. Ale dneska mi na YT vyskocilo video v ceskem jazyce. A vis co? Jak na potvoru v nem rekli, ze Wiim Amp pomer cena vykon nema konkurenci. :lol: Nj dopredu vim tvuj argument. Bude ve smyslu o prodejcich co to chteji za kazdou cenu prodat apod
Vis ono v audiu se vyznas a pravdepodobne o dost vice nez ja. Mohl bys byt dobry zdroj informaci, ale nektere tve odpovedi jsou proste...Plus to tve slovickareni. Diskuze s tebou je orisek, ktery nehodlam louskat. 8-)
Zminene video je tady
https://youtu.be/-rg0DffEI84?si=yGbfnOEKotMkCnJH&t=818
Naposledy upravil dumardus dne 10. 2. 2024 22:07, celkově upraveno 1
dumardus
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 10. 2. 2024 21:01

dumardus: nebylo by od věci, kdybys uvedl, komu je Tvůj příspěvek určen ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dumardus 10. 2. 2024 22:08

ok upraveno
dumardus
Junior

Odeslat příspěvekod kajsh 11. 2. 2024 11:02

dumardus - tak zrejme nehraje samotny chipamp takovou roli, protoze Fosi V3 me dost zklamal.
Ja primarne shanim zesilovac s HDMI vstupem jako nahradu AV receiveru. Muzu vedet, jak se Wiim Amp chova, kdyz je pres HDMI pripojen k zapnute TV a prepnu na jiny vstup? Da se treba poslouchat hudba s pustenou TV? U meho receiveru to nejde dokud nevypnu CEC
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod petison 11. 2. 2024 13:28

Zajímavé hodnocení polského uživatele Wiim ampa:
Zacznę od głośników. Tannoye M1 ja bardzo lubię, mają dla mnie to coś co daje dużą frajdę ze słuchania muzyki. Niemniej te monitorki są chyba nieco kapryśne, z niektórymi wzmacniaczami grają tak jakby je przykryć kocem. Z Wiim Ampem absolutnie nie ma takiego zjawiska, wręcz przeciwnie dźwięk wyrywa się z kolumn, czasami nawet wydaje się trochę efekciarski. Poza tym IMHO M1 potrafią zagrać jak znacznie droższe i większe konstrukcje.

Wiim Amp gra z nimi dźwiękiem, który ja odbieram jako zadziwiająco szczegółowy, czysty, może nawet nieco analityczny, dynamiczny, słychać dużo, instrumenty nie przeszkadzają w zrozumieniu wokalisty. Bardzo dobra kontrola basu, schodzi nisko (zadziwiająco nisko jak na małe monitory), ale jest punktowy, uderzający, sprężysty, a nie zalewający. Wysokich tonów jest dużo, dla mnie to jeszcze jest ok, odbieram je przyjemnie, nie są to “żyletki w uszach”, ale tu pewnie dużo zależy od kolumn i indywidualnych upodobań. Generalnie brzmienie określiłbym jako raczej jasne, ale z solidną podstawą basową. Bardzo podoba mi się, jak WiiM Amp gra na niskiej głośności, w tle - żywo, dynamicznie, wszystko słychać, gdyby ten wzmacniacz miał przycisk loudness/kontur to absolutnie nie miałbym potrzeby go używać. Przy średniej głośności podobnie. Przy odsłuchu bardzo głośnym (dla próby) dźwięk natomiast szedł stronę, która mi się nie podobała - szorstkich, suchych wokali…, ale to też może wynikać z ograniczeń kolumn lub zbyt dużej głośności dla danego pomieszczenia. Apka WiiMa ma equalizer ze sporymi możliwościami ustawień i presetami, moje wrażenia pochodzą oczywiście z odsłuchu przy jego wyłączeniu.

Jeszcze dziwne zjawisko związane z dźwiękiem, na które zwróciłem uwagę (no chyba, że to jakaś psychoakustyczna pułapka) - poprzednio moje Tannoye M1 stojąc w tym samym miejscu grały ze wzmacniaczem Rotel, dobrze grały bez dwóch zdań, niemniej z WiiMem wysokie tony tak jakby lepiej się rozchodziły po pomieszczeniu, nie wymagały tak kierunkowego odsłuchu. Poza tym muzyka puszczona na podobnej głośności (ale dość cicho) z WiiM Ampa zdaje się bardziej doniosła - lepiej słyszalna w sąsiednich pomieszczeniach. Nie wiem dlaczego tak jest, a może tak tylko mi się wydaje.

Zwróciłem uwagę, dzięki inteligentnej listwie zasilającej, na to co już wiedziałem o wzmacniaczach klasy D - imponująco małe zużycie energii - około 10,5W (przy cichutkim graniu), kiedy klasyczny wzmacniacz pokazywał ponad 50W. Za to w trybie stand by Wiim pobiera już nie tak mało - około 5W.

Jeszcze ogólnie o WiiM Ampie, wygląd, obsługa super, chociaż ta jest mi znana bo korzystałem wcześniej ze streamera i apki tego producenta. Obsługa prosta, konsekwentna, logiczna, wszystko super. No prawie wszystko. Dwa małe minusy, które zauważyłem. W aplikacji można ustawić 10 presetów i przypisać im np. internetowe stacje radiowe. Tak też zrobiłem. Na pilocie są przyciski do czterech i cztery pierwsze stacje można z pilota przywołać. Są też przyciski kierunkowe i one niestety nie działają tak, że będąc na czwartej stacji naciskając prawy przycisk przywołam piąta itd. Kolejna sprawa - odczyt plików z USB. WiiM je indeksuje wg. kryteriów: Songs, Albums, Artists, Playlists, szkoda, że nie ma po folderach. Mam sporą kolekcję płyt w formacie flac i część z nich jest tak zgrana, że cała płyta jest jednym pliku i do tego jest “mapa” - plik cue. WiiM w takim przypadku nie widzi pojedynczych utworów. Byłoby miło gdyby to poprawili, chociaż któreś Onkyo i Yamaha, którymi się bawiłem miały tak samo.

Tyle moich uwag na szybko, jak ktoś ma jakieś pytania to niech daje.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dumardus 12. 2. 2024 10:40

kajsh píše:dumardus - tak zrejme nehraje samotny chipamp takovou roli, protoze Fosi V3 me dost zklamal.
Ja primarne shanim zesilovac s HDMI vstupem jako nahradu AV receiveru. Muzu vedet, jak se Wiim Amp chova, kdyz je pres HDMI pripojen k zapnute TV a prepnu na jiny vstup? Da se treba poslouchat hudba s pustenou TV? U meho receiveru to nejde dokud nevypnu CEC

Abych byl upřímný tak nevím, Wiim mam v pracovně a propojení hdmi z tv a ARC u Wiim jsem nevyužil aspoň zatím. Až budu doma mohu vyzkoušet... Já např wiim probouzím dálkově ovládnou wifi zásuvkou. V pracovně využívám 42 oled tv/monitor od LG k brouzdání a práci a nějak jsem neměl potřebu to spolu propojovat. Protože když dělám něco na pc, wiim používám jako hudební podkres v pozadí. V rychlosti jsem se podíval po netu a něco podobného řeší tady. Ale asi bude záležet na firm a umožnění TV. Jakože oled tv od LG určité gen se může chovat jinak než led tv také od LG. To samé bude pravděpodobně platit u jiných výrobců... testování v angličtině

I tried the HDMI ARC with a few of my TV's (the Samsung's worked well though did have a 10-20 second delay before the audio started to play), and the TCL which has a terrible implementation of ARC actually mostly worked well - but when I plugged in one of the USB it went silent and didn't recover even after a reboot - I had to disconnect the HDMI cable and reconnect after a reboot to get it back to normal. But I know this TCL has the worst implementation of HDMI ARC so I am pleased that it worked...

nebo tady

https://forum.wiimhome.com/threads/shou ... p-up.2319/
dumardus
Junior

Odeslat příspěvekod kajsh 12. 2. 2024 12:04

Diky. Uznavam, ze je to divnej pozadavek, ale obcas bych to vyuzil. TV je LG C2
Obcas si rikam, ze bych z pozadavku na HDMI mohl ustoupit a vyuzit optiku, tim bych mel daleko vetsi vyber zesilovacu, ale ten komfort jednoho DO je navykovy.
kajsh
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka