Wiim Amp

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dumardus 12. 2. 2024 13:31

Tak jsem si to na zkousku propojil a byl jsem mile prekvapeny s kvalitou zvuku i jako Home Theatre (stereo)
Napriklad k me velke 77 LG OLED pouzivam tento soundbar
https://www.alza.cz/beoplay-beosound-st ... 93.htm?o=2
Wiim si ho v pohode namaze na chleba. Ale vzdy je potreba srovnavat podle zbytku sestavy. Nemene dulezite jsou usi posluchace, protoze kazdy slysime jinak a preferujeme zvukove to sve.
BTW po postaveni RD a prestehovani z bytu, mam v kumbale zvukove porad slusny DK system.(Onkyo/Primare pred/koncovka, Audio Physic Luna II subwoofer, Klipsh repro...) Ale partnerka (mala nadsazka), 2 velci psi (Cane Corso) a pohodlnost mi nedovoli zapojit sytem. Hudba/zvuk uz neni takovy konicek a priorita. Ale kazdy to mame nastaveno jinak...
dumardus
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 14. 2. 2024 10:07

Síce to sem úplne nepatrí, ale je to D-čko ako každé iné. Dnes prišlo. Hádam to večer otestujeme.
Přílohy
a3524853-7a09-4113-b506-1b1f1a26da81 – kópia.jpeg
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 16. 2. 2024 22:50

Konečne som sa dostal k počúvaniu.
Nemá cenu sa tu rozplývať pretože ten zosilňovač proste "baví".
Ten kto si ho kúpi tak podľa mňa neoľutuje.
A že stojí iba stovku? Na to mám jedinú odpoveď, vlastne otázku. No a čo?
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrJč 16. 2. 2024 23:40

No a nič...
Je to zkrátka vývoj a ekonomická realita. Jiné zesilovače než D-čka se již ve velmi brzké době vyrábět (a prodávat) v dané cenové hladině nebudou. Určitý mezistupeň je klasický analogový konec (dejme tomu v AB třídě) a spínaný zdroj. Nicméně vše směřuje k čisté D třídě. Zákazník bude (a je) nadšen, neboť za dané peníze dostane násobný výkon ve velmi malé krabičce. A to nadšení z poměru cena/výkon/velikost se samozřejmě přenese i do hodnocení, neboť Hi-Fi je převážně o osobním a subjektivním nadšení. Ale na tom prosím není nic špatného!
Byť si o skutečném výkonu myslím své ;-)
PetrJč
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 17. 2. 2024 08:12

No veď preto... ;) :D
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Česlo Česlič 19. 2. 2024 08:56

@hifionania - opampy jste asi prozatím neměnil, že? - tím myslím, že Vás bavil zvuk zesilovače tak, jak přišel?
Česlo Česlič
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 19. 2. 2024 16:47

@Česlo Česlič
Ano uz som ich vymenil. NE5532 je podla mna nevyrazny OpAmp. Urcite ma svojich fanusikov no ja medzi nich nepatrim. Ten zvuk nebol zly, ale prislo mi to take fadne.
Momentalne tam mam Muses 8820. Ten zosilnovac tak ziskal iny rozmer.
Tak ako to je teraz tak sa mi to paci a nemam potrebu to zatial menit.
Dnes som predal NAD C 372, no pokial bol doma tak som este pocuval na nom a popravde sa mu A07 MAX s prehladom vyrovna. Vykonovo s inymi repro nemozem posudit no pokial ide o charakter zvuku tak na tych istych (mojich) repro je A07 ovela transparentnejsi zosilnovac.
Hudbu momentalne prehravam v DSD na usb kluci zo Sony BDP 6700b coaxom do Topping E30 a paci sa mi to viac ako cez Foobar a Topping E30.

edit: vzdy som k D-čku pristupoval tak nejak s dešpektom. Mylil som sa a s kludom ho teraz odporucim komukolvek. Samozrejme stale s ohladom na pravo slobodnej volby a vyberu. :-)
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Česlo Česlič 19. 2. 2024 19:55

... děkuji za odpověď (vlastně i rychlou recenzi) a tip na opampy (ne5532 taky v "Déčkách" nemám rád a pokud bylo možno vyměnil jsem je za jiné, ale Muses jsem ještě neměl)...
Česlo Česlič
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 19. 2. 2024 20:29

Muses 8820 je v podstate nahrada za Muses 02. Je to opamp pre tych co zan nechcu dat vela a pritom si udrzat urcity standard.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dumardus 26. 2. 2024 10:58

Jj pěkná recenze
dumardus
Junior

Odeslat příspěvekod kajsh 6. 3. 2024 12:52

WiiM Amp Revolution? Don't Buy Wrong All-In-One !
https://youtu.be/dAZNcy3UJsU
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod dumardus 7. 3. 2024 17:44

Napisu muj nazor. Na tomto videu zni asi nejlepe Cambridge Audio pak Ever a Wiim je bohuzel posledni...Ale ten rozdil vubec neni velky. Jak by se dalo cekat od cenoveho rozdilu mezi jednotlivymi pristroji. Opet se jinak potvrzuje celkova dulezitost reproduktoru v celkovem podani...
Dalsi video z YT na Wiim Amp po par mesicich od Darko Audio. Jeho puvodni recenze mela obrovsky dosah a tak se po par mesicich opet vyjadril k nekterym skutecnostem, postrehum apod...
https://www.youtube.com/watch?v=iaQ7hxnM4j8
dumardus
Junior

Odeslat příspěvekod kajsh 7. 3. 2024 19:17

Ja slysel Cambridge Audio EVO s repro Dali Opticon a zvuk byl jasny, ostry, ale neagresivni. Ta synergie zesilovace a beden je zasadni.
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod kajsh 10. 3. 2024 21:10

Dalsi celkem pozitivni recenze od Steve Huffa
https://youtu.be/fFNbPhQ69ms
kajsh
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka