od svlastik 24. 11. 2024 14:02
No a já mám teď praxi, že, abych provozoval koax kabel Digital AQ Forest, dokonce píšou 0,5% stříbra nebo co a je zelený. Klidně pošlu účtenku kupované v AQ. Takže, abych to provozoval, mám vše povypínané a tedy nemůžu ovládat ani volume z telefonu a ekvalizér taky ne. A ten wiim jsem schválně kupoval na pohodlí místo notebooku! Takže tu píšu svoje zkušenosti - nepoužívat koax! Nechte si přiloženou optiku, která je mnohem lepší! A zdarma! Stálo mě to 12 stovek a jsem naštvaný, protože někde jsem tu hovadinu o lepším koaxu četl a věřil jí! Už zase. Samé lži kolem... A ty čísla si nepamatuji, já jsem do nastavování vůbec nemusel chodit a hlídat přesná čísla 192 nebo 198 je to úplně jedno. Tohle musí snad pochopit každý. Akurát tu slovíčkaříš, jako kdybych popletl měkké a tvrdé. A ano já to slyším už od 20. je to cesta i když je v MP3. Je to znázornění scény doširoka zešířuje to. Neslyšíš napřímo, ale hlavně vnímáš. Spodky pod 40Hz je prostor a nad 20kHz je opět prostor. Takže to popisuji přesně. Posloucháš a jestli přes nastavení napřesno, prostor je zůžený. Takže já CD neposlouchàm nemám je rád, raději mp3 24/192 roztáhne se to tam po grabování. Přesně jak je to s tím nákladákem. Při nižším poslechu mi klidně zalehnou uši jak je ten prostor ubraný! I blbá mp3 převálcuje CD když je z origo na 24/192, abys měl radost tak to změním. Mimochodem kabely co jsem slyšel rozdíl jsem slyšel na 650kbps, což je méně než CD kvalita, ale 24/192 chápeš to? Pro mne je CD kvalita-přenos o ničem je mi jedno jestli 41-44, ale i 96 je málo, jsem zvyklý 20let na svůj standart pokud řeším highend detailnost a soustředění a neřeším zábavu.
A jestli to stačí 16/44,1? No ano stačí. Sluchátka tam bych si netroufl, neznám, ale repráky ano. Je to prostor a ten se mi roztáhne v místnosti. Více to bije do uší. CD poznám hned na první dobrou a slepý test není problém na highend sestavě staçil ten rozdíl 3x návštěv highend výstav to bilo do uší. Naopak nelze testovat zařízení přes CD, kabely už určitě vůbec ne. Dnešní highend je tak dobrý v repru, že hned poznáš, že hraje CD. Tam se nic neukáže...
-- 24. 11. 2024 15:01 --
Mimochodem, docela jak nad tím přemýšlím, tak mě to rozesmívá. Ty fakt nemáš žádné zkušenosti s highendem co. Já jsem zvyklý na svůj standart, dokonce když chodím po výstavàch 2 roky tak to poznám na úplně cizí sestavě. Prý CD, né to já se Ti můžu vysmívat, že blábolíš a to mi fakt vadí tyhlety móresy jak se tu píšou. S CD nedosáhneš efektu, že se Ti repra ztratí z místnosti, jak se scéna ve stereu roztáhne po místnosti. A s CD můžeš zapomenout i na vrstvení předozadní osy. Né na to potřebuješ mašinu 24/192, která to klidně převzorkuje z CD. Ale roztáhne to do stran. Bavím se taky o podobě, že jsem bůh. Pak my všichni, kdo se účastnil testu kabelů v AQ jsme bohové a já ten horší, protože já rozeznával každý druhý a 24/198 650kbps skladba na nas na displeji ukazovala všem, kdo se koukal. Ale roky tu budou lidi žvanit o tom, že 16/44 stačí. Jo leda tak na mp3 256kbps.