Wiim Amp

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod svlastik 23. 11. 2024 19:29

Tak musím zveřejnit moji drobnou stížnost s wiim, bohužel. Nevím, kde to ale napsat, ale mám wiim pro a zatím nedoporučuji propojení koax. Nevím čím to, ale bohužel občas zaprská, zakřupe ve vyšší hlasitosti-kabel koax je základní první audioquest, pouštěno přes RME ADI 2 a HD660S, doufám že se to zlepší, že se to jakože zahoří, i když na zahořovaní kabelů moc nevěřím, ale to zaprskávání mne slušně vyděsilo, zaprskává u nějaké skladby jakoby to byl gramec. Nějaké zkušenosti, že to může dělat, co to může dělat? Není to tím, že to ten wiim pro prostě nezvládne a musím to dát přes koax na nižší? Místo 24/198? Tak 24/96? A že vyšší zvládne přes jiné spojení? 24/96 zvládá totiž v klidu, ale je to poznat. Jo a ještě dotaz, jsou specifické optiky, co by zvládly 24/198, nebo je to u optiky stejné a není to jak koax nebo třeba hdmi? Protože RME sice propustí, ale A&K přibalenou optikou nechce propouštět 24/198 a musí níž zase na 24/96.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 23. 11. 2024 19:38

Aby optikou prošlo 24/192 potřebuješ kvalitní kabel. Ne každý to umí, pak to jede jen 24/96. Mám třeba kabel AQ Forest Optilink a ten 24/192 dá.
Co se týče toho lupání. Neděje se to třeba při změně vzorkovací frekvence? Třeba při přechodu ze skladby v 16/44,1 na skladbu v 24/96? Případně špatně doražení kabel, nebo porušený a podobně?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 23. 11. 2024 21:35

Aha no já si zakoupil koax AQ Forest, abych to testnul právě na A&K, jestli pojede 24/198(nejede, škoda a to ani přiložená optika nejede mno). A to lupání jak na potvoru to napíšu poštrachám se v menu všude dám fix pomalu tomu ani nerozumím a najednou to zmizelo. I když ano asi tři písničky jsem našel tam se to opakuje ze přebuzené, (no jo posloucham blbiny loudnes war), vypnu eqalizér zase poštrachám a zatím OK. Tak asi předčasně jsem to napsal, i když jsem poslouchal nevím asi dohromady 4 hodiny na tom kabelu.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod svlastik 24. 11. 2024 08:30

No jsem slušně nakrknutý. Takže já jsem četl už nevím kde, že koax je lepší, no není a to vůbec. A&K CA1000T zase nic. A už dlabu na lepší optiku, nevěřím. RME zvládá, A&K ne ani jedno. Né Je to nejhorší digitál a uvalil jsem 1200,- za svou pravdu, tušil jsem to, protože Koax=scart kabel k TV je prudce omezený a přenese sotva Full Hd, cili na 24/96. Zkusil jsem ještě klasický RCA a ten zvládne RME přenést jen 24/96, kdežto ten koax od AQ tam je rozdíl, že projde 24/198, ale poklikal jsem v menu, čili např. ovládáni volume z RME a už člověk musí mít u sebe i ovladač a nestačí jen tel. Ja 24/198 poznám. Je to způsob přenosu a je jedno, ze tam teče 16/44, jde o tu cestu je to jako když ten kamion s nákladem 16/44 proudí po 3 proudovce uprostřed. 24/96 je dvouproudovka a 16/48 jednoproudovka... už nebudu věřit těm kydům. Optika je mezičlánek HDMI a TOP považuji LAN a pak přenosy PC a notebook, tam se nestarám tam mám klidně 384/32 a za stovku za kabel(ale nebyly zařízení). Ale to už je jak čtyřproudovka, to už nejde u mne poznat, prostě USB plus bonus tedkonc Thunderbolt, USB klasika. za 12 stovek se koax nechytá na optiku ani HDMI za pajdu. Dělá problémy, s optikou jsem do menu vůbec nelezl, ach jo jsem vůl. Na koax se prostě vykašlete, já se ani nedivím, že se to už běžně neprodává. :( zase jsem naletěl, kterej vůl napsal, že koax je lepší jak optika...:(
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kamasu 24. 11. 2024 11:13

svlastiku ty seš matlal to je neuvěřitelný. Všechno víš vždycky nejlíp, ale na takovejhle základní blbosti seš v koncích a hned zas hrneš celou hromadu těch svých nesmyslů, blábolů a pitomostí. :tleskani A přitom ani nevíš jaký vzorkovací frekvence existujou. :tleskani
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 24. 11. 2024 12:22

Kamasu to Ty nic nevíš! Já mám na wiiimu na úplně každé skladbě veškeré info, přímo na liště včetně bitrate hned zepředu, takže Ty mi můžeš víš co! Já jsem tu zveřejnil že koax je na ***** protože jsem si to odzkoušel a slyším to, stálo mě to 12 stovek. Ty jsi bohužel úplně hluchý a nerozpoznáš tyhlety rozlišení! A mě téch 16/96 sakra hodně vadí. Takže ten wiim můžu dát leda na optiku a k RME!
Naposledy upravil Nick Cave dne 24. 11. 2024 15:41, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněna zbytečná vulgarita
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 24. 11. 2024 12:47

Hoši opět to zklidníme. Děkuji za pochopení.

A svlastiku... doporučuji si po sobě přečíst příspěvek. Zvážit, zda ho skutečně chceš odeslat a teprve pak tak učinit.
A mimochodem si nechej vulgaritu domů.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod martas38 24. 11. 2024 13:33

svlastik: Wiim podporuje přes optiku a coax 24/192. Uvádí to výrobce:
https://faq.wiimhome.com/en/support/sol ... al-output-

Rozdíl mezi optikou a coaxem je především v tom, že přes optiku neproleze rušení do DAC a z něj do zesilovače. Přes coax a nebo USB proleze. Ale pokud zdroj hudby neprodukuje výrazné rušení, měly by být rozdíly na prahu rozeznatelnosti, zejména na tvé sestavě. Na hraní přes coax nevidím nic špatného a léta jsem to provozoval. S úplně obyčejným kabelem. Jen by ten kabel měl mít impedanci 75Ω. Máš buď mizerný coax kabel a nebo něco špatně nastaveno, když ti neproleze 24/192.

Co se týče vzorkovacích frekvencí, máš v tom obrovský chaos. Zkus si vynásobit 96 dvěma a zjistíš, že nic jako 198 neexistuje. Vzorkovací frekvence jsou vždy násobky 44,1 a nebo 48. Dvouproudovky, tříproudovky nebudu ani komentovat. Jestli slyšíš a na slepo spolehlivě poznáš rozdíl 24/96 a 24/192, budu tě mít za audio boha. Já bych si na to netroufl ani náhodou. Kvalitní obsah v 16/44,1, tedy CD kvalitně nahrané bude hrát líp, než nekvalitní obsah v 24/192, nebo jakémkoliv DSD. Ona je jedna věc vlastnosti nosiče/kontejneru a druhá jeho obsah, který má podstatný vliv a 99% lidí stačí právě 16/44,1.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 24. 11. 2024 14:02

No a já mám teď praxi, že, abych provozoval koax kabel Digital AQ Forest, dokonce píšou 0,5% stříbra nebo co a je zelený. Klidně pošlu účtenku kupované v AQ. Takže, abych to provozoval, mám vše povypínané a tedy nemůžu ovládat ani volume z telefonu a ekvalizér taky ne. A ten wiim jsem schválně kupoval na pohodlí místo notebooku! Takže tu píšu svoje zkušenosti - nepoužívat koax! Nechte si přiloženou optiku, která je mnohem lepší! A zdarma! Stálo mě to 12 stovek a jsem naštvaný, protože někde jsem tu hovadinu o lepším koaxu četl a věřil jí! Už zase. Samé lži kolem... A ty čísla si nepamatuji, já jsem do nastavování vůbec nemusel chodit a hlídat přesná čísla 192 nebo 198 je to úplně jedno. Tohle musí snad pochopit každý. Akurát tu slovíčkaříš, jako kdybych popletl měkké a tvrdé. A ano já to slyším už od 20. je to cesta i když je v MP3. Je to znázornění scény doširoka zešířuje to. Neslyšíš napřímo, ale hlavně vnímáš. Spodky pod 40Hz je prostor a nad 20kHz je opět prostor. Takže to popisuji přesně. Posloucháš a jestli přes nastavení napřesno, prostor je zůžený. Takže já CD neposlouchàm nemám je rád, raději mp3 24/192 roztáhne se to tam po grabování. Přesně jak je to s tím nákladákem. Při nižším poslechu mi klidně zalehnou uši jak je ten prostor ubraný! I blbá mp3 převálcuje CD když je z origo na 24/192, abys měl radost tak to změním. Mimochodem kabely co jsem slyšel rozdíl jsem slyšel na 650kbps, což je méně než CD kvalita, ale 24/192 chápeš to? Pro mne je CD kvalita-přenos o ničem je mi jedno jestli 41-44, ale i 96 je málo, jsem zvyklý 20let na svůj standart pokud řeším highend detailnost a soustředění a neřeším zábavu.
A jestli to stačí 16/44,1? No ano stačí. Sluchátka tam bych si netroufl, neznám, ale repráky ano. Je to prostor a ten se mi roztáhne v místnosti. Více to bije do uší. CD poznám hned na první dobrou a slepý test není problém na highend sestavě staçil ten rozdíl 3x návštěv highend výstav to bilo do uší. Naopak nelze testovat zařízení přes CD, kabely už určitě vůbec ne. Dnešní highend je tak dobrý v repru, že hned poznáš, že hraje CD. Tam se nic neukáže...

-- 24. 11. 2024 15:01 --

Mimochodem, docela jak nad tím přemýšlím, tak mě to rozesmívá. Ty fakt nemáš žádné zkušenosti s highendem co. Já jsem zvyklý na svůj standart, dokonce když chodím po výstavàch 2 roky tak to poznám na úplně cizí sestavě. Prý CD, né to já se Ti můžu vysmívat, že blábolíš a to mi fakt vadí tyhlety móresy jak se tu píšou. S CD nedosáhneš efektu, že se Ti repra ztratí z místnosti, jak se scéna ve stereu roztáhne po místnosti. A s CD můžeš zapomenout i na vrstvení předozadní osy. Né na to potřebuješ mašinu 24/192, která to klidně převzorkuje z CD. Ale roztáhne to do stran. Bavím se taky o podobě, že jsem bůh. Pak my všichni, kdo se účastnil testu kabelů v AQ jsme bohové a já ten horší, protože já rozeznával každý druhý a 24/198 650kbps skladba na nas na displeji ukazovala všem, kdo se koukal. Ale roky tu budou lidi žvanit o tom, že 16/44 stačí. Jo leda tak na mp3 256kbps.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod petison 24. 11. 2024 18:31

Za louží ho mají za 239 dolarů. Tam alespoň na Black Friday mají opravdové slevy..
https://www.amazon.com/WiiM-Amp-Multiro ... r=8-4&th=1
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod swenak 25. 11. 2024 00:22

Bez DPH, o dopravě nemluvě, ač to je řešitelné doručením na adresu US státu, kde se DPH neaplikuje + resend do ČR + nějaké to "štěstí" :) Na DE Amazonu byl klasický Amp při posledním Prime Day za 310EUR s DPH + 10EUR doprava.
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod petison 25. 11. 2024 09:23

Z US bych ho nekupoval. Jen konstatuji cenu na jejich trhu. Z Amazonu DE občas kupuji a za tu cenu 320 EUR to bylo solidní.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod swenak 27. 11. 2024 11:16

Ale to není jejich cena na trhu, kromě myslím 4 států. Ve všech ostatních je potřeba připočítat Sales Tax, byť pořád menší, než naše DPH.
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod mila001 30. 11. 2024 22:13

Chtěl bych se zeptat zda je možné propojit DVD přes optický kabel. Díky
mila001
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 30. 11. 2024 23:55

Obvykle ne. Jen přes digitální coax a nebo HDMI. Ale možná se něco najde.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka