Reprosoustavy 20m2 + vhodný zesilovač

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Dainex 11. 2. 2024 13:56

Ahojte,

ktoré repro z týchto by boli vhodné k tomuto zosilovaču a mali najlepšie priestorové podanie zvuku? Miestnosť 20m2 + sub SVS SB-1000 na filmy.

- KEF Q550
- Triangle Elara LN05
- DALI Oberon 5
- Monitor Audio Bronze 200
Naposledy upravil Nick Cave dne 4. 3. 2024 06:43, celkově upraveno 2
Důvod: upraven nekonkrétní název tématu
Dainex
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 11. 2. 2024 14:58

Z uvedených kterékoliv, záleží, jaký přednes bude líbit tobě. Možná bych vyřadil MA 200, mám dojem, že jsem někde četl, že jsou dost směrové. Jistý si ale nejsem.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 2. 2024 15:14

zaměřil bych se na Dali a Triangle
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Dainex 11. 2. 2024 16:57

Zatiaľ som nemal možnosť počuť ani jedny naživo, tak som vďačný za každý postreh.

Možno by som sa priklonil ku Triangle a KEFu, hlavne kôli tomu, že nemajú zadný výduch basreflexu. Triangle oproti KEFu budú mať pocitovo asi viac basov, KEFy asi vyváženejší celkový prednes. DALI sú hodnotené celkovo veľmi dobre…
Dainex
Junior

Odeslat příspěvekod Dainex 4. 3. 2024 06:19

Tak nakoniec padla voľba na Triangle Esprit Gaïa EZ :)

Máte nejaké tipy na vhodný zosilovač? DENON PMA-900HNE, Marantz PM 7000N, Advance Paris PlayStream A1... v tejto cenovej kategórii.

Bol by nejaký zásadný rozdiel v kvalite zvuku pri použití stereo 2.1 AV receivra Marantz Stereo 70s oproti klasickému zosilovaču?
Dainex
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 4. 3. 2024 06:49

nejideálnější možnost je vzít všechny 3 a s těmi Triangle otestovat, nicméně zajímala by mě francouzská kombinace Advance Acoustic + Triangle jak by jim to spolu hrálo :-)
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Dainex 4. 3. 2024 07:02

Veď práve preto som Advance Paris zaradil do zoznamu :) a áno ideálne by bolo otestovať to naraz so všetkými, žiaľ takú možnosť nemám.. Ak sa nájdu, myslím, že by pomohli názory majiteľov jednotlivých zariadení.
Dainex
Junior