Discman a Marantz 40n

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 25. 3. 2024 16:33

Našel jsem svůj stařičký Discman Panasonic (cca 1995). Myslel jsem že bude K.O. ale kdepak, tahle mašinka ještě hraje.... A pěkně !

Zkusil jsem ji tedy napojit do zesilovače Marantz 40n, s tím, že si budu přehrávat CD ale ouvej.

Když tam dám CD s hudbou tak to hraje. Ovšem když jsem tam zkusil dát nové CD s audioknihou tak - nic... Ani hláska. To se měnil formát CD, nebo proč to má problém načíst nové CD ?

Navíc je tu trochu problém se stereem, jako by se levý reproduktor nechtěl chytit (ale možná to je kablíkem, pro vyzkoušení jsem vzal ten nejlevnější od HAMA).

Pokud přepnu CD na CD výstup tak mohu maximálně tak regulovat zvuk, dopředu, dozadu play stop nejde...

Suma sumárum, je nějaké řešení jak to rozběhat ? Rád bych Discmana využil, už proto, že Made in Japan spotřebka se dneska hned tak nevidí (a tenhle měl kdysi i battery pack, pro prodloužení jízdy na baterky...)
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 25. 3. 2024 17:03

Příčina problémů s přehráváním audioknihy zřejmě spočívá v tom, že discman podporuje pouze standardní CD audio formát (tzv. Red Book, viz https://en.wikipedia.org/wiki/Compact_D ... ital_Audio), zatímco audiokniha je ve skutečnosti v nějakém jiném formátu, možná jde o mp3 soubory.
Naposledy upravil TigiGold dne 25. 3. 2024 19:33, celkově upraveno 1
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 25. 3. 2024 17:42

Formát Audio CD se měnit nemůže. Audiokniha se ale na Red book (Audio CD) nevejde, to by těch CD muselo být bůhví kolik, 5, 8, 10 a víc na jednu knížku. Na Audio CD se vejde jen 80 minut zvukovýho záznamu a to na audioknihu zdaleka nestačí. Ten starej discman by tudíž musel umět číst datový CD a ne jen Audio CD a to umět nebude, když je z roku 1995.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 25. 3. 2024 18:05

Aha, tak zustanu u audio cd a audioknihy pojedu pres BR jako dosud.
PoliceCollector
Mírně pokročilý