Onkyo TX-8270-máte jej někdo?

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Maron 7. 4. 2024 14:59

Zdraví všechny
příští týden si budu (na 95%) pořizovat na svá "stará kolena " Onkyo TX-8270. Poděsilo mne, že jej ale dodávají bez CZ manualu.
Je to pravda-nebo už jej někdo máte?

Obávám se, že bez něj tak budu umět akorát připojit repro. Budu potřebovat sprovoznit připojení na sít a internetová rádia. tak složitý a sofistikovaný stroj Nic takového jsem dosud nedělal.
Prosím je zde někdo, kdo to Onkyo TX-8270 už má a případně by byl ochoten mi s tím pomoci?
Děkuji moooc za případnou pomoc.
Maron
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 7. 4. 2024 15:14

Nehledej v tom vědu, tohle nejsou nijak složitý přístoje a nastavení je většinou jednoduchý, intuitivní, stejný jako všude jinde atd.
Dát k přístroji návod v češtině má prodejce jako povinnost ze zákona. Musí ti ho dát, pokud by ti ho nedal, tak tím porušuje zákony ČR. I kdyby ho nedal sám automaticky, tak na vyžádání ti ho musí poskytnout.

A jinak.... radši bych volil jinej stroj než Onkyo.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 7. 4. 2024 20:30

https://www.navod-k-obsluze.cz/zesilova ... 179-koupit
ale ináč ti to preloží pomocou foťáku aj apka v mobile, napríklad:
https://play.google.com/store/apps/deta ... .translate
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Maron 7. 4. 2024 21:29

Kamasu píše:... radši bych volil jinej stroj než Onkyo.

Například jaký? Musí mít NET připojení na internet, BT, WiFi, HDMI, DAB+,stereo nikoliv multikanál...a cena max 15tis.
Maron
Junior

Odeslat příspěvekod Tapir1 7. 4. 2024 21:53

Buď bez obav, manuál v čj ti k tou dají. Je to velmi slušný stereo receiver s výborným zvukem ve své třídě. Kdysi jsem ho taky měl a spokojenost. Dynamika, prostor, uspořádanost,dobrý dac - digitální vstupy, schopnost přehrát všechny formáty,korekce. � Jen to ovládání streamu není ideální.
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 7. 4. 2024 22:11

Andy Kraus píše:https://www.navod-k-obsluze.cz/zesilovac-onkyo-tx-8270-stribrny-101179-koupit

Proč by mě někdo platit za něco co ze zákona musí dát prodejce k přístroji, to fakt nechápu.
Maron píše:
Kamasu píše:... radši bych volil jinej stroj než Onkyo.

Například jaký? Musí mít NET připojení na internet, BT, WiFi, HDMI, DAB+,stereo nikoliv multikanál...a cena max 15tis.

S tím co všechno sis nadiktoval třeba tenhle, ale za 15 000,- to bude leda když to někde usmlouváš (což je dneska běžný, takže....):
https://www.l-e.cz/denon-dra-900h-cerna

Už jen kvůi těm problémům, který Onkyo v posledních letech má, bych se mu obloukem vyhnul.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Maron 7. 4. 2024 22:28

to Komasu: ..jaké problémy s Onkyem máte na mysli?
Maron
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 7. 4. 2024 22:30

Maron píše:Musí mít NET připojení na internet, BT, WiFi, HDMI, DAB+, stereo nikoliv multikanál...a cena max 15tis.

https://www.denon-shop.cz/specialni-nab ... rno-zlata/
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Maron 7. 4. 2024 22:45

To: Denkez... ten Marantz 1200 je 5.2 kanál a nikoliv stereo. Nepotřebuji multikanál a navíc -jak jsem byl poučen jsou ty AV rec horší- pokud stoji zhruba stejně jako AVstereo... Tak že opravdu bych chtěl výlučně jen Stereo. Ale každopádně ti děkuji za tip a snahu pomoci.

To: Komasu- tak jaké problémy má to Onkyo ?
Maron
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 8. 4. 2024 06:12

ten Marantz 1200 je stereo ;-)
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Maron 8. 4. 2024 07:26

To. Denkez- :eh ouha chybička se mi vloudila- děkuji za upozornění. Špatně jsem si jej zařadil do svého porovnávání...
Ta že znovu a lépe. :-)
Maron
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 8. 4. 2024 08:58

Maron píše:Nepotřebuji multikanál a navíc -jak jsem byl poučen jsou ty AV rec horší- pokud stoji zhruba stejně jako AVstereo... Tak že opravdu bych chtěl výlučně jen Stereo.

Pohledem na vnitřní uspořádání a do schema mnohých stereoreceiverů se dá spolehlivě zjistit, že jsou odvozeny z multikanálových. Jinými slovy, že se jedná v základě o multikanál, ze kterého byly odstraněny nepotřebné komponenty a naopak některé doplněny (např. v případě Marantz NR1200 DAB+ tuner, který v multikanálu NR1711 není).
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Maron 8. 4. 2024 10:22

Tak já nedokážu posoudit, jestli AVstereo je vykuchaný multikanál... Ale bylo mi doporučeno, nebo jsem to někde četl, že je lepší koupit za stejné peníze AV stereo, než např 5.1 apod. které by stálo stejné peníze jako to stereo. Stereo prý bude mít kvalitnější zesilovač. Nebavíme se o přidaném DAB, NET a HDMI...

Pokud by to neplatilo a bylo by stereo i multikanál stejně kvalitní- tak už vážně nevím co si koupit.
Vitipoval jsem si Onkyo, Denon a Marantz, Yamahu a vyřadil modely multikanál. Jak jsem napsal již v jiném vláknu-priorita je u mne NET, DAB, HDMI, a jak jsem nedávno zjistil i obousměrné BT... Samozřejmně cena kolem 15 tis +/- .
Ach jo- proč je život tak složitý ;-)
Maron
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 8. 4. 2024 13:54

ANO, ten parametr srovnatelné ceny je klíčový, protože těžko někdo za stejnou cenu nabídne 7 kanálový zesilovač, repro terminály, tištěné spoje, výkonnější zdroj atd. ve stejné kvalitě, jako za 2 kanálový zesilovač.
Nebo, pokud má Denkez pravdu, je to čirá zlodějina výrobců, pokud dvoukanál stojí stejně jako multikanál a není tam žádný kvalitativní rozdíl.
Poslechové testy ale svědčí o tom, že tomu tak není.
Nicméně se pořád jedná o komponenty "vše v jednom" kde je řada kompromisů a z pohledu kvality zvuku je nejlepším řešením samostatný stereo zesilovač, samostatný DAC, samostatný síťový přijímač, ale cena se také násobí počtem komponent.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tapir1 8. 4. 2024 15:00

Pro Maron - neřeš to a kup si vybrané , neb splňuje tvé potřeby. Občas se tu zbytečně přehání. Tady najdeš recenzí s vypovídající hodnotou, žádné dohady a nepodložená tvrzení. https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... tx-8270� Zvukový rozdíl mezi komponenty v této třídě stejně nepoznáš. Jsou to nuance a celkový přednes záleží na repro, akustice, kvalitě nahrávky...atd.
Tapir1
Mírně pokročilý

Další stránka