Zesilovač/Receiver, internetové rádio do 15tis.

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod radimsvat 29. 4. 2024 10:19

Zdravím Vás pánové. Moc se omlouvám,ale potřeboval bych poradit ohledně ozvučení.
Mám na pergole pár reproduktorů Dexon SP1032 a k tomu aktivní subwoofer Dexon 1201a.
Dříve jsem to měl připojené přes věž Aiwa nx-999.
Hledám nějaký zesilovač,nebo receiver místo rádia Aiwa,který má v sobě i internetové rádio,abych mohl poslouchat třeba Evropa 2 a pod. ,protože je u nás špatný příjem FM rádia. Router s internetem v pregole mám. Jde mi hlavně o poslech rádia a usb,popřípadě hudbu z telefonu pro děti.
Chtěl bych mít možnost uložit třeba stanice rádia přes internet v zesilovači,nebo receiveru jako na klasickém fm rádii.
Cenová hladina by měla být do 15.000kč.
Co by jste mi prosím doporučili?
Moc děkuji za pomoc s výběrem. Radim
Naposledy upravil Nick Cave dne 29. 4. 2024 11:30, celkově upraveno 2
Důvod: upraven název tématu na konkrétnější
radimsvat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kalimero73 29. 4. 2024 12:03

Ahoj Radime,
nechci se ti nějak vnucovat, jen mám na prodej velice pěkný síťový receiver Marantz PM7000N. V tvé cenové hladině. Nebyl by to pro tebe dobrý tip ? Myslím si, že má všechny potřebné funkce, které požaduješ a navíc je to zařízení s vynikajícím zvukem v rámci cenové třídy stereo receiverů do 30.000,- Kč. viz recenze pana Březiny,
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... tz-pm7000n
a také z mnoha zkušeností spokojených uživatelů ;-)
Kdyžtak dej vědět, jsem přístupný jakékoliv slušné komunikaci, ahoj, Máca
HiFi: Monitor Audio Silver RX6 + CA CXA60 + CA Azur 640T DAB + CA Azur 640C + Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E + Panasonic DP-UB824 + Denon AVR-3808 + 5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC
kalimero73
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Polo21 29. 4. 2024 12:32

a co tak Wiim Amp alebo jemne cez rozopocet Bluesound Powernode Edge?
Polo21
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 29. 4. 2024 15:44

Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radimsvat 30. 4. 2024 13:01

Zeptám se jako úplný laik. Půjdou u toho po připojení k síti lan uložit do paměti radiové stanice jako třeba u klasického rádia?
radimsvat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Polo21 30. 4. 2024 13:58

Neviem koho sa pýtaš ale u Bluesoundu vieš uložiť 40 predvolieb čohokoľvek, t.j. internetové rádia, Tidal a Spotify playlisty, alebo čokoľvek z nejakého sieťového disku či USB disku. Všetko sa ovláda cez aplikáciu v mobile alebo si môžeš dokúpiť DO kde sú hardwarové tlačítka na 10 predvolieb.
Polo21
Junior

Odeslat příspěvekod kalimero73 1. 5. 2024 08:09

- po připojení k LAN by měly jít uložit internetová rádia na předvolby.
- viz tento příspěvek z testování v časopise Stereo-Video: https://www.stereovideo.cz/2019/12/09/k ... c-nechybi/ ... aspoň mně to z toho vyplývá - přece člověk nebude "lovit" z tisíců stanic zas a znova, pokaždé když se připojí, to by nedávalo smysl ...
HiFi: Monitor Audio Silver RX6 + CA CXA60 + CA Azur 640T DAB + CA Azur 640C + Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E + Panasonic DP-UB824 + Denon AVR-3808 + 5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC
kalimero73
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirkash 1. 5. 2024 10:24

Nebo kup pouzitou Yamahu R-N600A v zaruce Aby jsi se vesel do tech 15tis), na bazosi jedna je, splnuje vsechny tve pozadavky, bohate a nadmíru. Má hlavně odděleny zesilovač Top Art kontrukce. Budes mit vse v jednom, ulozit predvolby na FM/DAB radia, ulozit si do 40ti predvoleb internetova radia, moznost ovladat bud pres ovladac anebo pres telefon (aplikace Musicast), usb, bt, vystup na subw, mraky vstupu, neni co resit.
Sám mám R-N803D a mlaskám si několit let.
Dostal jsi tu na výběr a určitě si vybereš. Dobrou volbu přeji. ;-)
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 2. 5. 2024 00:46

A nebo trochu jiným směrem: Starší TV nebo monitor + Xiaomi Mi Tv Box + libovolný stereo zesilovač. Vznikne multimediální centrum, které snadno můžete ovládat vizuálně (tv/monitor), podporuje všechny myslitelné služby a internetové rádia a hlavně všichni v dané WiFi síti mohou přehrávání ovládat na telefonu a vysílat vlastní obsah.
V nákladech na tom budete klidně do 6K.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 2. 5. 2024 12:50

https://elektro.bazos.cz/inzerat/184952 ... -onkyo.php
na tie Dexony to v pohode stačí pokiaľ nechceš kupovať nové repro
Andy Kraus
Mírně pokročilý