3.0 náhrada za stereo

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod misinof 2. 5. 2024 19:47

Pozdravujem,

Poraďte AV receiver, ktorý by hral v stereo móde rovnako alebo lepšie ako Marantz NR1200. S Marantzom som spokojny ale keďže ho používam cez Hdmi Arc k telke, tie orezané dialógy potrebujem vyriešiť. Cena cca do 700 Eur. Mám vybratý Denon AVR X2800 alebo Marantz SR5015.
Potrebujem Hdmi Arc, Spotify Connect, ideálne ešte aj Amazon Alexa ovládanie. Repro mám Elac Debut F6, center budem dokupovať.

Ďakujem
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 2. 5. 2024 21:17

No, budeš muset vybírat takřka za dvojnásobek ceny 700 Eur.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod misinof 2. 5. 2024 21:30

Nejaký tip? Skúsim aj bazár prípadne.
Pri tých dvoch čo som spomínal, to bude taký rozdiel?
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 2. 5. 2024 22:40

https://elektro.bazos.sk/inzerat/164464 ... -radia.php
ideálne by bolo keby si išiel pre to osobne (s predvededením)
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod misinof 3. 5. 2024 07:32

Skúsim pozrieť aj ten bazár. Držať sa teda vyšších modelov, Denon od 4... a Marantz od 7...? Onkyo prípadne ďalšie značky majú niečo v tejto kategórii?
Máte niekto konkrétnu skúsenosť s výmenou stereo za AV?
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod juraj08 4. 5. 2024 07:19

Ahoj, možno na premyslenie kvôli Dirac-u...https://www.alza.sk/denon-avc-x3800h-bl ... EdEALw_wcB
Puristi Ťa budú odhovárať, že čo to vymýšľaš. Každý, opakujem,že každý nech si robí ako chce, toho sa dŕž!! Ja vidím napríklad výhodu oproti stereu pri hudbe zo SACD/CD, kde nepotrebuješ špecializovaný prehrávač, stačí 4K-bluray prehrávač na všetko. Tak isto hudobné videonahrávky. Podobne to môže byť pri nastavení dialógov v TV. Kvalita zvuku v miestnosti? To už nechám na "zvieratá" a na mikrofón s REW, počujú podstatne lepšie. Každopádne na AVR oproti aj ku.va drahým stereo komponentom máš správu basov, WiFi, webradio, USB a klasika Spotify, Tidal, ROON. Treba si ale uvedomiť, že toto všetko budeš počúvať v tvojej miestnosti, nie u predajcu, nedajbože v štúdiu. Preto treba s tým počítať ale ak máš vyhradenú miestnosť, tak (možno) nepotrebuješ drahšie komponenty (Dirac a pod). U mňa by to asi tiež nebol problém prejsť z 2.1 na 3.2 ale už nemením... držím palce.
juraj08
Junior

Odeslat příspěvekod misinof 4. 5. 2024 19:21

Díky za radu. Už v minulosti keď som kupoval terajší Marantz NR1200 tak boli názory, že je to len osekaný viackanálový AV receiver. Teraz by som napríklad bol rád, ak by mi tu niekto napísal, ktorý konkrétne AV receiver to mal byť osekaný, kúpil by som ho, lebo s tým Marantzom som spokojný.
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod juraj08 5. 5. 2024 15:22

Nerozumiem teraz. Si s ním spokojný ale chceš druhý? Teoreticky to môže byť niektorý Marantz...a čo tak pridať iba AVR, "NR" si necháš na stereo, či?
juraj08
Junior

Odeslat příspěvekod misinof 5. 5. 2024 16:30

Ja potrebujem doplnit center kvôli dialógom pri filmoch. K tomu môjmu Marantzu to nedoplním.

-- 5. 5. 2024 16:31 --

Dve zariadenia nechcem mať.
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 6. 5. 2024 07:07

misinof píše:Už v minulosti keď som kupoval terajší Marantz NR1200 tak boli názory, že je to len osekaný viackanálový AV receiver. Teraz by som napríklad bol rád, ak by mi tu niekto napísal, ktorý konkrétne AV receiver to mal byť osekaný, kúpil by som ho, lebo s tým Marantzom som spokojný.

Vnitřní uspořádání slim přístrojů Marantz:
NR1711
Obrázek

NR1510
Obrázek

NR1200
Obrázek
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod misinof 6. 5. 2024 07:55

Díky, usporiadanie vyzerá podobne na tých obrázkoch ale výkonovo to nesedí. NR1200 ma 75W na kanál a tie ostatné dva majú 50w. Do slabšieho by som nechcel ísť.

-- 6. 5. 2024 08:05 --

Andy Kraus píše:https://elektro.bazos.sk/inzerat/164464749/denon-avr-x4000-airplay-spotify-internetove-radia.php
ideálne by bolo keby si išiel pre to osobne (s predvededením)

Díky za tip ale zabudol som spomenúť, že potrebujem aj wifi pripojenie a to tento nemá.
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod misinof 10. 6. 2024 11:58

Toto by mohlo pomôcť s tými dialógmi a nemusím riešiť center.

https://www.whathifi.com/news/marantzs- ... all-spaces

Zaujímalo by ma, ako na tom bude zvukovo v porovnaní s NR1200.
misinof
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 10. 6. 2024 13:06

Ne, to by teda s dialogama pomoct nemohlo, centr to nehradí ani částečně. Jestli chceš rozumět dialogům v multikanálovým zvuku, tak musíš řešit centr. Můžeš to zkoušet nějak ošulit, ale vždy to bude jen znouzecnost a silnej kompromis.
Kamasu
Mírně pokročilý