Aký receiver vybrať ?

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cheres 17. 11. 2024 08:56

Ahojte chalani , viete niekto poradiť ? Mám zostavu KLIPSCH REFERENCE PREMIERE II 6000 , k tomu Denon AVC-X6700 , kino v zostave 7.2.4 ( ešte mi chýbaju subwoofery ) , som velký fanúšik domaceho kina , prevažne všetko púšťam z diskov na bluray player Panasonic DP-UB820. Problám je v tom že tam nie ten wau efekt kina , hrá to tak fádne , bez napatia , tak nejak ved to hrá . Atmos reproduktory zabudované v strope , všetky uhli reproduktorov na stavené podľa dolby stránky . Už som si aj požičal DENON AVC8500 z bis audia na skúšku a to bola íná káva čo sa týka kina , hralo to tak ako malo , ale čitam aj rôzne recenzie na zahraničných forách , niketo píše marantz , niekto onkyo atd. Momentálne sa objavili nové receivery Marantz Cinema 30 , Denon AVC-A10H, Onkyo RZ70, Pioneer LX805 YAMAHA RX-A8A . Prečo toto vôbec píšem - švagor si kupil YAMAHU RX.A4A 7.2, a poprosil som ho aby ju doniesol ku mne . Nastavili sme ju a ked sme pustili filmy z blu ray , som na zadok padol ako to hralo , wau efekt napätie , mohol som napätú atmosféru krájať nožom a scény ktoré som mal napozerané a boli pre mňa fádne zrazu dostali obrovský náboj a ked som ich pozeral tak som skoro od napetej situacie vo filme aj z kože vyskočil.( Jediné čo sa mi na tej Yamahe nepáči disign a chýba mi lepši displej , na ktorý som u Denona velmi zvyknutý. Dakujem Vám všetkým vopred za každú radu ktorú mi prinesiete .S pozdravom .
cheres
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 17. 11. 2024 13:33

Myslím, že není co řešit. Pokud se ti projev RX A4A tak líbí, kup si jí. Design nehraje(mně se tedy celkem líbí) a na display si zvykneš. Já display v podstatě ani nepoužívám, hraju na PURE DIRECT a to display zhasne, stejně ovládám vše z aplikace na mobilu. Cokoliv koupíš jiného, budeš porovnávat s tou Yamahou a bude ti to vrtat v hlavě.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 18. 11. 2024 08:45

Krom toho je zmíněná Yamaha (ale už i levnější model RX-V6A) uzpůsobená na snadné připojení koncáků (pre-out a trigger 12V). To kdyby sis chtěl vyzkoušet, jak to bude hrát, když např. fronty posílíš externími koncáky.
Také si m myslím, že rozhodovat se v těchto případech podle vzhledu není dobrý nápad.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jarešek 18. 11. 2024 09:34

:-) :-D
jarešek
Junior

Odeslat příspěvekod roman2277 18. 11. 2024 21:00

Ma doma Yamahu A 8 a naprosta spokojenost.Na filmy nic lepsiho v dane cene neni.
MSI GT73,Lenovo Legion 7PRO,Yamaha RX A8A,Naim Atom a Mu-so,Dali Epicon 6,LG OLED
roman2277
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 18. 11. 2024 21:42

Ja by som sa skôr zameral na nejaky externy zosik, ked pises ze si mal denon 8500 a pacil sa ti viac ako 6700 tam bol hlavne rozdiel vo vykone preto ze mal viac stavy a dokazal dodat potrebnu dynamiku. Ak nepotrebujes viac ako 13 kanalov co ma 6700 tak kup nejaky koncak napr emotivu xpa-3/5 alebo pod. tam mas 250w na kanal co ti ziadny avr neda a denonom 6700 mozes napajat zadne a atmos repro na tie by mal mat dost vykonu.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod prorok_pupinek23023 20. 11. 2024 11:23

Ahoj, to co píšeš mě překvapuje. Mám Denon avc x3800h. Bedny Mission ZX4. Když jsem vybíral reciever, poslechl jsem si právě i zmíněnou Yamahu a ta mi přišla bez objemu, menší údernost, oproti x3800h. Shodli jsme se na tom i s majitelem salonu. Že ta Yamaha má lepší hudbu,ale slabší film než denon. Jak máš nastavený zvuk, frekvence atd. Můžeš to rozepsat ?
prorok_pupinek23023
Junior

Odeslat příspěvekod zimcol 27. 11. 2024 15:07

@cheres
1. Na akých hodnotách máš nastavené úrovne hlasitositi na jednotlivých repro po kalibrácii? (postni screen)
2. Ako máš nastavený bass managment (7.0.4), ked nemáš subwoofer? (postni screen)
3. Ak náhodou nemáš na AVR aktivované: Dynamic Volume (Light/Medium/Heavy) a Cinema EQ, tak vyskúšaj ich aktivovať v menu Audyssey v poradí postupne, či/akú to prinesie zmenu.
PHILIPS 65OLED707►Marantz SR-6011►Audiolab 6000A Play►5.1.4 Q Acoustics 3050/3090/3020+Magnat Interior for Atmos; REL HT/1003
HRT MS II►C&C BH►HE-400i
FiiO X3 2nd►VISO HP50/Custom Art FIBAE 3
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drfish 30. 12. 2024 15:02

Pokud bys vybíral něco jiného, doporučuju ti opustit tradiční komerční značky, které dnes kromě funkcí mnoho zvuku nenabízejí. Kouknul bych po Primare, Anthem, NAD, Arcam atd...Mají kvalitnější preampy. Taky je řešení to prostě oddělit, koupit preamp a koncák. Pořád je ještě kam jít a je to super pak si to užiješ. Nebe a dudy.
Extra koncový zesilovač tomu dá kontrolu, jakou žádný receiver dát nedokáže.
drfish
Kolemjdoucí