AVR vhodny aj pre stereo

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Johnnny64 24. 11. 2024 15:26

Ahojte,

nedavno som tu zalozil temu o probleme s X1600X. Na skusku som si zaobstaral DRA 900H kedze som chcel skusit aky rozdiel to realne bude pri pouzivani na hudbu v stereo rezime. Hoci sa mi na zaciatku rozdiel zdal skor na urovni "placeba", posledne 3 dni som tomu venoval viac casu, odrazu mi X1600vka zacala vadit a zvukovo nepostacovat. Asi enma zmysel sa o tom rozpisovat.

Pointa je, ze aj kvoli zvuku aj kvoli vade pojde z domu a potrebujem nahradu. Povodne som neplanoval vyuzivat viac kanalov a dufal som, ze 900H si mozno aj necham ak ma zaujme, ale poslednu dobu premyslam aj nad tym, ze to tak do roka rozsirim aj o zadne a center a mozno woofer (budem riesit neskor). Takze by som chcel AVR ktore zvladne stereo aspon na urovni tej 900H a zaujimali by ma nazory. Nasiel som nejake merania na starsiu 800H ktora by ale mala byt velmi podobna 900vke a extra slavne to nedopadlo: https://www.audiosciencereview.com/foru ... ver.26743/

Podla merani su napriklad X3600H/X3700H a tak snad aj X3800H lepsie nez 800H, akurat sa bojim, ze tie grafy interpretujem zle a tak jednoduche to nie je. V tom pripade by som si mohol vziat jeden z nich (zrejme najnovsi), alebo sa mi celkom pozdava Marantz Cinema 60, mozno 50 ak by tam bol citelny rozdiel.

Da sa to takto zjednodusit, alebo by som za receiver splnajuci tieto kriteria musel vyplacnut ovela viac ?

Vdaka
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 25. 11. 2024 08:31

Pozeraj hlavne receiver ktorý má aspon na fronty, idealne na všetky kanaly pre-out vystupy. Tam vieš dokupiť hocikedy koncak (ľubovoľneho vykonu podľa financií) ak vy ti samotny avr nestačil.
Sony Bravia KD-85XG8596
Nvidia Shield Pro
Denon X3800H+AIYIMA A03+Yamaha RX-N600
5.4.6: Magnat Monitor Supreme 2x2002, 1x252, 2x202, 4x102, 2xInterior ICP 52, SB4000, 2xSVS SB3000, SB2000
Shakers: 4xSinustec ST-BS 250
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 25. 11. 2024 08:51

Toto som cakal a zabudol som sa zmienit, ze tomuto rieseniu by som sa idealne vyhol. Je to dizajnova vec, resp nechcem mat viac krabic nez nutne a preto by sa mi pacilo mat to all in one. Na druhej strane aj budget je pomerne nizky.

Co si predstavit viem by mozno bol nejaky slim receiver s pre-outom pre zosilnovac rovnake rady (rovnake rozmery dizajn), ale ked som to pozeral u Marantzu, je to hodne drahe. Ale do toho by som siel.

A samozrejme, som si plne vedomy toho, ze je to iracionalne a hlupe, ale hlava ma v tomto velmi nepusti :(

V kazdom pripade ale myslim, ze u tych receiverov okolo 1000eur uz pre-out asi nebude nic vynimocne, takze toto bude asi pokryte.
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 26. 11. 2024 11:29

Nema niekto skusenosti s nakupom z Nemecka, resp mozno nejaky konkretny shop. Nasiel som toto a tolko by som za to mozno aj obetoval: https://www.idealo.de/preisvergleich/Of ... denon.html
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 26. 11. 2024 15:24

Já jsem 2krát kupoval tady a naprosto bez problémů, včetně dopravy.
https://www.elektrowelt24.eu/shop/AV-Re ... :8015.html
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Johnnny64 26. 11. 2024 15:32

Prave toto som vcera pozeral. Je to mozno trochu overkill nakolko vacsinu z toho zrejme nevyuzijem, ale cena tam nie je tak vysoka a podla tych merani si 4800H oproti minulym generaciam pohorsila len minimalne narozdiel napriklad od trojkovej rady.

Trochu sa v tom este povrtam, ale toto je zatial najhorucejsi kandidat.
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zimcol 27. 11. 2024 14:50

Ahoj, myslím, že ani Denon 3800 ani 4800 nebude na stereo hudbu ok. Moja skúsenosť...Mám niečo podobné - Marantz SR6011 - na filmy ok, ale na stereo nie. Hudba nemá šťavu, nemá to šmrnc...Preto som k tomu pôvodne vyskúšal starý stereo zosik CREEK, ktorý bol zapojený ako koncový zosiľňovač. A bol to sakra rozdiel, okamžite rozpoznateľný na prvý posluch. Neskôr som kvôli pohodliu kúpil Audiolab 6000A Play, ktorý má HT bypass a predné repro mám napojené z AVR Pre-out do Audiolabu Power in. Ak chcem počúvať iba hudbu, tak zapnem iba Audiolab. Ak film, tak zapnem Marantz aj Audiolab, ktorý tu vystupuje ako koncový zosiľňovač. Ak však chcem počúvať hudbu, tak ho prepnem do modu integrovaný zosiľňovač. Hudba zo stereo zosiľňovača je úplne o niečom inom. Všetko je živšie, presnejšie, detailnejšie, basy majú hĺbku (bez subwooferu), proste hudba má iskru a baví.
Ak ti teda tvoja X1600 nevyhovuje, a uvažuješ ho vymeniť práve kvôli stereu, tak s tými Denonmi si veľa nepomôžeš. Možno ak by si skúsil AVR ARCAM alebo ANTHEM, tak tam by to bolo iné, ale neviem - nepočul som. Moja rada - kúp AVR s pre-out na predné repro a dokúp si napr. 2x tento monoblok https://www.audigo.sk/Domaci-audio/Jine ... 3-Mono-48V
prepoj ich s AVR a bude to fakt zvukovo úplne niekde inde. Tie Fosi nezaberajú veľa miesta, ale pre stereo hudbu to bude skok nahor, oproti samostatnému AVR.
PHILIPS 65OLED707►Marantz SR-6011►Audiolab 6000A Play►5.1.4 Q Acoustics 3050/3090/3020+Magnat Interior for Atmos; REL HT/1003
HRT MS II►C&C BH►HE-400i
FiiO X3 2nd►VISO HP50/Custom Art FIBAE 3
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 27. 11. 2024 15:16

Vdaka. Ono primarny dovod zmeny je to, ze na X1600vke nefunguje ten Spotify/Tidal Connect a zistil som, ze ani Airplay, ktory sa mi navyse zda, ze degraduje kvalitu. Skratka to pouzivat nejde, kedze zrovna od tychto sluzieb som uplne zavisly. Ak by slo len o zvuk, asi by som si ho este nejaku dobu ponechal kym by som naozaj nieco nevymyslel.

Ta 3800H podal tych merani vychadza ako pruser, celkovo na 8ckova generacia sa zda byt zvukovo krok dozadu. Konkretne 4800vka sa ale zda byt naopak hodne slusna a len minimalne horsia nez minula generacia. Ale narovinu, je mi blbe o tom vobec hovorit kedze hovorim o testoch ktorym nerozumiem :)

Zvazoval som aj tie verzie s preoutom, zobrat nieco od Marantz ktory robi slim receivery a zaroven zosilnovace v podobnych rozmeroch/dizajne. Chapem, ze vacsina ludi to neriesi a hodne mi to zvazuje ruky, ale nic s tym neurobim.

V principe sa mi paci predstava tej 4800vky za tych 1300eur, ale mam iste obavy, ze to nenaplni ocakavania, predsa len je to stale urcene primarne na multikanal. Moznost je aj zobrat nieco prechodne, mozno aj tu 900vku (v tom nemecku je za nieco malo cez 400eur) a buduci rok postupne vyskusat este par dalsich aby som si sam overil, kam az ma zmysel investovat.

Hlupa otazka, ale tie Fosi alebo cokolvek podobne je potom stale zapnute, alebo ako to funguje ? Posledne co chcem je dalsie dialkove a dalsia krabica o ktoru sa musim starat. Uz teraz je dost otravne ze potrebujem 3 ovladace aby som si pustil Netflix.
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zimcol 27. 11. 2024 15:30

Merania ti ukážu aké skreslenie, aký majú napr. výkon oproti údávanému výkonu výrobcu a tak, ale neber to ako nejaký úplne smerodajný údaj. Podľa meraní, ktoré na ASR robia, tak 95% všetkých, aj špičkových HiFi komponentov, by hodili "do koša". Niekto si na meraniach zakladá, niekto nie a verí svojmu sluchu.
Tu máš napr. v záruke: https://elektro.bazos.sk/inzerat/171992 ... -x6700.php
Tie Fosi majú 3 možnosti zapínanie - buď manuálne, cez trigger (zapne/vypne sa spolu s AVR) alebo automaticky, keď na vstupe zaznamenajú signál. Vypne sa potom samo automaticky (ak je nastavený na automatiku) po nejakom čase 10-20 min hádam. Vôbec žiadne ďalšie diaľkové.
Inak to Fosi V3 mono máš tiež otestované na ASR.com
PHILIPS 65OLED707►Marantz SR-6011►Audiolab 6000A Play►5.1.4 Q Acoustics 3050/3090/3020+Magnat Interior for Atmos; REL HT/1003
HRT MS II►C&C BH►HE-400i
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 27. 11. 2024 15:39

Jasne, len to je presne ten problem, ze preluskat meranie, alebo aspon vysledky je dostupnejsie nez skusit na vlastne usi kazdy receiver nad ktorym uvazujem :) Specialne vo svojich vlastnych podmienkach.

Ta 6700vka je strieborna, to je dalsie nogo :) Ale v principe by som asi aj tak dal prednost tej novej 4800vke, len keby som si bol isty, ze to bude ono.

Ok, tie Fosi mi potom asi nepridu uplne marne. V podstate by som si mohol kupit nejaky Fancy Slim Maranz, napriklad Cinema 70s ktory aj podla tych merani nema uplne tragicky DAC a pichnut na to 2x Fosi a byt v cajku ?
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 27. 11. 2024 17:48

Já mám doma 4700H, k tomu repro Canton 509.2DC
Bedny jsou zapojené v režimu Bi-amping a nemůžu říct, že by stereo hrálo špatně, ba naopak.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod zimcol 27. 11. 2024 18:16

Johnnny64 píše:Ok, tie Fosi mi potom asi nepridu uplne marne. V podstate by som si mohol kupit nejaky Fancy Slim Maranz, napriklad Cinema 70s ktory aj podla tych merani nema uplne tragicky DAC a pichnut na to 2x Fosi a byt v cajku ?

Áno, tak by to mohlo byť. Časom môžeš pridať externy DAC - tiež malá krabička - priamo do koncákov (tie Fosi majú dva vstupy) ;-)

jito píše:Já mám doma 4700H, k tomu repro Canton 509.2DC
Bedny jsou zapojené v režimu Bi-amping a nemůžu říct, že by stereo hrálo špatně, ba naopak.

Já som si tiež pôvodne myslel, že mi to hrá fajn. Hralo to čisto, hralo to pekne...ale raz som si požičal iba zo zvedavosti integr.zosiľňovač a nechápal som. U Teba možno pomáha "bi-amp"...ktovie
HRT MS II►C&C BH►HE-400i
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 27. 11. 2024 21:08

Ono ani ta 1600H mi nepride zla a nebyt toho problemu so Spotify, asi si ho chvilu ponecham. Ale od zaciatku som mal pocit, ze som od toho cakal trochu viac. Ked som si pozical 900H, na prvu dobru mi to prislo rovnake, ale ked som si potom k tomu na dlhsie sadol a skusal nejake nove playlisty, napriklad nejake gitarove playlisty na Spotify, par rozdielov tam bolo. Zvuk z 900H mi prisiel viac priestorovejsi, tak viac roztiahnuty. Navyse som mal pocit, ze to kde v miestnosti stojim ma mensi dopad na to co pocujem. Tiez pokial hralo naraz viac nastrojov, na 900H boli nejak zretelnejsie a rozlisitelnejsie. A bolo tam citit vyssiu tusim sa tomu hovori dynamiku, akoze som viac citil rozdiel v hlasitosti nastrojov. Toto neviem celkom popisat. A hlavne to bol akysi pocit, ze kym pri 1600H som mal obcas pocit, ze som cakal viac u 900H akosi hralo "vsetko" spravne.

A zase 4700H je trochu iny level, takze tie rozdiely asi budu nizsie, alebo uz minimalne a tazko pocutelne. Mna na tej 4800H ako som pisal odradza v podstate len to, ze neviem ci by to vo vysledku stalo za tie peniaze aj ked tych 1300eur zase tak velka palka nie je.

Ak by som teda pristal na toto riesenie a sice siel do AVR a k nemu prikupil tie vecicky, su nejake typy, alebo staci ten pre-out ? Funguje to vsade rovnako a teda ze sa obide vlastny zosilnovac, alebo to niektore znacky / modely riesia inak, pripadne to niekde funguje lepsie/horsie. Mam totiz pocit, ze pri tych meraniach sa riesilo aj nieco s pre-outom.

S tymto nahodou nejake skusenosti nie su, ak by som chcel byt moderny ? https://www.nay.sk/jbl-ma7100hp-cierny
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zimcol 27. 11. 2024 22:01

Ak trpis neistotou, tak jedine riešenie je kupit-vyskusat a ak to nenaplní tvoje očakávania, tak to vratis...preto by som išiel cestou toho Marantz+ Fosi koncaky, a ak nesadne, tak vrátiš. Myslím,že jednoduchšie je to vrátiť tu na SVK, než to potom posielať do DE...ale rozhodnúť sa musíš napokon aj tak sám.
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 27. 11. 2024 22:10

Ano, ale to robim nerad, resp mi to pride trochu nefer aj ked mam na to pravo. Preto ak to robim, snazim sa vybrat si aspon nejake rozbalene/pouzite kusy, pripadne zaplatit moznost vratenia na 60 dni aj ked to nevyuzijem.

S tym, ze to do nemecka nevratim som zmiereny, ale beriem to tak, ze nech by to uz hralo akokolvek, moc lepsie to v ramci poziadavok byt nemoze. Ale popravde, tvoja varianta sa mi pozdava, nakolko mala krabica mi nevadi a v podstate je to nieco co hodim niekde za skrinu a cajk :)

Inak, ty si doporucoval 2x ten monoblock, ale na ASR maju recenziu na https://www.techhouse.sk/produkt/fosi-audio-v3-48v/ a to je stereo a mala by mi stacit jedna krabicka. Je to moc horsie riesenie ?
Johnnny64
Mírně pokročilý

Další stránka