AVR vhodny aj pre stereo

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zimcol 28. 11. 2024 05:28

Toto nie je koncový zosilňovač, ale integrovaný (má ovládanie hlasitosti).
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 28. 11. 2024 07:00

Ok, sorry ... ako som pisal, toto nie je moja parketa. Ok, takze teda ostavam pri variante 2x Fosi mono.

Ta krabicka BTW je nejaky moderny zazrak ? Lebo ked pozeram zosilnovace napriklad od Marantzu, su to velke krabice ktorych papierovy vykon je v porovnani s tymto smiesny a za daleko viac peniazi.

A bol by este nejaky typ na receiver ? Vyhoval by napriklad Cinema 60 ? Ten bude od zajtra za 760 eur co mi pride fajn cena. Pripadne nieco ine.
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zimcol 28. 11. 2024 08:45

Je to zosilnovac triedy D - digitálny. Tie veľké zosiky, to je trieda AB...Maju toroidne trafo, preto sú väčšie, ťažšie...

Edit

Inak tie Fosi vieš vrátiť do 6.1 z audigo, ak by si tam nevidel prínos.
Ešte aké máš vlastne repro?
Marantz cinema 60 - ak stačí 7.2, tak ok. Aku máš veľkú miestnost?
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 28. 11. 2024 09:29

Repro mam Q3050i, akrualne mam len stereo, niekedy buduci rok to asi budem rozsirovat, ale nepredpokladam, ze sa dostanem cez 5.1, takze pocty kanalov neriesim vobec. Vlastne ma zaujimaju asi len dve veci a sice na kvalita zvuku a potom mozno co najinteligentnejsia sprava HDMI CEC, cize aby som sa ku vsetkemu preklikal co mozno najjednoduchsie a s najmensim poctom DO. Zdroj zvuku AppleTV/Xbox (Blu-Ray) a na hudbu primarne Spotify, mozno Tidal, ale zatial tam moc rozdiel nevidim. V buducnosti dam mozno sancu gramofonu.

A z toho co si pisal je mozne, ze sa v buducnosti odhodlam aj na kupu toho DACu, takze ta moznost by tiez potesila.

Miestnost pre predstavu:

Obrázek
medical keyboard
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 28. 11. 2024 09:31

1600h ma 80w na kanal a chces to vyresit novym Marantzem co ma 100w. Kanaly a wattaz bohuzel neco stoji. Stereo za 20k, to mas 10k na kanal. Kolik bude stat AVR ve srovnatelne kvalite a poctem kanalu si dokazes zhruba odvodit a u sterea neplatis zadne licence Dolby, DTS apod. Chces AVR v cene 70k+ ale mas na to 20k, hodne stesti s hledanim a zkousenim.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 28. 11. 2024 09:39

zimcol píše:Je to zosilnovac triedy D - digitálny.

Ach jo, už je to tu zas. Zesilovač třídy D není "digitální." :pozor To "D" není od slova digitální.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 28. 11. 2024 09:40

Tak on ten vypocet ceny asi nie je tak jednoznacny. Tipujem, ze Denon napriklad pri cenotvorbe zvazuje aj to, ze tie Stereo receivre sa budu predavat daleko menej nez napriklad X1000 rada a na cene sa to vo vysledku prejavi. V kazdom pripade, ak som to pochopil spravne, problem s watazou vyriesia tie Fosi, nie ?
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 28. 11. 2024 09:51

Koncove zesileni to vyresi. X1600h neni zrovna vrchol vyrobce a jeste za nej retezit dalsi zarizeni. Tohle se mi moc nezda.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 28. 11. 2024 09:56

Sme sa asi nepochopili. X1600H ide z domu, je tu spomenute len ako referencne zariadenie ktore aktualne mam a poznam. S nicim sa retazit nebude.

Povodne som zvazoval vykonnejsie AVR, konkretne 4800H, ale udajne ani to nemusi byt dost kvalitne v porovnani s mozno trochu lacnejsim receivrom a tymi Fosami. Takze aktualne len vyberam receiver a aj kvoli cene mi padol do oka Marantz Cinema 60 + teda tie Fosi.
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 28. 11. 2024 10:12

Paradoxne rada 4000 je z meho pohledu mnohem lepsi volba. Cinema 60 vidim jako preslapovani na miste. Pokud srovnavate s Arcamem vyjde z toho spatne ale kdo ne?
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 28. 11. 2024 10:32

Ako som spominal, som laik takze som sa riadil recenziami a meraniami z ktorych mi vypadlo, ze posledna generacia Denonov je nejak degradovana oproti minulym, v podstate to co som pisal niekde predtym. Napriklad X3600H vychadza vyrazne lepsie nez X3800H a najdostupnejsi receiver ktoreho sa toto uplne netyka bol prave X4800H ktory sice stoji dost, ale pocas BF sa da zohnat za slusne peniaze a zvukovo je hodnoteny dost luxusne. Ale to uz by som asi kupoval bez tych Fos, aspon teda teraz. Tazko povedat co v buducnosti, ale je v podstate otazne ci potrebujem tak drahe AVR ak riesim primarne stereo a aj tak skoncim s tymi koncakmi. Aka by potom vlastne bola realne pridana hodnota tej 4800vky ?

Takze v podstate riesim dilemu X4800 vs Marantz C60 + tie Fosi a tu je otazne co bude na stereo lepsie. Na multikanal je to asi jasne, na stereo ... neviem.

Viem akurat to, ze varianta so Cinemou 60 by bola lacnejsia. Plus teda Marantz mi pride atraktivnejsi, navyse sa casto spomina to, ze ich zvukovy prejav je muzikalnejsi. Ale to netusim. Mam 0 skusenosti, riadim sa internetmi :)
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PCDaemon 28. 11. 2024 10:47

Treba si uvedomiť, že tie FOSI krabičky majú externé napájanie, ktoré nie je zrovna malé, takže to sú celkovo 4 krabičky navyše, plus káble.
https://youtu.be/Lf_52ToTep8?t=170
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 28. 11. 2024 10:50

Pokial to viem hodit za skrinu, co aktualne viem a pri buducej na to budem mysliet, tak to nie je tak velky problem.
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zimcol 28. 11. 2024 10:56

Kamasu píše:
zimcol píše:Je to zosilnovac triedy D - digitálny.

Ach jo, už je to tu zas. Zesilovač třídy D není "digitální." :pozor To "D" není od slova digitální.

Všeobecne sa označujú zosiľňovače triedy D, ako "digitálne" zosiľňovače. Ale ak Ti to urobí radosť...nech sa páči. Treba však, aby si to napísal aj do všetkých HiFi predajní a na HiFi fóra, ktoré tento výraz nesprávne používajú...

napr.:
https://www.ketos.eu/nad-d-7050-grafit- ... 21030.html
https://www.highendforum.cz/viewtopic.php?t=3897
PHILIPS 65OLED707►Marantz SR-6011►Audiolab 6000A Play►5.1.4 Q Acoustics 3050/3090/3020+Magnat Interior for Atmos; REL HT/1003
HRT MS II►C&C BH►HE-400i
FiiO X3 2nd►VISO HP50/Custom Art FIBAE 3
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 28. 11. 2024 11:04

Pokud na tom multikanal nebude nikdy vyuzit. Je to naproste plytvani prachama. Stereo s adekvatnim vykonem bude lepsi po vsech strankach. Penize budou vyuzity tam, kde to nejvice potrebujete.
S4nt4
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka