Ako som spominal, som laik takze som sa riadil recenziami a meraniami z ktorych mi vypadlo, ze posledna generacia Denonov je nejak degradovana oproti minulym, v podstate to co som pisal niekde predtym. Napriklad X3600H vychadza vyrazne lepsie nez X3800H a najdostupnejsi receiver ktoreho sa toto uplne netyka bol prave X4800H ktory sice stoji dost, ale pocas BF sa da zohnat za slusne peniaze a zvukovo je hodnoteny dost luxusne. Ale to uz by som asi kupoval bez tych Fos, aspon teda teraz. Tazko povedat co v buducnosti, ale je v podstate otazne ci potrebujem tak drahe AVR ak riesim primarne stereo a aj tak skoncim s tymi koncakmi. Aka by potom vlastne bola realne pridana hodnota tej 4800vky ?
Takze v podstate riesim dilemu X4800 vs Marantz C60 + tie Fosi a tu je otazne co bude na stereo lepsie. Na multikanal je to asi jasne, na stereo ... neviem.
Viem akurat to, ze varianta so Cinemou 60 by bola lacnejsia. Plus teda Marantz mi pride atraktivnejsi, navyse sa casto spomina to, ze ich zvukovy prejav je muzikalnejsi. Ale to netusim. Mam 0 skusenosti, riadim sa internetmi