AVR vhodny aj pre stereo

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Johnnny64 28. 11. 2024 11:09

Preto ked som zistil, ze X1600vka je v tahu som si zobral na skusku DRA 900H. Vedel som ze multikanal nepotrebujem. A potom som si uvedomil, ze to vlastne nie je blbost. Resp, mal som problem s tym, ze neviem zadne repro umiestnit tak aby mi nevadili a aby som zaroven sedel presne uprostred medzi nimi aprednymi co som bral akoze musim ak chcem aby to bolo ono. Nasledne som ale zistil, ze tie korekcie toto riesia a teda ich mozem pokojne umiestnit na stenu (planujem kupit nejake onwall repraky, ale trochu neskor).

Takze multikanal vyuzity pravdepodobne bude, len nie hned. Ak by nebol, vezmem tu DRA 900H a dalej neriesim. S tym som bol celkom spokojny. Pohraval som sa aj s tym, ze AVR kupim az ked ho budem naozaj potrebovat, ale neviem ci ich chcem striedat kazdy rok. U nas budu navyse buduci rok vyssie dane, ceny asi neklesnu atd ...
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 28. 11. 2024 11:18

zimcol:
Píšeš to jak to píšeš a zesilovač třídy D (ani žádný jiný třídy) není digitální zesilovač, to je nesmysl. Že něco pracuje v pulzním režimu neznamená, že je to digitální. A že to všude možně píšou blbě a všeobecně se zesilovače třídy D chybně označujou jako "digitální" atd., není můj problém. Neznalost, nepochopení toho věci fungujou a hlavně a především reklama a píár kecy vládnou světem, to není nic novýho, ale nic z toho nemá nic společnýho s tím jak se věci ve skutečnosti mají. Narazil jsem na to tady a tak jsem uvedl věc na pravou míru, to je celý, je to diskusní fórum, smiř se s tím.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zimcol 28. 11. 2024 11:32

Jasné a Ty sa zmier s tým, že to označenie triedy D bude aj naďalej ako "digitálny zosiľňovač".

Kamasu píše: A že to všude možně píšou blbě a všeobecně se zesilovače třídy D chybně označujou jako "digitální" atd., není můj problém.

Zjavne to je u teba problém a vadí ti to, keď máš potrebu reagovať na takú vec ako offtopic...Pritom k téme tohto vlákna si nepridal nič relevantné - ak už spomínaš to, že sme na fóre...
Thats all.
Naposledy upravil zimcol dne 28. 11. 2024 11:33, celkově upraveno 1
PHILIPS 65OLED707►Marantz SR-6011►Audiolab 6000A Play►5.1.4 Q Acoustics 3050/3090/3020+Magnat Interior for Atmos; REL HT/1003
HRT MS II►C&C BH►HE-400i
FiiO X3 2nd►VISO HP50/Custom Art FIBAE 3
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 28. 11. 2024 11:33

Johnnny64: z toho čo čitam chceš dobry stereo vykon ale aj do buducna multikanal možnost. Asi jedine riešenie v tvojom pripade by bolo niečo ako Marantz 70s pre buduci multikanal riešenie je to cenovo celkom dostupný AVR, a má komplet preout čiže na stereo by som kupil nejaky dizajnovy stereo koncak aspon 2x150w, neviem aku maš skrinku pod TV ale ten koncak vieš schovat pripadne ho dať inde ak maš dlhši rca kabel a vadilo by to dizajnovo.

Lebo ak chceš z AVR dostať na stereo poriadny vykon potrebuješ niečo ako A1H a pod čo je cenove ulne inde a pre tvoje využitie aj zbytočnosť.
Sony Bravia KD-85XG8596
Nvidia Shield Pro
Denon X3800H+AIYIMA A03+Yamaha RX-N600
5.4.6: Magnat Monitor Supreme 2x2002, 1x252, 2x202, 4x102, 2xInterior ICP 52, SB4000, 2xSVS SB3000, SB2000
Shakers: 4xSinustec ST-BS 250
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 28. 11. 2024 11:50

zimcol:
S ničím se smiřovat nemusím, označení třídy D nadále nebude "digitální zesilovač," protože třída D tak označená není a nikdy nebyla, protože to "digitální zesilovač" není a nikdy nebyl.
U mě žádný problém není, Já vím jak se věci mají a nic mi nevadí, to se děje jen ve tvých představách. Problém bude zjevně spíš u tebe, když máš potřebu dohadovat se o tom cos uvedl špatně a co jsem Já pouze opravil a uvedl na pravou míru aby to tu v diskusi nebylo uvedený špatně. Thats all.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 28. 11. 2024 12:14

Wallcott píše:Johnnny64: z toho čo čitam chceš dobry stereo vykon ale aj do buducna multikanal možnost. Asi jedine riešenie v tvojom pripade by bolo niečo ako Marantz 70s pre buduci multikanal riešenie je to cenovo celkom dostupný AVR, a má komplet preout čiže na stereo by som kupil nejaky dizajnovy stereo koncak aspon 2x150w, neviem aku maš skrinku pod TV ale ten koncak vieš schovat pripadne ho dať inde ak maš dlhši rca kabel a vadilo by to dizajnovo.

Lebo ak chceš z AVR dostať na stereo poriadny vykon potrebuješ niečo ako A1H a pod čo je cenove ulne inde a pre tvoje využitie aj zbytočnosť.

Vdaka.

No, ja s tebou suhlasim, len tam vidim obmedzene moznosti. Som rad, ze si pochopil, ze pozeram aj na dizajn a v tomto pripade skor na to aby to dohromady sedelo nez ze to musi byt vylozene krasne. Vylozene skaredy receiver som asi ani nevidel. K ten Cinema 70s som nic take nenasiel. Marantz ma nejaky Model 50 ktory je z rovnakej lajny, ale stoji to nezmysel.

K Marantzu 1510 sa potom da kupit Marantz PM6007, co je vizualne ideal, ale jednak sa mi moc nevidi ani na papieri, ale jednak ani realne nie je extra dobry. Navyse to uz je pomerne stare. Zosik aj ten receiver

Preto sa mi asi najviac pozdavaju tie krabice ktore viem niekde schovat. Aktualne mam uplne lowcostovy Ikea Lack nakolko dom len postupne zariadujem, no repraky maju prednost pred nabytkom a priatelka hypo nesplaca, takze ju do toho kecat nenecham (ale je zlata a a ani nekeca :) ) . V buducnosti budem riesit custom skrinku, takze to prisposobim podla potreby. Aj ked je asi pravda, ze do custom skrine asi schovam vselico, nielen tie Fosi, ale pokojne aj nieco vacsie. Predpokladam, ze by mi k nemu stacil aj obmedzenejsi pristup, vsak ?

V BIS Audio by od zajtra mali mat tu Cinemu 60 za 760eur co mi pride ako rozumna cena a aj dovod preco ju tu dookola omielam. No a k tomu by potom mali ist asi tie Fosi.
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jarešek 28. 11. 2024 12:41

Nehádejte se s Kamasu. On sežral Šalamounovo h@vn@. Všude byl a od všeho má klíče.Je to hi-fi narcis.
jarešek
Junior

Odeslat příspěvekod zimcol 28. 11. 2024 12:45

Je to tento
https://www.trinasty.sk/tovar/marantz-cinema-70s/
Marantz ma tie nove AVR rady cinema značené od najnizsieho modelu ako 70, 60, 50,40,30...čím nižšie číslo, tým vyšší model.
Ten PM6007 je integrovaný zosilňovač a nemá priamy vstup do koncoveho stupňa. Ak vyvedies signal z Pre-out na AVR, tak ten signal je uz predzosileny - je to výstup z predzosilnovaca toho AVR. Ak by si to napojil na linkový vstup (CD,AUX...) do integrovaného zosilnovaca, tak ten signal by išiel znova cez predzosilnovac v integr.zosilnovaci a tak by dochádzalo k 2-itemu predzosilneniu, čo je nežiaduce (vysoké skreslenie, problémova 2-jita regulácia hlasitosti V AVR a aj na integrovanom zosiku a tým padom vysoke rizoko poškodenia reproduktorov...) Preto je lepšie a odporúča sa na pre-out napjat už priamo iba koncový zosilňovač.
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 28. 11. 2024 12:58

No, takze sa zase len ukazalo, ze o tom viem gulove.

Marantz 70s poznam a viem aj ako su znacene, preto ma ta 60tka laka viac, pretoze je to vyssia rada a v podstate za menej penazi (ok, oprava, konkretne tam kde si to postol je 70tka lacnejsia). AAkurat ze teda papierovo tam mimo toho vykonu velky rozdiel nevidim. Teda, slim ma laka, ale pokial k nemu nemam nic do paru, tak mi nevadi ani ten full size obzvlast ak je lepsi. Zaroven si viem predstavit, ze ak by ta C60 bola aspon na urovni tej 1600vky co mam doma, mal by som viac casu na riesenie toho zosilnovaca, kedze to ani teraz nehra zle, ale kvoli tym preruseniam PCM je to nepouzitelne.

Skor mozno mi vadi to, ze podla internetov je C60 len fancy verzia 2800H co nie je asi uplne terno a za podobne peniaze by som asi z toho nemecka vedel objednat 3800H co je vybavenejsi receiver. Zaroven ale neviem co z toho co ma navyse by som potreboval.
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 28. 11. 2024 13:22

Z rady 3000 vyuzit nepouzite kanaly a pokud je to mozne BiAmp zapojeni. Tim by se vyresil vykon do sterea. 200w na kanal ma rada 4000.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zimcol 28. 11. 2024 13:23

Ak plánuješ max 5.1, tak tie vyššie modely ponúkajú, okrem vyššieho výkonu a viac zosiľňovačov (9.x, 11.x processing), napr. IMAX Enhanced, Auro3D...ale to je už benefit pre konfigurácie so stropným reprom, ktoré Ty neplánuješ. 4800H má ešte DIRAC (asi za príplatok?), čo je momentálne najpokročilejší kalibračný proces.

-- 28. 11. 2024 13:27 --

S4nt4 píše:Z rady 3000 vyuzit nepouzite kanaly a pokud je to mozne BiAmp zapojeni. Tim by se vyresil vykon do sterea. 200w na kanal ma rada 4000.

Repro má Q Acoustics 3050i, ktoré majú iba 2 repro terminály...bi-amp asi nebude možný.
PHILIPS 65OLED707►Marantz SR-6011►Audiolab 6000A Play►5.1.4 Q Acoustics 3050/3090/3020+Magnat Interior for Atmos; REL HT/1003
HRT MS II►C&C BH►HE-400i
FiiO X3 2nd►VISO HP50/Custom Art FIBAE 3
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 28. 11. 2024 13:30

Nie nie. 4800H je v hre len vtedy ak sa vzdam myslienky na dalsi zosilnovac. Proswte 4800H som zvazoval ako finalne riesenie. Ak mam k tomu nieco dokupovat, tak by som do toho asi nesiel, pretoze je to dost penazi a bez toho aby som to predtym pocul mam z toho strach.

To znamena, ze alebo proste vezmem 4800H a budem dufat, ze to zvladne vsetko co chcem a dokupim maximalne kable, alebo vezmem nieco ako mam teraz, akurat s preoutom a doriesim k tomu zosilnovac. To znamena napriklad tu Cinema 70s, alebo skor Cinema 60s a k tomu alebo Fosi, alebo proste nejaky iny amp ktory mozeme este doriesit. Ako narovinu, ak by som vzal Cinemu 60 a hralo by to aspon ako ta X1600 co mam teraz, tak som celkom spoko a rozsirenie o zosik mi ponahlat nebude.

Lenze v tom nemecku viem za nejakych 800eur kupit aj 3800H co je asi vybavenejsi receiver nez ten Marantz. Lenze vacsiu vybavu nepotrebujem, ide mi o zvuk. K 3800H by som potom este dokupil ten zosilnovac, otazne je len teda aky. Ci uz tie Fosi, alebo nieco ine.

Ano, ten Dirac teraz vsade citam a je to skoro povinnost, ale je to dalsi priplatok tusim okolo 300eur alebo take cosi a viem celkom iste, ze by som si to tak skoro nekupil, skor vobec. Resp dobre, mozno zase nevedomost. Ta kalibracia ma zmysel aj pre stereo ? Lebo pokial viem, 3800H ma pokrocilejsiu kalibraciu nez C60 aj bez Diracu.
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 28. 11. 2024 14:13

Sam mam 3800h a v kategorii cena/vykon ide o velmi dobre zariadenie ekvivalent je marantz 50, ma vsetky nove funkcie a komu nestaci vykon pouzije koncak. Medzi 3800 a 4800 je rozdiel 25w (105w vs 125w)na kanal pri stereu, ak chces zvysit hlasitost o 3db potrebujes dvojnasobny vykon cize 105->210w ak o 10db 10 nasobny vykon cize ked ti nestaci vykon 105w nebude ani 125w to je skoro zanedbatelny rozdiel inak vsetky funkcie maju 3800 a 4800 identicke.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 28. 11. 2024 14:32

Ide mi skor o veci ktore sa na papier nezmestia. V tych meraniach napriklad boli testovane oba a 4800 vysla uplne inde nez 3800. Pri 4800H sa spomina napriklad redukcia Jitteru co by malo prispiet ku kvalite redukcie, ale zase ... to som si precital.

Vykon ma asi nemusi zaujimat ak tam budu tie koncaky, takze ma vlastne zaujima len ta kvalita DAC, aby som nemusel nakoniec zhanat dalsi kram. Ale tu sa bojim, ze to za mna asi nikto nevyriesi a musim sa rozhodnut sam. Ale asi vezmem tu Cinemu 60 a zosik este doriesim. Je to za dobru cenu a horsie nez to mam to asi nebude ani bez zosilnovacov. Asi pre mna aktualne nema zmysel to prehanat a k niecomu vykonnejsiemu by som mal dozriet.

Este jedna otazka ktora sem nepatri, ale asi nechcem otvarat dalsiu temu. Zvazoval som aj kupu Subwoofera, ale zaujima ma aky je jeho celkovy dopad na kvalitu reprodukcie. Ked som sa nad tym zamyslel, prislo mi, ze to, ze odlahcim repro o nutnost produkovat nizsie frekvencie, tak tie stredobasy, ale aj zosilnovace maju menej roboty. Q3050 maju navyse bassreflex vzadu kvoli comu je doporucene mat ich trochu dalej od steny co by ale tymto mozno padlo. Je to len teoria, ma to v praxi nejaky vyznam, alebo zase len nerozumiem tomu ako to funguje ?
Johnnny64
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 28. 11. 2024 15:53

Moj nazor je taky ze ked mas kvalitne stlpy co vedia hrat aspon od 30hz a dostatocne vykonny zosik a priorita je hudba vystacis si aj bez subu, no osobne by som ho aj tak dokupil aby to bolo naozaj full range a ako pises pri menej kvalitnych repro a slabsom zosiku je to skoro nutnost aby to vedelo zahrat pod 30hz. Na filmy je sub nevyhnutny casto su tam LFE efekty pod 20hz a to zahra velmi malo rerpo ak tak v cenovkach radove tisice eur.

Druha vec je potom ten sub spravne integrovat do systemu aby hral prirodzene a len posilnil a rozsiril spodne spektrum.

A taktiez sub za 200e nezahra velmi pod 30hz mam to zmerane cize tiez treba trochu zainvestovat.
Wallcott
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka