xbox přes avr

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kikajan 30. 11. 2024 09:38

Zdravím. Pořídil jsem avr JBL MA 710, přes něj jsem zapojil xsx do tv. Všechno jsem aktualizoval a avr nechce propustit Dolby Vision do TV, Všechny komponenty DV podporují. Když zapojím xbox přímo do tv tak jde DV pří 60 Hz, Přes avr jde základní HDR ale DV neprojde. Máte někdo podobný problém? Nevíte proč to nejde? V menu avr jsem nenašel možnost nastavení HDMI kde by se to dalo nastavit.
kikajan
Junior

Odeslat příspěvekod Me_jle 30. 11. 2024 10:56

Ahoj,
Předpokládám, že z xboxu do avr používáš kabel, který byl dodány s xboxem a máš ho zapojený do avr do HDMI konektory 1-3 (ozn. jako 8k)?
Pokud ano, další otázka je jaký HDMI kabel jsi použil na propojení z AVR do TV.
Zkus xbox napřímo propojit s TV přes kabel, který máš z avr do tv (ten co nebyl dodán s Xboxem) je DV funkční nebo ne?(v xboxu Nastavení/Možnosti TV/Podrobnosti 4K Tv - ti to píše podporu DV?)
Me_jle
Junior

Odeslat příspěvekod kikajan 30. 11. 2024 13:05

Ahoj. Toto jak píšeš jsem zkoušel a šlo to. Akorát jsem musel přepnout v nastavení xboxu 120Hz na 60Hz. Ve 120Hz mi DV nešel, kolonky v nastavení xboxu na DV byli ztmavené. Při přepnutí na 60Hz jsou tyto kolonky funkční a DV jde. V podrobnostech 4k tv to píše funkční 4k DV při 60Hz ale je možnost zvýšené latence, má to u této možnosti takový výstražný trojůhelníček. Ale po zapojení přes avr je u této možnosti červená značka a v nastavení jsou kolonky podpory DV ztmavené - nefunkční. V menu avr žádná možnost nastavení HDMI pro DV není. Napadá mě snad jen jestli to nespraví nějaká aktualizace.
kikajan
Junior

Odeslat příspěvekod Me_jle 30. 11. 2024 13:35

Ten oranžový trojúhelník jak píšeš tam mám taky ohledně latence.
TV, která podporuje 4k/120Hz s DV, VRR a ALLM funkce vlastním takže tento problém nemám.
Nevím co máš za TV, ale podporuje 4k/120Hz s DV nativně nebo jen 4k/60Hz? Tak jak to píšeš to vypadá že asi ne.
Ohledně propustnosti 4K/60Hz-120Hz DV, bych oslovil support výrobce.
Me_jle
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 30. 11. 2024 14:00

Nejlépe všechno zapojit do TV a přes HDMI ARC posílat do AVR pouze zvuk. Pokud to tak uděláš, nebudeš mít žádné problémy. Mně se třeba při zapojení Xboxu do AVR ani nepřepínala TV do herního režimu atd.
Podporuje vůbec tvůj AVR průchod DV?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kikajan 30. 11. 2024 14:24

Tv podporuje vše jako ta tvoje. Zkusím někde najít support v čechách že bych tam zavolal a optal se, ale nevím zatím kam se ozvat.
Pro martas 38 avr podporuje průchod DV. Tak jak píšeš jsem to také zkoušel zapojit, DV při 60 Hz z xboxu šlo ale avr ukazoval že nepodporuje formáty DTS, Dolby Atmos fungoval ale zvuk v nepravidelných intervalech jako by snížil hlasitost a hned se zase vrátil do normálu, prostě mi to nepřišlo v pořádku. Mám tv Lg oled. Jako by tv z avr nějak divně spolupracovala.
kikajan
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 30. 11. 2024 14:36

A jaký je to AVR a TV?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Me_jle 30. 11. 2024 14:59

Taky mám LG oled (konkrétně CX) + denon avr-x2700h, jak píši žádný problém.
Moje rada, omlouvám se za ní předem. Pokud to ještě nemáš 14 dní od koupi, nechceš to raději vrátit, ušetřit nějaké peníze co tohle stálo a koupit něco jako Denon avr-x1800/2800h podle toho kolik potřebuješ výstupů na repro? Píši konkrétně tuto značku,protože s ní mám zkušenosti (Marantz je v bledě modrém skoro to samé) yamaha, onkyo mi rukama nikdy neprošlo. Vlastně jsem ani nevěděl, že JBL zkouší dělat receivery.
Me_jle
Junior

Odeslat příspěvekod kikajan 30. 11. 2024 15:20

Pro martas38 tv LG oled BX , avr JBL 710 MA.

Pro Me...jle avr jsem koupil v kamenném obchodě, takže tech 14 dní asi padá. Ale mohu to zkusit reklamovat. Musels v denonu nejak povolit funkci DV nebo to převádí automaticky. Máš xsx jako já?
kikajan
Junior

Odeslat příspěvekod Me_jle 30. 11. 2024 15:25

Ano mam, Xbox series X, a vše co jsem napsal jsem si ověřil u sebe v nastavení. V denonu jsem nic ohledně DV nenastavoval.
Zkus zavolat do obchodu a třeba ho vyměnit za jiné, poukud jsi zařízení objednal přes eshop a dal jen vyzvednutí v prodejně tak na to 14 dni vrácení bez důvodu určitě platí.
Do avr nemám zapojený jen xbox ale i android box a filmy 4k s DV taky žádný problém jako i s jakýmkoliv formátem zvuku.
Me_jle
Junior

Odeslat příspěvekod kikajan 30. 11. 2024 16:16

Díky. Zkusím. Ještě dotaz, když hraješ hru která podporuje jen zakladní HDR zobrazuje se ti na obrazovce HDR nebo DV. Já jak jsem to zkoušel zapojit napřímo tak u Battlefieldu 5 který podporuje asi jen základní HDR mi to psalo DV. Jinak nehraješ Battlefield 5 online že by jsme mohli někdy zapařit.
kikajan
Junior

Odeslat příspěvekod Me_jle 30. 11. 2024 16:33

Battlefield 5 nevlastním, bohužel tak nemohu sloužit, hry které mám tak asi všechny co se dívám tak mají HDR10. A musel jsem to co píšeš vyzkoušet neboť jsem tomu nikdy nevěnoval pozornost co se mi ukáže jestli se tv přepla na DV nebo HDR, ale jak jsem zkusil Forzu 5 tak ta má co píší podporu HDR10 a TV se přepla na DV.
Ale žádný problém v tom nevidím.
Me_jle
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 30. 11. 2024 16:42

Nemá Xbox předváděcí ukázky v různých formátech včetně DV? Podle toho to bezpečně poznáš. Ten můj to má, ale nemám X.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Me_jle 30. 11. 2024 16:49

martas38 píše:Nemá Xbox předváděcí ukázky v různých formátech včetně DV? Podle toho to bezpečně poznáš. Ten můj to má, ale nemám X.

Prosím kde jsi ve svém boxu ty ukázky našel.

-- 30. 11. 2024 17:07 --

Ale jak jsem zkusil se pohrabat v nastavení v xboxu tak to dělá pravě ono, pokud je nastaveni/možnosti tv/rezim videa se vypne možnost "DV pro hraní her" tak se to zapíná v hdr. A podle infa vedle tohodle nastavení, je přepnutí TV do DV odpovědná konzole, neboť konzole když zjistí, že je možné hru spustit v DV, tak na kompaktibilnim displeji ji tak zobrazí.
Me_jle
Junior

Odeslat příspěvekod kikajan 30. 11. 2024 17:17

Zkoušel jsem také Forzu 5 a když to zapojím napřímo tak jde DV ale musím v nastavení xsx snížit 120Hz na 60Hz pokud nechám 120Hz tak to nejde. Taky mi trvalo než jsem na to přišel. Máš to taky tak? Ale jakmile to zapojím přes avr a snížím na 60Hz tak to do tv DV nepustí. Pustí to klasické HDR a to i při nastavení 120Hz. Nechápu to, vždyť obrazový signál má avr jen procházet bez úprav.
Ještě jsem zapomněl, když xsx zapojím napřímo do tv tak to ukazuje přehrávání videa - netflix atd. s podporou DV. Zapojení přes avr tuto možnost nepodporuje. Zkusím zavolat do obchodu ať mi seženou nějaký support kam se můžu obrátit, myslím si že by to mohlo být firmwarem a vyřeší to aktualizace nebo je to vadný kus a nebo udávají v popisu že avr podporuje DV ale není to pravda - mohla se stát chyba. Tak jsem zvědaví jak se k tomu postaví.
Naposledy upravil kikajan dne 30. 11. 2024 18:54, celkově upraveno 1
kikajan
Junior

Další stránka