Ozvučení restaurace

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod misamajkl 4. 12. 2024 14:08

Dobrý den, máme v restauraci na podkres 4x repro JBL control one připojený na starý zesilovač co jsem našel doma. Nyní bych ale potřeboval přidat ještě další dva reproduktory a už tam nemám tolik výstupu. Takže sháním zesilovač kam můžu připojit 6x repro JBL control one. Hudba hraje relativně potichu jen na podkres. Máte nějaké tipy a ideálně aby to nestálo 20 000? Moc děkuji za rady
misamajkl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 4. 12. 2024 14:26

Tak zdarma reseni by mohlo byt seriove zapojeni reproduktoru. Udelat z toho 2 serie po 3 repro. Sice ty 3 repro v serii budou mit uz celkem vysokou impedanci, ale holt se vice vytoci volume.
Idealnejsi by pak bylo 2x serioparalelni zapojeni 4 reproduktoru, ci-li celkem 8. Pak by ta impedance zustala na puvodnich 8 ohmech.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod misamajkl 4. 12. 2024 14:46

Aha, to není špatný nápad. Takže jestli to správně chápu, tak bych na výstup, který je určený pro jedno repro zapojil 2 repro ? Tím pádem by bylo v jednom černém 2 kabely a v jednom červeném 2 kabely ?
misamajkl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 4. 12. 2024 14:53

To bys zapojil paralelne, to neni idealni, jelikoz by klesla impedance na polovinu. Ale treba by to zesilovac zvladnul, pokud je dle specifikace schopny fungovat na 4 ohmech.
Seriove jsem myslel, ze cerveny z jednoho repra spojis s cernym z druheho mimo zesilovac. A zbyly cerveny a cerny zapojis do svorek zesilovace.
Asi takhle.
https://images.app.goo.gl/UsXg6Mcs3LZ1X7vJ8
Jenom dojde k tomu, ze ty dva spojene budou hrat slabeji nez ten treti, ktery bude samostatne.
Proto by bylo lepsi zapojit vsechny 3 do serie takhle
https://images.app.goo.gl/7XgFk1ea1y5XXmAe6
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod misamajkl 4. 12. 2024 15:04

Už na to koukám, tyjo akorát já mám ty kabely natahené a zasekané ve zdi na celkem dlouhé vzdálenosti a k zesilovači mi tam už zůstává jen kousek. Uplně si nejsem jistý, jestli to tam takto zvládnu pozapojovat popravdě :D
misamajkl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 4. 12. 2024 17:57

Tak ty draty od repro muzes spojit az tesne u zesilovace.
ilja2001
Mírně pokročilý