marek65a: Co jsem se teď díval na
audioholics.com, tak to HDMI 1.3 je rozhraní otevřené pro nové formáty, takže by se do budoucna hodila možnost upgradovat firmware v AV receiveru. Otázka je, jak daleko to mají jednotliví výrobci AV receiverů dotažené - jestli ten upgrade fw. není spíš jen reklamní trik...
Určitě bych si pak zašel vybírané AV receivery omrknout do nějakého hifistudia, nejen proto, abych zjistil jak hrají, ale také kvůli dálkovému ovladači - když jsem před 3 lety vybíral AV receiver, tak jsem se rozhodoval mezi Yamahou a Onkyem, ve zvuku moc velké rozdíly nebyly, ale Onkyo mělo v té době oproti Yamaze snad 3x těžší DO a rozmístění tlačítek taky nebylo zrovna ideální. Naštěstí v Onkyu dostali rozum a teď už k těm AV receiverům nedávají taková pádla.

Ale radši si to vyzkoušej.
Pokud bych chtěl AV receiver hlavně na poslech domácího kina, tak bych do výběru zařadil i Yamahu - ta domácí kino umí. Bohužel Yamaha buď zaspala anebo možná spolu s ostatními výrobci čeká, až se u toho HDMI 1.3 doladí ochrana HDCP (viz
článek o HDMI 1.3 na cdr.cz).
Pokud má AV receiver jen 1 HDMI výstup, tak by to mohl vyřešit HDMI splitter, ale dost špatně se to zhání a cena taky není zrovna lidová. Existuje i
HDMI switch.
Na stránkách
www.area-dvd.de, na které už dával odkaz
Makaveli2Pac, rozhodně stojí za přečtení
Test 8 AV receiverů mezi 550 a 1.500 EURO.
Nějaké testy jsou taky na
www.audioholics.com,
asbyon.com a
www.goodgearguide.com.au.
Asi bych počkal, až budou nějaké recenze těch AV receiverů s HDMI 1.3, abys věděl, jak to funguje s tím Blueray atd. a až budou pdf manuály k těm AV receiverům...
EDIT: Tak Yamaha už taky chystá novou řadu s HDMI 1.3: RX-V 1800, 2800, 3800 a 4800.
Fotky RX-V 1800 jsou třeba
tady.
BTW: Odkud jsi vlastně bral info o těch nových AV receiverech?