AV receiver cca 40000,-Kč

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod muvo 26. 9. 2007 09:13

Ahoj, tak som nasiel aj tuto diskusiu. Prikladam celkom pekne spracovane funkcionality Onkyo 905 a 875 v pdf:
http://www.gardi.de/onkyo_archiv_daten/ ... Z-SUPP.pdf

Vcelku to zacina byt moj favorit namiesto ohlasovanej Yamahy 2800, len aby uz bol niekde k videniu...
muvo
Junior

Odeslat příspěvekod marek65a 26. 9. 2007 17:08

Ja už čakam cca 5 mesiacov a stale nič. Aj v nemecku ich mali zatiaľ veľmi málo kusov v predaji, teraz v oktobri by už vraj malo byť dostatok tovaru ( to je ale v nemecku, u nás zatiaľ nula ).
Tá 905 je zatiaľ v pomere cena výkon to najjjj čo môže byť. Lepšie už sú len podľa mna receivery s REALTA čipom ( Denon AVP-A1HD & AVC-A1HD )ale to je asi celkom ina cenová relácia.
marek65a
Junior

Odeslat příspěvekod marek65a 16. 11. 2007 10:33

Onkyo TS NR 905 tak konečne aj u nás na sklade! Smola je ale to ,že mne po zapojení nevyhovuje, popíšem podrobnejšie:
plusy: :D
- obraz sat rec.(HUMAX PR HD 1000 )- AVR-TV( projektor ) via HDMI a cez Reon chip je ostrejší a jasnejší ( porovnával som na plátne 2,75m uhlopriečka )upscaling až na 1080p
-obraz DVD record.-AVR-TV( projektor ) via HDMI a cez Reon chip je ostrejší a jasnejší ( porovnával som na plátne 2,75m uhlopriečka )upscaling až na 1080p
- zvuk ,jednoducho super má všetky možné dekodéry aj dolby thru hd a pod.( ale ten som ani moc nenastavoval, lebo AVreceiver vratim)
- 2 HDMI výstupy ( nevýhoda je ,že sa nedá prepnúť priamo ovládačom ,ale iba cez menu AV receiveru )
- 4 HDMI vstupy ( Sat.receiver, dvd recorder, kamera, ......)jednoduché prepínanie ovladačom
mínusy: :evil:
- pripojenie sat.rec./ HUMAX PR HD 1000-AVrec. -TV ( proj. )nejde do TV alebo do receiveru zvuk ( alebo iba taký sekaný tj. 1 sek. ide a 1 sek.nejde ), potrebné je ešte dodatočné prepojenie bud opt. alebo dig. káblom
- ochrana proti kopírovania HTPC neprepustí obrazový signál z Premiere HD, pričom všetky ostatné HD programy idú v pohode ( discovery HD, pro7 HD, sat1 HD, astra HD, NOVA HD, HD5 a pod. )
Na záver , kedže často pozerám filmy z premiere HD a tento receiver mi neprepustí obraz, tak nemám čo riešiť ,aj ked AVreceiver je super. Ostáva mi čakať iba na to , kedy sa už veľké firmy dohodnú medzi sebou, kto to má vytiešiť. Z nemeckých for som vyčítal, že tento problém už majú viac ako 1,5 roka a veľké firmy ako HUMAX, ONKYO, DENNON a daľšie sa nevedia dohodnúť.
Ak má niekto záujem o info ohľadom 905-ky rad odpoviem ak budem vedieť
marek65a
Junior

Odeslat příspěvekod autaut 28. 11. 2007 17:26

Uvažuji o Yamaha RX-V3800,ale funkce "Night Listening Enhancer"tzv.noční poslech tam asi vůbec není,chybí i tlačítko "Night",které je u všech nižších modelů i u konkurenčních značek.
autaut
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maiki 17. 1. 2008 00:59

no jistěže Harman Kardon

Pioneer ani náhodou
maiki
Junior

Odeslat příspěvekod ysch 19. 1. 2008 00:11

taky bych volil H/K ale budete laborovat s vhodým reprosystémem jako já..... min H/K 247 a výš ..... měl jsem půjčeného PIONEERa 1017 ale pro mne vyšel lépe H/K měl byste mít TV s HDMi taktéž DVD jinak to nemá smysl, přístroj má abscaling takže (zjednodušeně vám dopočítá řádky do redy nebo full HD) je to znát od úhlopříky 80 cm.... na zvuk i obraz dopuručuji ve formátu HDMI kabely nad 1800 kč nebudou to vyhozené peníze.
ysch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fyla 21. 1. 2008 22:35

ysch píše:na zvuk i obraz dopuručuji ve formátu HDMI kabely nad 1800 kč nebudou to vyhozené peníze.
Fyla
Junior

Odeslat příspěvekod dan3742 29. 1. 2008 10:17

Pro marek65a
Díval jsem se že u toho Onkya 905 je pod odklopním panelem tlačítko HDMI out,dá se tím měnit výstupy 1a2 na HDMI?A jestli ne je to pracné v tom menu přístroje?Na dálce se to přepínat nedá že?[/b]
dan3742
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kuba4 29. 1. 2008 12:06

4 autaut
Jake plánuješ bednění? K takovému AV už by to chtělo něco normálního, jistě v kategorii nad 100k za set 5.1. Dynaudio? Mission? Usher? Nebo něco úplně jiného, třeba extravagantní Magneplanary? Jak máš velký prostor?
Kuba4
Mírně pokročilý

Předchozí stránka