Sony HT-SF1200

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Cardasek 12. 12. 2007 14:05

Dobrý den,

máte někdo zkušenosti s tímto receiverem ? Dopuručili by jste mi jeho koupi ?

Moc děkuji za Váš názor
Cardasek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martin114 28. 1. 2008 12:40

Ahoj,
taky jsme se dlouho rozhodoval jestli koupit nebo ne od pátku mám doma, takže jsem o víkendu testoval :-))
Instalace v celku v pohodě, až na protahování kabelů trubkou k repro a potom samotným repro.
Samotnej receiver je dobrej, spousta možností jak si se zvukem pohrát, 4 základný poslechové režimy (dvoukanál, auto, film, muzika + každý má další cca. 4 možnosti např. muzika - koncert, hall atd.) Auto kalibrace taky v pohodě. Ale receiver je myslim si hodně koncipovanej na dodávané repro+sub. které jsou součástí HT-SF 1200. A konečne jak to hraje :-) Domácí kino naprosto v pohodě , subwofer je znát. S muzikou jsem taky spokojenej, ale to záleží co od toho čekáš, chce si to poslechnout. Celkově z hlediska ceny (cca 12000) a výkonu jsem v paneláku s tímhle setem spokojen ! A pokud chcete spojit vice audio hardwaru :-) (dvd/tv/sat/pc/mp3, lze použít i jako hdmi hub, když máte např. televizi jenom s jednim) tak můžu doporučit. Martin
martin114
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yucca 1. 2. 2008 16:32

Ahoj

uz jsem se skoro rozhodl ze si jej taky koupim ale ALE...

kdyz jsem se konecne nekde proklikal jake jsou vztupy tak jsem tam nenasel 6 kanalu in..
je tam jen digital in (optickej)
chci to mimo jine zapojit na pc 5.1 soundblaster...

pujde to??

omlouvam se za zakladni neznalosti
Yucca
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martin114 4. 2. 2008 12:59

Ahoj,
samotné 5.1 in přes cinče to nemá, ale jsou tam jak píšeš 2xdig optika + 1 digitální koax. To by měla podporovat každá trochu lepší zvukovka z pc.

M.
martin114
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yucca 13. 2. 2008 16:08

potrebuju poradit co delam spatne:

mam nasledujici:
notebook dell d600 (sound sigmatel ac97 5.1 driver) nastaveno na 5.1 surround, propojeno do AV recieveru(sf1200) prez SPDIF koax

kdyz pustim nejaky sound test 5.1 tam mi hraji jen predni
kdyz pustim nejaky film (AC3 sound) tak mi prijde ze to hraje jak ma i zezadu ale nejsem si jist jestli to neni jen nejaky namichany zvuk od recieveru...

jak docilit toho aby mi hrali sound testy jak maji?
(kodeky: codecpack all in one)

zkousel jsem:
http://www.metacafe.com ...

http://www.youtube.com ...
Yucca
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martin114 13. 2. 2008 16:24

Ahoj,
tak už jsi si taky koupil 1200 ?
Jak jsi stim spokojenej?

Co myslíš tím sound testem?
Pokud to propojíš, spustíš odpovídající kanál na recievru, tak vidíš na displeji který repro hrajou, ( kostičky a v ní je L P atd. ) pokud máš zadní jenom kostičky bez písmen, tak to podle mě je jenom domíchané, když je tam i písmeno je to ok, jako když si pustíš fílm v dd 5.1 tak to vidíš.
martin114
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yucca 14. 2. 2008 08:59

jsem jo libi se mi to hraje to pekne ale je znat ze je to to nejlevnejsi...
do perfektniho hudebniho prednesu to ma daleko ale to jsem ani neocekaval

predne jsem to chtel na filmy a PS3

sestaveni je bez problemu, jedinou nevyhodou jsou stupidni koncovky na kabelech na strane recieveru ( daji se sice sindat a dat na jiny kabel ale neni to otazka 5 minut s klestickama. clovek si musi vzit pajku...)

manual s nastaveni jsem jeste cely neprosel nemel jsem cas..

kabliky ktere vedou k repro jsou opravdu tenoucke a na repro zezadu je malicky zarez do ktereho se daji schovat > vetsi se tam proste nevejdou

jestli chces abych vyzkousel neco konkretniho tak napis...
Yucca
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yucca 18. 2. 2008 10:17

tak jsem tam zkusil pustit z PC nekolik filmu s AC3 v 5.1 a vidim zadni jen kosticky...

tak nevim kde je chyba...
Yucca
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martin114 21. 2. 2008 17:36

Otázka je jestli tan náš zázrak AC3 podporuje, zkoušel jsem to z notebooku spojeno přes hdmi a hrajemi to normálně DVD v 5.1., ale z dvd mi to jede v dolby digital !
martin114
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yucca 21. 7. 2008 14:10

tak ja jsem se konecne dostal k tomu to zkoumat a umi to vsechno je to jenom otazka nastaveni v playeru...
Yucca
Kolemjdoucí