reciver H/K 247 jaké repro????

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ysch 18. 1. 2008 23:58

Zdravím,
koupil jsem av reciver H/K 247, co se týká samotného přístroje ...velká spokojenost :) na sluchátka super, ale bohužel z reprobeden jsem zatím znechucen... v obchodě mi zapůjčili JBL LC1 které doporučuje dovozce, ale to je k neposlouchání. Kolega s vycvičeným uchem doporučuje Xaviany....nevím jestli to nejsou zbytečně investované peníze. Většinou poslouchám FM, cd, vinyl, okrajově dvd. V žánrech mimo hudebního šumu který se naás valí ze všeho co vydává nějaký hluk skoro vše ( blues, jazz, beat...okrajově něco tvrdšího, art rock ale i vážnou hudbu) dík za každý názor.
ysch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vanDave 19. 1. 2008 00:45

Zkus zajít poslechnout Focal-JM Lab a Mission.

Více na http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?p=578933
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ysch 19. 1. 2008 09:53

dík za tip už jsem je zařadil na seznam.... to by asi taky nemusela být špatná volba. Ještě přibyl Castle richmond 3i, canton chrono 502, heco metas 300, KEF iq3 a definitive technology studio monitor 350. některé jsem slyšel a některé jsou na radu.....děkuji všem...jsem zvědav kde budu s výběrem příští pátek :D
ysch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ysch 19. 1. 2008 10:00

dík za tip už jsem je zařadil na seznam.... to by asi taky nemusela být špatná volba. Ještě přibyl Castle richmond 3i, canton chrono 502, heco metas 300, KEF iq3 a definitive technology studio monitor 350. některé jsem slyšel a některé jsou na radu.....děkuji všem...jsem zvědav kde budu s výběrem příští pátek :D
ysch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ysch 21. 1. 2008 16:53

dneska jsem s h/k vyzkoušel xavian mia a ještě, že jsem seděl jinak mě to porazilo. Náááááádhera mám nového favorita. Naopak rada zkusit Warfedale (ani nevím jaký typ) se neujal...možná, protože jsem je poslouchal hned po těch Xavianech.......
ysch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vanDave 22. 1. 2008 22:16

Když už jsi tady zmínil Castle a KEF, mrkni na Pět statečných: Srovnávací test regálových reprosoustav v ceně 10 000 - 15 000 Kč, abys věděl, co od nich lze zhruba očekávat/na jaké nedostatky se zaměřit při zkušebním poslechu. Výsledky testu bych ale nebral jako absolutní...

Ad. Xavian MIA II vs Wharfedale xxx - nebyly to náhodou Wharfedale PACIFIC EVO II – 10 ? Zatím jsem neměl možnost slyšet ani jedny... Můžeš se trochu rozepsat? :)
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ysch 23. 1. 2008 12:26

ano dost připomínají KEF iq 3 ale je to slyšitelné a navíc i řemeslné zpracování mi připadá slabší..... pociťoval jsem jistou absenci basů a výšky mi přišly příliš agresivní..... ano Xavian mia II ty mají podání velmi příjemné pro poslech
ysch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod descent 25. 1. 2008 21:31

Já mám h/k 245 a malé BWčka DM602 S3...zvuk je rozhodně živý, vyhovuje mi. Ale říkat můžu co chci, musíš poslechnout a uvidíš.
descent
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ysch 26. 1. 2008 19:57

dík za radu už jsem se o ně zajímal....už nevyrábí a místo nich nastoupila řada 68x poslední číslice podle velikosti. A máš rozhodně pravdu mají krásný zvuk....tedy slyším to podobně :) všera jsem slyšel sonus fabery domus concertino a to je pastva pro oči i uši .... jediná vada nehrály na mém H/K ale zesíku kamaráda (taky H/K) jsem zvědav jaký je v tom rozdíl. Prý snad výkonové prvky jsou totožné..nevím, ale zkreslení má ten zesík pod 0,001%
ysch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod descent 27. 1. 2008 00:01

Kupoval jsem na co jsem měl...a tak jsem spokojen 8)
descent
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ysch 27. 1. 2008 11:38

přistupuji k tomu úplně stějně ... pro harmana jsem se rozhodl, že mohu právě na tvrdo nastavit stereo poslech a všechny ty pro logiky, dts, suroundy, dts, neo 6,7...vypnout..... a s bednama to bude stejné ..... 15 tisíc při vyjímečné kvalitě jsem ochoten si 3-4 připlatit...... ale zatím vnímám tolik protichůdných informací, že mi z toho jde hlava kolem. Sehnal jsem si tabulku testovaných reprobeden (regálových) kdy na vrcholu je reference Sonus Faber Guarneri Memento a na konci Jensen C 5 Champion (ta první za 10 000 euro ty poslední za 100 euro) neslyšel jsem ani jedny. Ale od 37 místa Focal chorus (20000 kč) do 105 Tanoy sensys 1 (11 000 kč) je poměrně dost bedýnek které jsou zajímavé parametry i designem. s cenami mezi 20000 a 7000 kč. Zajímavé je, že můj favorit KEF iq3 (9600 kč) a Canton crono 504 (13000 Kč) dělí 19 příček a v % pouze 6% v jakémsi numerickém hodnoscení pouze 5 bodů, ale pro mé ucho je jednoznačným vítězem KEF. Bohužel jiné bedny např Xavian nebo JM lab tam vůbec nejsou. Uvidím v úterý měl bych mít k poslechu připravené bedny o které mám zájem já a navíc i bedny z Dánska, Francie a USA, které vůbec neznám.
ysch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ysch 27. 1. 2008 11:44

máš k tomu připojený gramofon? Zkoušel jsi z AV nahrávat na CD/DVD. Zajímají mne tvé postřehy. A přes který port si se nakonec připojil k TV? přes monitor? nebo přes I/O audio/video?
ysch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod descent 27. 1. 2008 12:14

ysch píše:máš k tomu připojený gramofon? Zkoušel jsi z AV nahrávat na CD/DVD. Zajímají mne tvé postřehy. A přes který port si se nakonec připojil k TV? přes monitor? nebo přes I/O audio/video?//quote]

Nevím koho se ptáš, ale...gramofon ne a vůbec nic jiného. Dočasně to mám jen na hudbu. Mám CD HD 970 II BQ.
Máš odkaz na tu testovací tabulku?
descent
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ysch 27. 1. 2008 17:15

na tvůj vzkaz. hodnotící tabulka? co to je? kde to je?
ysch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod descent 27. 1. 2008 17:51

ysch píše:...Sehnal jsem si tabulku testovaných reprobeden..../quote]

Si psal 27.1.2008 v 11:38. Tak tu mám na mysli.
descent
Mírně pokročilý

Další stránka