stereo repro + 5.1 repro + PC

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tomeq 27. 3. 2008 22:45

Chcem si len overit jednu vec - ze ci to vobec takto moze fungovat a ci sa mi vobec oplati dalej uvazovat tymto smerom. :wink:

Ide mi o kvalitne stereo, cize uvazujem - stlpy plus stereo zosik. Ako zdroj bude sluzit PC s lepsou zvukovkou (aspon zatial). Kamen urazu nastava v tom, ze to iste pc je pouzivane aj ako domace kino. Vo filme kvalitu ozeliem (aspon co sa tyka efektovych repro a centra). Cize, je mozne urobit takuto vec?:
K pc pripojit lacne 5.1 repro urcene pre pc (bude vyuzivane len na film), avsak do vystupu zo zvukovky pre predne repro nezapojim repro, ale povediem kabel do stereo zosika do vstupu, cize ako predne repro mi budu stale hrat stlpy. Moze to takto fungovat?
Samozrejme su aj ine moznosti - kupit receiver - ale kvalitnejsi receiver (aby hral fakt dobre stereo) je drahy, a okrem toho sa mi zda ze by nebol vyuzity tak ako by mal byt.
Casom aj tak zdroj vymenim (aspon co sa tyka sterea) za CD player.
Cize prva moznost sa mi zda menej financne narocnejsia. Nejaky postreh alebo rada?
Arcam A38 + Arcam CD17 + Bowers&Wilkins CM7
tomeq
Junior

Odeslat příspěvekod UniFly 27. 3. 2008 23:17

z osobmí zkušenosti se mi jeví nejlepší varianta pořídit zvukovky dvě -jednu na stereo, druhou na DK. Anebo pořídit zkukovku, která bude mít více výstupů.

Používám profesionální zvukovku M-Audio Delta 1010 a mám to zapojeno zrovna tak, jak potřebuješ. 6 z 8 výstupů slouží pro 5.1 a zbylé dva mám softwarově přepnuté a využívám, když poslouchám nebo pracuji s hudbou.

smaozřejmě se to dá řešit i levněji: pro DK použít něco levnějšího s 5.1 výstupem (dnes to umí už většina integrovaných) a pro stereo koupit něco lepšího.

-----------
pokud bys přesto trval na jedné zvukovce, jejiž přední kanály z 5.1 chceš používat na stereo hudbu, i toto se dá řešit nějakým rozbočením či propojením zesů, ale přijde mi to jako horší řešení.

----------
pokud pro tebe špičkový zvuk při filmech není prioritou, přijde mi trochu zbytečné utrácet za AV receiver, který dokáže zahrát stereo stejně, jako levnější stereo zes.
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomeq 27. 3. 2008 23:31

s tou poslednou vetou suhlasim...
Ak mas 2 zvukuvky v pc naraz, nie je problem so software? Nebiju sa navzajom, vie napr. winamp ktoru zvukovku ma prave pouzit? Nerad by som to robil nejak zlozito, ako druhy uzivatel je totiz moja priatelka, a myslim ze ta by nejake zakazovanie zariadeni a zlozite prepinanie neprekusla. :wink:
Arcam A38 + Arcam CD17 + Bowers&Wilkins CM7
tomeq
Junior

Odeslat příspěvekod UniFly 28. 3. 2008 10:20

ve winampu je to ta nejjednodušší věc - preferences/output plugins/direct sound - tady vybereš zvukárnu, kterou chceš použít (změna se projeví až u další skladby, ne u té, co zrovna hraje)

v jiném softu to bývá podobné

hlavní je to správně nainstalovat. na starší počítačích se staršími systémy se to občas hádalo, ale teď jsem se už stím dlouho nikde nesetkal
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý