stlpove reproduktory 1000 €

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 12. 8. 2024 15:05

teď vyšla na HiFi Voice recenze Heco Aurora 1000
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... urora-1000
Marantz 1060, Yamaha AX-900, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Blom 13. 8. 2024 14:54

Vdaka. Oslavne chvaly to nie su. Ale su tam aspon presne rozmery s hrotmi.
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod wood77_sk 27. 8. 2024 11:55

Pani (myslim, ze damy tu nie su), dakujem za vsetky informacie, ktore nam sem davate.
Co sa mna tyka, tak ja si nerobim ambicie na nejake super audio vybavenie. Jednak na to nemam ani vhodny priestor a zaroven mame doma skodnu, ktora ma dost limituje v moznosti pocuvat hudbu cez repro. Cez den furt v obyvacke bezia nejake rozpravky a vecer si zase zena pusti nejake reality show, takze napriklad filmy pozeram skor na tablete ako na OLED TV na stene :oD
Tak ci onak, chcel som si kupit lepsie reproduktory (i ked manzelke by stacil aj repracik z telefonu), ako mame teraz a Heco Aurory 700 sa mi podla informacii z netu zdaju ako dostatocne. Kludne ma usmernite vo vybere, ale berte ma v porovnani s audiofilom ako polohlucheho ;o)

Aktualne mame doma repro Tannoy Eclipse Two pripojene k Onkyo TX-8020. Pocuvame hudbu vacsinou cez Tidal. Uz tieto informacie vam naznacuju, s kym mate docinenia a budem pokracovat. Je to umiestnene v miestnosti o velkosti takmer 5x8m - obdlznik, kde jedna polovica je obyvackova cast a druha kuchyna s jedalenskym stolom atd. TV je na dlhsej stene v obyvackovej polovici a repro su okolo. Teda jeden je v rohu a druhy priblizne v strede dlhej steny (ale zboku tiez ohraniceny vycnelkom s krbom). Takze "uzasny" priestor pre ludi s vycibernym sluchom (co nastastie nie som).
Myslite, ze ma pre mna vyznam planovany upgrade z tych Tannoy na uvedene Aurory? Dostanem vo vysledku plnsi zvuk v miestnosti? Lebo v sucasnosti mi staci odist zo sedacky oproti TV a uz je zvuk akoby boli repro bez basov atd. Do drahsich ako su 700-vky by som ist nechcel, to uz by sa mi doma zle argumentovalo :o)
wood77_sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 27. 8. 2024 13:02

Co je cilem? At to hulaka pres cely dum? Lepsi prostorovy vjem? 4 subwoofery a bass bude vsude.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wood77_sk 28. 8. 2024 10:32

Nie, cely dom nemusi skakat. Mozno som zbytocne vyzdvihol tie basy, skor ide o to, ze aktualne je to velmi citlive na miesto posluchu. Ak odidem kusok vedla z miesta oproti reprakom (ale stale v ramci miestnosti), pocitovo kvalita este klesne vyrazne dole. Tak ci onak, predpokladam, ze tie Aurory su zvukovo o dost inde ako tie low-end Tannoy.
Je mi jasne, ze uvazovane reproduktory su smerove, ale chcel by som mensiu citlivost na presny bod, kde treba sediet.
wood77_sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Blom 28. 8. 2024 11:22

Ak mas v dosahu predajnu Muzikeru, tak si vezmi domov na skusku 1000-ky. Stale ich maju v eshope zlacnene tak, ze oproti 700-kam stoja len o malo viac. Zistis sam ako velmi su narocne na smerovanie. Ja si pockam az naskladnia 700, alebo na nejakeho ineho kandidata na skusku.
Blom
Junior

Předchozí stránka