Reprobedny pro Onkyo 706,(Mistnost 22m2)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kuba4 4. 9. 2008 10:35

Pozor, Radek.Hulan pokládá mlhu!

4 warpmt
omrkni dobře stránky a popřemýšlej: http://www.thx.com
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod warpmt 4. 9. 2008 10:44

Radek.Hulan píše:...Jinak "THX" certifikace je nesmysl...
22m2 je běžná menší místnost, tam stačí přední sloupy, aby to basovalo dostatečně. Já mám Aelite 3 v 35m2 a basují dostatečně i pro home-cinema.

THX jsem procetl, libi se mi co prinesli za technologie ... ale to je vse pro filmy a zatim nejsou na trhu nosice co bych rad ... ale myslim si ze tato technologie v budoucnu se muze ujmout. Ale jak jsem rikal Bluray prijde u me pozdeji ... Zatim nejsem ochoten platit premrstene ceny za film co na DVD za babku.

Onkyo 606 x 706 rozdil je maly a prave jiny DCDi, THX, plus par dalsich malickosti ma tu cenu ...
Zdroj: http://www.onkyousa.com/prod_class.cfm?class=Receiver

Diky za postreh ze kdyz budu mit predni sloupy, muzu si vystacit bez Subwuferu, asi to tab budu mit. (bud 4xregalovky+subwufwer, nebo 2+2+1). Bi-wiring o Onkya bych rad vyuzil.
warpmt
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 4. 9. 2008 10:48

THX je jeden z nejlepších marketingových podvodů :-) Na zařízení se dá nálepka, kterou tam dá sám výrobce, a tím má být zaručena "kvalita".

Ale pokud tomu někdo věří, nebudu mu to rozmlouvat. Moje uši mluví jinak :)

Z THX.com a AV receiverech: A THX Certified Power Amplifier is put through a series of performance tests that addresses items such as low noise, distortion, crosstalk, high output current and voltage.

Tyto testy dělá každý výrobce, jsou to přece základní parametry receiveru, veřejně publikované, a nálepka THX na nich nic nezmění. THX je -jen a pouze- o marketingu.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod droopy 4. 9. 2008 10:52

btw. to o com hovori Radek.Hulan ako 4.1 je bezne nazyvane 5.0 (5 reprakov s plnym spektrom a 0 reprakov s basovym spektrom)

ale v podstate ma pravdu, co sa tyka tych zadnych repro, tam mozno stacia aj male efektove pripevnene k stene
droopy
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 4. 9. 2008 10:53

Jasně, můj omyl. 5.0
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod warpmt 4. 9. 2008 11:01

Radek.Hulan píše:THX je jeden z nejlepších marketingových podvodů

Co technologie: THX Loudness Plus, (http://www.thx.com/technologies/loudness_plus.html) co je v ONKYO 706 (Podle me to stoji za +-3kkc(+ dalsi vylepseni oproti 606))

Na druhoustranu musim rici ze vsechna centifikace kazi trh, protoze je pak vse standartizovane a tedy svym spusobem stejne <stejne spatne, nebo stejne dobre>, (ono to ale v dnesni dobe chrani zakazniky pred nepovedenymi vyrobky - marketing je sv*ne proto ho nedelam)
warpmt
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba4 4. 9. 2008 11:06

Asi jsme si nerozumněli. Já jsem měl na mysli, hlavně požadavky THX na kvalitu a umístění reprobeden. Vybíráme bedny, ne? AVR teď dávám stranou, beru volbu Onkyo THX jako dobrou.
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod warpmt 4. 9. 2008 11:09

Dosavadni obecne schrnuti:
- nesetrit na repro. Pokud stoji AV 20kkc tak bedny nekde za dvojnasobek
- 5.0 se sloupy ve predu, regalovky vzadu (dobre stereo na hudbu, bez subwuferu) nebo 5.1 4x regalovky + center + subwufer

> zatim Vam moc dekuji, prinesli jste svetlo do meho vyberu. (stele nevim vse, ale uz se citim lepe abych zainvestoval / utratil furu penez)
warpmt
Junior

Odeslat příspěvekod warpmt 4. 9. 2008 11:14

Kuba4 píše:Asi jsme si nerozumněli. Já jsem měl na mysli, hlavně požadavky THX na kvalitu a umístění reprobeden. Vybíráme bedny, ne? AVR teď dávám stranou, beru volbu Onkyo THX jako dobrou.

Nejak mi na THX strankach (i jinde) uniklo jak dobre se da kombinovat ruzne vykonne repro v zadu. Neni to tak ze zadni repro hraji minimalne jsou tam jen na vytvoreni prostoroveho zvuku a ruchu ... tedy by nemuselo vadit kdyby byly o tridu horsi jak ty predni .. nebo je to blbost? Rusilo by to kvalitu zazitku, soustava by byla nevyvazena?
warpmt
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 4. 9. 2008 11:18

Přední i zadní repro by mělo být "ze stejné sady", jinak bude mít jiné zabarvení zvuku, rychlost, atd. Prostě je nutné mít mít obojí stejné konstrukce (včetně stejných měničů, což jedna sada zaručuje).

Pokud navíc chceš poslouchat i hudbu, tak regálovky + subwoofer je pro stereo mnohem horší volba než sloupové repro. Ve 22m2 není subwoofer potřeba (pokud nejsi basový maniak a nedíváš se jen na TV).
Naposledy upravil Radek.Hulan dne 4. 9. 2008 11:19, celkově upraveno 1
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba4 4. 9. 2008 11:19

Přečti si to pořádně a taky proštuduj http://www.dolby.com

Opět se zaměř hlavně kvalitu a umístění reprobeden pro různé formáty prostorového zvuku.

Čeká Tě nejedno překvapení. Hledej, přemýšlej, poslouchej. Přece nebudeš věřit nějakému Kuba4 nebo Hulanovi na fóru?!?
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 4. 9. 2008 11:21

@Kuba4 - nikdo netvrdí, že Dolby (Digital), DTS, atd. nemá smysl. To ale nemá co dělat s "marketingem" THX.

Podle mého názoru nemá smysl bazírovat na THX certifikaci receiveru, kterou si navíc vystaví sám výrobce. Nedá se tím samozřejmě nic zkazit, ale podstatné to není... Kvalitní receiver s nálepkou nebo bez ní, budou hrát stejně ;)

Důležité jsou skutečné parametry receiveru, ne nálepka.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod warpmt 4. 9. 2008 11:55

Kuba4 píše:Přece nebudeš věřit nějakému Kuba4 nebo Hulanovi na fóru?!?

Bohuzel takovy Kuba4 nebo Radek.Hulan vedi vice o takove technice nez vetsina prodavacu. Zatim jsem se potkal jen s malem kteri o tom vedeli a respektovali me prani. (hold mam na ne smulu, a k tem o kterych se tu pise jako dobrych studiech to mam daleko).

Diky za odkaz, ten jsem neznam a prostuduji. Wen od THX zu mam nastudovany.
warpmt
Junior

Odeslat příspěvekod warpmt 4. 9. 2008 11:56

Radek.Hulan píše:Přední i zadní repro by mělo být "ze stejné sady", jinak bude mít jiné zabarvení zvuku, rychlost, atd.

Dik, budu se tim ridit. Budu volit stejnou radu, ale mozna nizzsi model regalovek.
warpmt
Junior

Odeslat příspěvekod warpmt 10. 9. 2008 16:03

Vas nazor na sestavu od KEF
Link: http://www.kef.com/qseries/products.htm
1) 2x IQ5, 2x IQ1, IQ2c
2) 2x IQ7, 2x IQ3, IQ6c
3) 2x IQ5, 2x IQ1, IQ6c

Zatim tihnu k variante 3. (ceny / Vykon)
warpmt
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka