Reprobedny pro Onkyo 706,(Mistnost 22m2)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 14. 9. 2008 18:51

Jak jsem psal dříve, u pubescentů je populární Koss Porta Pro, a nikdo z audiofilů tuto jejich úchylku nechápe :-) (a přitom jsou tyto "dunítka" schopni do krve obhajovat)

Neznám téměř jediného člověka, který by na stereo doporučil 2.1 kombinaci levných regálovek a levného subwooferu. To raději palicí do hlavy...
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod player 14. 9. 2008 20:26

Hm, co je potom tedy "levny"?Pro nekoho dat 15k za dva reproduktory je silenost, pro jineho jsou zas regalovky za 100k levne.
Rozhodne bude ale projev z komba sub+regal v cene kolem 30k plnohodnotnejsi, nezli ze sloupu ve stejne cen. relaci.
Ze je pro nekoho subwoofer synonymum k duneni je pouze jeho problem, vychazejici pravdepodobne z nejake nesikovne zkusenosti, bud hodne levneho subwooferu, nebo nevhodne nastaveneho subwooferu s polu s nesikovnym umistenim, ktere hraje u subwooferu jednu z nejdulezitejsich roli.
Sebelepsi a sebedrazi sloupy nikdy nemuzou zahrat basy lepe, jak specialne navrzeny reproduktor pouze pro basy.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba4 14. 9. 2008 21:20

Předpokládám použití 50% v sestavě 2.0 pro poslech hudby při které budou iQ5tky lepší než iQ7, což potvrzují informace ze zahraničí, hlavně z UK. A zbývajících 50% zůstává na DK, kde je ve všech ofiko doporučeních uvedeno použití pěti stejných nebo velmi podobných repro a SW, což iQ5, iQ1, iQ2 a dobře nastavený vhodný SW splňuje. Nebude to highendová kombinace, to je jasné. Uvedené JBLka jsou ale chválená taky. Poslech napoví, dobré nastavení AVR pomůže doladit nedostatky místnosti. A mimochodem pubertu mám již za sebou a na KPP nedám dopustit, pro venkovní použití mnoho konkurentů nemají, což potvrzuje i jejich více než 20ti letá historie.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod warpmt 16. 9. 2008 16:43

Super. Diky za Vasi pomoc. Vazim si vsech nazoru, protoze je davaji lide ze sveho pohledu a vyplivaji z jejich zkusenosti ... A ja z vasich nazoru si musim najit to co mi bude vyhovovat. Pomohli jste mi pri hledani me prvni sestavy. Tu druhou si snad budu moci dle svych zkusenosti pomoci vice sam ....

Zdravi
---pmt
warpmt
Junior

Předchozí stránka