Podstavec pod hroty u sloupu

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod warpmt 20. 10. 2008 06:52

Ahoj ve spolek,
prave si lamu hlavu nad tim, na co postavit regalovku na zemi, aby mi hroty neposkodily parkety.
(mely by to byt nej ucelne, ale i pekne vypadat .... )
Diky za inspiraci. ---pmt
warpmt
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 20. 10. 2008 09:54

Ty podložky se dají koupit - jsou většinou kovové, takové cca 5-10mm silné kovové placky s malým důlkem ve středu, aby po nich ten hrot necestoval. Podívej se na weby, které nabízejí ozvučovací "bižuterii", jen za mnohé třeba dexon.cz . Myslím, že pokud je neseženeš, neměl by být problém je nechat vyrobit, buď vyříznout z nějakého příhodného plátu (například plazmou), pak obrousit a nechat galvanicky pokovit třeba chromem, anebo (eventualita) požádat nějakého kameníka o zbytky z vrtání děr do mramorových nebo žulových desek - zůstávají krásné kotoučky, které je jen potřeba po stranách přeleštit. Vypadají pak hezky snobácky...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ovo 20. 10. 2008 20:54

Pro inspiraci plastová botička od Wharfedale.
Obrázek
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod warpmt 23. 10. 2008 11:45

Diky za reakce, ale zatim nemuz najit jak se presne ta "boticka" nebo "podlozka" jmenuje. Asi se budu muset stavit v nejakem obchode a tam neco koupit. Dik. -pmt
warpmt
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 23. 10. 2008 15:04

Já bych řekl, že "podložky pod odhmotňovací nožky" nebo "podložky pod odhmotňovací hroty". Stejně, divný název pro něco, co má naopak soustředit hmotnost na minimální plochu - a kdyby se to vzalo doslova, jak by hrála například 25-30kg sloupovka "odhmotněná" na pár deko...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milanides 23. 10. 2008 20:03

Ja ked som kedysi kupoval hroty pod stlpy tak boli v jednej krabicke aj s podlozkami, ale ci sa tie podlozky dodavaju zvlast, to netusim...kazdopadne super napad Charlie ;-)
Toshiba 47VL963G, Evolve Infinity + 2TB HDD Western Digital, Onkyo DV-SP500, Onkyo TX-DS595, Canton LE107 + LE150CM + LE120, router Asus RT-N56U.
milanides
Junior

Odeslat příspěvekod warpmt 24. 10. 2008 07:14

EKKAR píše:Já bych řekl, že "podložky pod odhmotňovací nožky" nebo "podložky pod odhmotňovací hroty"

:tleskani nejdrive jsem si myslel ze si delas srandu, ale ono se to fakt tak jmenuje .... DIKY moc. ---pmt
warpmt
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 24. 10. 2008 09:21

Taky jsem si myslel, že je to nějakej úlet, ale když jsem to nejen našel na oficiálních stránkách internetových prodejen (internet snese všecko), ALE DOKONCE I V NORMÁLNÍM KRÁMĚ S HIFI-PŘÍSLUŠENSTVÍM, tak jsem pochopil, že se tomu tak opravdu říká.
Asi zase jeden příklad překladu někým, kdo nemá o problematice ani nejmenší šajn a do překladu práskne první ekvivalent, který mu slovník vyplivne - a ono se to bohužel ujme...
Takže v tomto případě jsem si opravdu srandu nědělal - viz Tvá vlastní zkušenost.

2 Milanides - nechápu, proč prima nápad?
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milanides 24. 10. 2008 16:00

EKKAR: Ahoj, hovorim o tom, ako vyrobit podlozky z mramorovych alebo zulovych kotucov, ten napad sa mi paci ;-)
Toshiba 47VL963G, Evolve Infinity + 2TB HDD Western Digital, Onkyo DV-SP500, Onkyo TX-DS595, Canton LE107 + LE150CM + LE120, router Asus RT-N56U.
milanides
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 24. 10. 2008 16:38

Aha - tak s tím musíš za jistým kameníkem, na tuhle myšlenku přišel on, ne já - já to jen u něj viděl a taky se mi to hrozně líbilo. On vyrábí hřbitovní vázy a podobné nezbytnosti tím způsobem, že vykružovací pilou s diamantovým oblepem vyřezává bloky kamene - a zůstávají mu kotouče nebo válce nejrůznějších průměrů, dejme tomu od 25mm do 70-80mm a různé tloušťky. K ničemu jinému se to nehodí, kameníci to většinou vyhazují nebo z toho dělají drť - když se najde zájemce, rádi to sbrousí na stejnou tloušťku a pomůžou i s leštěním, pokud za to dostanou nějakou tu stovku...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milanides 24. 10. 2008 16:53

Tiez musim dat nieco pod repra, myslel som na nejake mramorove kocky, ale, uprimne, ma to vobec vyznam? Mam Cantony LE 107, co nie su zrovna nejake dunihlavy, hroty tomu uplne stacia...ale snobacky by to mohlo vyzerat :D
milanides
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 24. 10. 2008 17:06

Já stejně pořád nechápu, jak může posazení bedny na hroty pomoct zvuku - naopak, ty hroty soustředí veškerou hmotnost na 3 nebo 4 (podle počtu) téměř body, čímž se přenos vibrací do podložky musí usnadnit! Naopak - co moje paměť sahá, jsme bedny proti dunění po podlaze nebo i regálovky na nábytku podkládali tlumicí vrstvou - filcem, zátěžákem a podobně. Navíc taková měkká vrstva i zabraňuje poškrábání té podložky při jakémkoli pohybu nebo i jen prostou vahou. Ale kdo chce hroty, nech má hroty...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milanides 24. 10. 2008 17:16

Ja som si dal v roku 2000 hroty, lebo mi povedali, ze si mam dat hroty :-- u niekoho som videl 10 cm hrube kamenne alebo zulove dosky, vraj odhlucnuju...zeby som nam dal rovno vyrobit pomniky a zatial dal pod kazdu bednu jeden, kym nepomreme :roll:
milanides
Junior

Odeslat příspěvekod Ovo 25. 10. 2008 18:08

EKKAR píše:Já stejně pořád nechápu, jak může posazení bedny na hroty pomoct zvuku - naopak, ty hroty soustředí veškerou hmotnost na 3 nebo 4 (podle počtu) téměř body, čímž se přenos vibrací do podložky musí usnadnit! ...

Tady taky tvrdí, že obyčejné hřebíky nefungují, ale jestli to není tím, že chtějí prodávat kouzelné hřebíky :lol: .
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 25. 10. 2008 18:21

No potěš koště - to je pálka v $ - a za takovou doslova pitomost... No holt kdo chce býti snobem, ať si napíše...
EKKAR
VIP uživatel

Další stránka