Pripojeni reprosoustav a sluchatek soucasne

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 30. 10. 2008 22:57

Zdavim, predem se omlouvam , ale nevim kam toto zaradit.

Koupil jsem si bezdratovy headset do USB a nomrlane mam repraky 2.0 do audiovystupu. Zajimalo by me, jak by se dalo dsocilit toho, abych mohl hrat hudbu z obou soucasne. Protoze takto kdyz chci poustet hudbu ze sluchatek, tak musim do Spravne zarizeni - zvukova zarizeni a tak prehodit vystupni zarizeni na sluchatka. tak by me zajimali, jak by se dalo docilit toho, abych pokazde nemusel do spravne zarizeni, ale jednoduse vypnul repraky powerem, a zapnul sluchatka a jelo to. Jestli to teda vubec jde,m protoze to skakani do spavce zarizeni je docela otravne. Dík :eh
tOplOaDer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 31. 10. 2008 12:50

Smůla - asi to nepůjde, ten USB přenašeč se počítači identifikuje jako na sběrnici připojené zvukové zařízení (kvůli adresaci dat pro D/A převod). Pokud bys identifikaci zrušil, procesor nebude vědět, že má na USB posílat data ke zvukové konverzi, takže jako jediné řešení vidím nějaký bastl, pomocí kterého by se vytáhl analogový zvukový signál z té USB krabičky - pokud to vůbec jde a ke konverzi D/A dochází v ní a ne až v elektronice sluchátek. Pak bys analogový signál používal pro "krmení" vnějších bedýnek, které bys mohl bez problémů vypnout, stejně jako samostatná sluchátka - trvale zapnutá by byla jen ta část připojená do USB - a z této sběrnice i napájená. Anebo použít k podobnému účelu uzpůsobenou externí USB zvukovou kartu.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod valcav 31. 10. 2008 13:24

Moje odpověď asi moc nepomůže, ale nějak by to teoreticky mělo jít nastavit tak, aby Windows posílaly zvuk do obou zvukovek najednou. Já používám Linux a mám ho nastavený tak, aby mi šel zvuk z interní zvukovky v notebooku a externí zvukovy zárovně.......
valcav
Kolemjdoucí