Kolik peněz je třeba na aktivní repro k PC?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Kolik financí je potřeba pro normálně hrající aktivní bedny k PC?
méně než 5k Kč 10 %  32%  [ 10 ]
5 - 10k Kč 13 %  41%  [ 13 ]
10 - 30k Kč 7 %  22%  [ 7 ]
více než 30k Kč 1 %  3%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 31

Odeslat příspěvekod Kuba4 3. 11. 2008 20:52

Tak kolik a berte to spíš filozoficky? Už mně nebaví apelovat na nevyhazování peněz za nejnižší kategorii aktivních repro.
Marantz CD-17, PM-16, Pioneer PL-630, B&W 802N
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 3. 11. 2008 21:01

Moc se v tom nevyznám, tak tipuju 5-10k
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod The Wolverine 3. 11. 2008 21:05

Normálně hrající je dost široký pojem. Samozřejmě že lépe zahrají ty dražší (aspoň by měly). Někdo má AQ za 5 a někdo nearfield za 15. Každý kupuje co mu stačí, nebo na co má.

//Dobře, tak dám 5 až 10 ať se rouzšoupnem, ale to už je pro toho, kdo se nespokojí z konzumem typu Genius a z nějakého důvodu nechce investovat do sluchátkové sestavy a může to mít třeba i na poloprofi použití.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 3. 11. 2008 21:14

Ako som už niekde spomenul, ono je to čisto subjektívna záležitosť. Pre jedného sú normálne hrajúce Geniusy za 500 Kč a druhému nemusia stačiť 20-krát drahšie.

Pre mňa momentálne sú to repro okolo 10.000 Kč, pri šťastnej ruke aj mierne pod. Tam už je IMO hranica "entry-level" Hi-Fi zvuku + nejaké tie basy.
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod spike18 3. 11. 2008 21:29

A má vubec smysl investovat do ozvučení PC pětimístné částky, pokud člověk hraje hry a poslocuhá mp3?
Gigabyte M61P-S3 | AMD X2 3800+ | 2 x 1GB RAM | ATi 4850| WesternDigital 640GB WD6400AAKS | Seagate Barracuda 160GB SATA II | 80GB IDE Western Digital | DVD RW Samsung SH-S203B | Seasonic SS-500ET 500W | Samsung 223bw | XP MediaCenter SP2
spike18
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 3. 11. 2008 21:58

otazka zni k cemu pc vyuzivas ... oznacil jsem 5-10 a to me repraky za 10 nestaci .... nestaci me ale na hudbu na vse ostatni ok :)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Kuba4 3. 11. 2008 22:04

Smysl investovat do ozvučení zde určitě je, PC je výborný zdroj hudebního signálu. A mp3 s vyšším datovým tokem (nad 192kbps) nebývají nejslabším článkem reprodukčního řetězce. V drtívé většině případů zvuk zabijí otřesné plastové bedýnky.
A naznačil jsem v úvodu styl přemýšlení. Zahrňte do hlasování cenu lidské práce, životnost výrobku, hudbu jako vyjádření určitých emocí, celkové cenové rozpětí aktivních repro, ... Ne jen tupou schonost si něco koupit!
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 3. 11. 2008 22:07

pak vice jak 30k je spravna volba :) ovšem ne pro cloveka jež dojde domu otevre notas, pusti stolni pc zapne si svou oblibenou hru a jako podklad si tam hodi hudbu :) pak by to byla investice zbytecna a bedny nevyuzite :-)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod vanDave 4. 11. 2008 00:11

Kuba4: Chápu, že to s nimi myslíš dobře, ale ruku na srdce, každý nemá 5000 na repro.
A 2.0 repro za 1000 (+ekvalizér na PC) je (hlavně pro začátek) použitelné.

Navíc každý je jinak náročný na kvalitu a jak už psal bubaak, někdo to používá dá se říct jenom jako kulisu nebo na filmy/hry...

I to repro za 1000 s ekvalizérem budu pořád hrát líp než repro ve většině TV a radiomagnetofonů.

Nebo ještě jinak - pokud se tě můžu zeptat: Na čem jsi začínal ty?
Naposledy upravil vanDave dne 4. 11. 2008 01:35, celkově upraveno 1
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 4. 11. 2008 00:32

vanDave :tleskani hezky napsáno i s poslední otázkou... ;-)
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kuba4 4. 11. 2008 09:06

Mimo jiné jde i o to, jak kdo je náročný na kvalitu reprodukce, ale nesnažte se mi tvrdit, že téměř všichni jsou začátečníci a s naprosto žádnou kvalitativní laťkou. Reproduktory k PC za 1k Kč nesplní požadavky na normální poslech ani náhodou, nelze na nich poznat jestli hraje kytara nebo klávesy, téměř nerozeznáš mužský hlas od ženského a ..., v hrách možná zjistíš jestli nepřitel přichází z leva, ale jak je daleko už těžko poznáš. Znovu opakuji není to jen o schopnosti dát peníze za repro.

A moje první "HIFI"? Polský radiomagnetofon Unitra. Byl mono a stál 1500Kč, asi před 25 lety.
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jaromír Puk 4. 11. 2008 09:23

Zde si dovolím polemizovat. U některých bedniček za litr poznáte, jaký to je nástroj a zda je to chlap či ženská. Problém je, na kolik je poslech věrný. A proto si musíte připlatit - čím chcete věrnější a přesnější poslech, tím více. Jako limit pro kvalitní poslech (v rámci hi-fi) vidím AQ za pět tisíc a více pak už dle nároků. IMHO: Zde musím podotknout, že za pět tisíc koupím už velmi slušná sluchátka, se kterými si poslech například vážné hudby užiji daleko více...to je ale na další polemiku.
Jaromír Puk
Redaktor

Odeslat příspěvekod Kuba4 4. 11. 2008 10:29

Můžeme polemizovat. Sluchátka bych pro tentokrát nechal stranou, protože stejně to bude jen voda na můj mlýn, protože je jasné, že za stejnou zvukovou kvalitu je třeba do aktivních bedýnek vrazit o mnoho více financí.
Další co je třeba do této polemiky vnést je kam se má ubírat AVmania? Opravdu má smysl hrabat se stále v nejnižších patrech reprosoustav? Není lépe všem tazatelům, kteří nechtějí udělat chybu při výběru bedýnek, poradit ať nedělají tu největší chybu (hledat mezi krámy za 1000Kč) a raději vybírají ve vyšší kvalitativní kategorii?
Není lépe poznat cenu práce a těch 14 dnů brigádničit a koupit si už reprobedny?

:?: :?: :?:
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 4. 11. 2008 10:40

Líbil by se mi článek ala: Jak začít s Hi-Fi? Co všechno je potřeba k sestavě apod. Podobně to udělal Jersey, nejdříve vysvětlil pojmy s dojmy, zavedl ovečky neprozřeté do děje. To mi třeba na Avmanii chybí...
(nebudeme rozdebírat co je Hi-Fi, prostě lepší než moje Geniusy na integrovane zvukovce:-))

//sorry za OT, ale po přečtení Kubova přízpěvku mi to tak nějak vykrystalizovalo....
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jaromír Puk 4. 11. 2008 12:22

To Kuba 4: Směřování AV. Už jsem to psal jinde. Jsem limitován především autorským a technickým zázemím. Repráky mi testují v Jasyku, tam mají na to prostředí a zázemí, tam je ale obrovský časový problém. Pokud ale se najde dobrý a zkušený externí autor, který mi bude bedny psát, klidně bude vycházet jeden test kvalitních beden každých čtrnáct dní. Podmínkou je, aby byl test transparentní - tj. slušný poslechový prostor a kvalitní zařízení, které bude u každého článku uvedeno. Jde o to, že jakmile nebudou výsledky testu obhajitelné a nedají se vyargumentovat, tak máme problém. Napadá mne, že slušný zesák bych asi na dlouhodobou zápůjčku sehnal, takže pokud máte někdo zájem….

Co se levných bedýnek týče, tak tam nároky na testovací aparaturu a prostor jsou minimální, nehledě na fakt, že to zabere daleko méně času. Také to je o požadavcích čtenářů, ti daleko častěji řeší právě bedny za litr. Ale to neznamená, že bychom neměli lidi vzdělávat a směřovat je do kvalitnějších přístrojů a beden.

To xxx: Diky za tip. Něco takového zkusím teda napsat. Ale ideální by byl opět nějaký externista, který by se danému tématu věnoval trvale (jako Jersey). Tak bude schopen navazovat na články a kombinovat to s testy (čili sbírat zkušenosti). Já bohužel na to čas nemám, s bídou stíhám psát testy na své produkty.

Jinak jsem rád, že jste se ozvali, co byste chtěli…
Jaromír Puk
Redaktor

Další stránka