2.0 monitory,4500 Kč,ovládání hlasitosti vpředu,tiché trafo

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod killswitch 27. 1. 2009 11:13

Zdravim,

na zaklade mnohych doporuceni jsem zakoupil aktivni "monitory" M-Audio Studiophile AV 30, ale kvuli neprijemnemu brumu trafa jsem je vratil a hledam za ne nahradu. Pouziti bude u PC s kartou Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi, prevazne k poslechu hudby a nenarocnemu nahravani (nepredstavuju si, ze na tom budu delat master :-D). Podminkou je tiche trafo a cena do 4500,- Kč.

Vim, ze v teto cenove kategorii neni moc siroky vyber, de facto lze vybirat jen z M-Audio AV40 (ktere pry brumicim trafem trpi tez), ESI nEar04 (ty mi padly do oka, pry maji mit externi napajeci zdroj, ale v manualu k nim o tom neni ani zminka - nema nekdo zkusenost?) a Fostex PM0.5 MkII, ktery ale z vyberu vypadava kvuli absenci volume potenciometru na prednim panelu :( Budu vdecny za kazdy tip.

Diky,
killswitch
killswitch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bubaak 27. 1. 2009 13:39

Zdarec,
zkusi si chvilku počkat, je přislíben test aktivních monitorů na AV od "Kuba4"
jinak to bude celkem problém, protože všechny levný monitory na to trpí. Neřikám že se nenajde vyjímka (třeba ty s externím trafem, ale kdo ví), ale lepší bude někam zajít a poslechnout si je.
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod killswitch 27. 1. 2009 13:59

Nechápu, proč se šetří zrovna na trafu :( Při konstantním brumu trafa v monitorech pak člověk neví, jestli mu vzniká brum někde v signálové cestě, nebo jsou to pořád monitory.. přitom by stačilo tak málo - buď použít kvalitně zalité EI trafo, nebo třeba toroid.. Chvilku sem i o výměně původního trafa za toroid uvažoval, ale asi risknu ty ESI a budu doufat že dvojnásobný rozdíl v ceně = odpovídající nárůst kvality zpracování :-|
killswitch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Onecar 27. 1. 2009 21:18

Podle mě to bude hodně kusový problém, já AV 30 mám a problém výše nepozoruji :-).
♫ [PORTABLE] SanDisk Sansa Clip 4GB SILVER + Etymotic Research ER-6i BLACK
♫ [HOME] Asus Xonar DX (soundcard) + M-Audio StudioPhille AV 30 + All Music in FLAC
Onecar
Junior

Odeslat příspěvekod killswitch 27. 1. 2009 23:27

to bud rad, mne brumi uz i pasivni monitor :tleskani :grr:
killswitch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Onecar 28. 1. 2009 15:42

Jsem rád. Opravdu nerad bych se jich zbavoval, poslech na mé sestavičce je pro mé potřeby dostatečný a jsem královsky spokojen (leč už pokukuju po ESI nEar05 eXperience :-) ). Možná v budoucnu, zatím si opravdu nemám nač stěžovat.
♫ [PORTABLE] SanDisk Sansa Clip 4GB SILVER + Etymotic Research ER-6i BLACK
♫ [HOME] Asus Xonar DX (soundcard) + M-Audio StudioPhille AV 30 + All Music in FLAC
Onecar
Junior