Tapco s5 + subwoofer + zvukovka

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MartinN935 29. 5. 2009 17:28

8-) takze uz som trosku vychladol....
to chraptenie alebo pukanie sa mi zda ze to obsahuje samotna nahravka-y(metallica zaznam s koncertu vo viedni a najzretelnejsie je to pukanie alebo chrapcanie pocut pri nothing else matters) pretoze som vypojil zvukovku a pustil som to priamo z NTB. a na druhych reprakoch a bolo to tam znovu len to bolo v pozadi a clovek sa musel viac sustredit aby to zaregistroval
a pustal som si este dalsie skladby a rozne zanre aj vo FLAC a aj mp3 s lepsim datovim tokom a bolo vsetko v pohode.. ^^

edit: skusal som si tu skladbu prehrat aj cez sluchadla (koss porta pro) a pukalo to rovnako...ziadna nahravka nie je dokonala... :-)
MartinN935
Junior

Odeslat příspěvekod MartinN935 30. 5. 2009 14:29

no nic ide sa kupovat emu 0404 a ked tato nebude dobra tak potom to vsetko roztrieskam a kupim si geniusi :twisted:
http://shop.nellus.sk/?prod_id=7055
MartinN935
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 30. 5. 2009 16:52

Jinými slovy pokud jsem to správně pochopil, tak nová zvukovka díky svojí vysoké detailnosti reprodukce odhalila chyby v nahrávce. Tak v tom případě každá další ještě lepší zvukovka tyhle chyby zvýrazní ještě víc.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Aspon 30. 5. 2009 17:08

zvykej si, že lepší soustava třídí nahrávky, a Metallica je ukázkový případ naprosto neposlouchatelného CD (tím nemyslím hudbu ale kvalitu nahrávky).
Toyota Avensis TS 1.8 (2017)
Michelin Primacy 3 / Nokian WR D4 (215/55/R17)
Aspon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 30. 5. 2009 17:45

To mohu potvrdit. Některé alba jistých interpretů jsou na aparatuře, která se snaží o rovnou charakteristiku hudby neposlouchatelná. Podobné rozčarování jsem zažil když jsem si koupil Senny 595.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinN935 30. 5. 2009 17:59

Kocmeister píše:Jinými slovy pokud jsem to správně pochopil, tak nová zvukovka díky svojí vysoké detailnosti reprodukce odhalila chyby v nahrávce. Tak v tom případě každá další ještě lepší zvukovka tyhle chyby zvýrazní ještě víc.

takze dnes som si pravil posluchovy polden pustil som si od mp3 fakt najhorsej kvality az po flac najlepsej a zistil som toto:
1.presne tak ako si povedal vetky ruchy jednoducho "nedostatky" vystupili dopredu a su ovela viacej pocutelne napr. taka mp3 s 128 kbit/s sa takmer neda pocuvat az na par vynimiek...{nemyslim to pukanie ale ze nahravka akoby bola zahuhlana, nepresna, zastreta...}
2.uz spominane "pukanie alebo praskanie" som zaznamenal cca ale pri 10 zo 100 bez rozdielu na bitrate jednoducho povedane niekedy mp3 s 192 kbit/s hrala uplne "nadherne" a inokedy sa tam objavovalo to praskanie teda nie som si isty co to praskanie sposobuje...
http://grace.web-log.nl/grace/files/gna ... _crazy.mp3
Naposledy upravil MartinN935 dne 30. 5. 2009 19:00, celkově upraveno 1
MartinN935
Junior

Odeslat příspěvekod sauhirt 30. 5. 2009 18:22

tak jsem si tu mp3 poslechl na své onboard zvukovce a ten praskot je slyšitelný docela dost, vůbec si ani nechci představit, jak to musí znít na něčem o třídu a víc lepším :mrgreen:
sauhirt
Junior

Odeslat příspěvekod karkar 30. 5. 2009 20:17

Zdravim, jaky je zdroj nahravky? Nemuze to byt nevycistena nahravka z LP? Pripadne mam podezreni na kodek, vypada ze to neni lame. Zkus sehnat puvodni nekomprimovanou nahravku a porovnej. Taky me napada zda to tam neni umyslne z nejakych "frikulinskych" duvodu aby to vypadalo jako LP... Tohle jsem fakt u zadneho ripu neslysel...

Edit, jeste by to mohlo byt neco jako digitalni sum pri prevadeni komprimovanych nahravek do jinych (vyssich) bitrate resp formatu, pokud s tim nekdo delal psi kusy za pouziti nejakych pochybnych prevadecu.
Časy jsou zlé, Kamile...
--
Potichu: Atom PC @ Debian->FLAC->Squeezebox Classic->Dispre II v 4->Senn HD 595
Nahlas: Atom PC @ Debian->mp3/FLAC->Squeezebox Classic->M-Audio BX5a
Na ven: Iriver T10FM->Koss Plug
karkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinN935 30. 5. 2009 20:35

aky je zdroj tej nahravky to teda netusim....ja som ju sem dal ako priklad ale ako vidim tak to bol zly vyber pretoze ta nahravka je asi zamerne tak upravena...
vyskusam pohladat nieco ine...
edit: http://www.emp3world.com/mp3/114918/Kan ... s%20Martin)
185kbps
:http://www.mp3000.net/download/mp3/345527/kanye-west-homecoming-(ft-chris-martin)-mp3.php
320kbps
puka to aj vam pocas celej nahravky?
MartinN935
Junior

Odeslat příspěvekod xmarek 31. 5. 2009 09:51

To praskání je patrné i v této nahrávce. Na sluchátkách je to slyšitelné. Monitory nechci a ani nemůžu tak vyhulit, protože by mě moje roba přihlušila :D (malý spí).
Dopl. Je to slyšet i na monitorech. Ale nezdá se mi, že by to bylo extra rušivé. Spíš mi to připomíná gramofonovou desku.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aspon 31. 5. 2009 09:59

zní to jak klasické praskání při hraní z desek, nic neobvyklé.
Naposledy upravil Aspon dne 31. 5. 2009 11:38, celkově upraveno 1
Toyota Avensis TS 1.8 (2017)
Michelin Primacy 3 / Nokian WR D4 (215/55/R17)
Aspon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lucas (novy) 31. 5. 2009 11:13

Myslim ze budes musiet prehodnotit zdroje, odkial budes stahovat muziku :pozor
E = mc2 +-3dB
lucas (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod MartinN935 31. 5. 2009 11:58

asi hej....a razne musim pretriedit aj vsetky skladby..
MartinN935
Junior

Odeslat příspěvekod F1l1p 31. 5. 2009 12:02

To praskání do té písničky ale patří. Není to chyba, ale záměr autora.
F1l1p
Junior

Předchozí stránka