Monitory vs PC speakers

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod karkar 22. 5. 2009 15:10

Zdravim,
Tak jsem procetl dnesni clanecek o poslechovem testu monitoru a nerozumim jedne veci. Tady se vyhradne doporucuji monitory s poukazem na jejich vernost, hi-fi podani, verne (mensi) basy apod coz jsem povazoval za klad...
Nicmene autor pise, ze na vernost poslechu je treba zapomenut viz
Žádné z testovaných aktivních monitorů v žádném případě neaspirují na přirozený a reálný zvuk, oproti reprodukční špičce postrádají hlavně basový základ a obrovské rezervy jsou taky v dynamice zvukového podání. Slyšet byly také nedostatky v nejdůležitějších středních kmitočtech, kde je zkreslení nejpatrnější.

Tak nevim puvodne jsem chtel "vylepsit" muj PC koutek prave temi monitory ale po precteni recenze se mi zadne nechce kupovat pro jejich nerealnost, neprirozenost, zadne basy, rezervy v dynamice a zkresleni ve stredech... rekl bych ze tohle si prave uzivam se svymi Logitechy R-20... Tedy krome tech basu, maji subik a "basuji" docela slusne... Jak je to tedy doopravdy? Myslite ze ty monitory jsou opravdu tak spatne?
Časy jsou zlé, Kamile...
--
Potichu: Atom PC @ Debian->FLAC->Squeezebox Classic->Dispre II v 4->Senn HD 595
Nahlas: Atom PC @ Debian->mp3/FLAC->Squeezebox Classic->M-Audio BX5a
Na ven: Iriver T10FM->Koss Plug
karkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 22. 5. 2009 19:47

Autora je třeba brát s rezervou.
- Každému musí být jasné, že vzhledem k ceně nebudou tyto monitory aspirovat na nejlepší monitory na světě.
- Vzhledem k velikosti woofer-u nelze opravdu s těchto beden dostat nezkreslené basy. Tím mám na mysli zvuk okolo 50Hz.
- Mohu Vám zodpovědně říct, že i ty nejlevnější poslechové monitory dají těm Logitechům vyrovnaností zvuku na zadek.
- Tento test osobně beru z velkou rezervou jelikož tam chyběli zástupci některých značek (např. Tapco) a některé značky byly až podezřele vyzdvihnuty a to M-Audio.
- Ke zvuku Vám mohu říct toto. Pokud jste zvyklý na velmi hutný zvuk typu duc-cink tak Vám poslechové monitory nedoporučuji. Pro spoustu lidí zní až příliž suše. Přece jenom jejich nejdůležitější poslání je mix hudby a v tomto oboru musí znít bedny velmi vyrovnaně a pro někoho až hnusně. Prostě to není Hi-fi, ale In ear poslech.
- Osobně jsme si pořídil před nedávnem KRKy RP6 a jsem s nimi nad míru spokojen. Takže asi tak. :D
P.S.: Jak už jsem zmínil v komentáři pod článkem "lépe jednou slyšet než stokrát slyšet".
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý