Rozhodl jsem se, že se konečně zbavím provizorního DIY zesilovače a nic moc repro beden (taky provizorních...) a koupím si něco lepšího. Zatím je to jen teoretizace, protože asi nakonec ještě něco přihodím (uvidím, teď mám ještě pár finančně větších věcí, které musím zařídit)
Předem, místnost je docela nešikovně zařízená, ale jinak to asi nepůjde, vzhledem k tomu, že většina nábytku je nová. Předem, hlavní zdroj je PC a u něj budu i nejvíce poslouchat. Tady je nákres (takto to je dnes a mělo by být i potom):

Modrý kruh je, kde se vyskytuji

L1 a R1 jsou na stole, budou určitě regálovky. Nyní takové malé kostičky 15x25x15cm. Uvnitř netuším, je to provizorní, prostě to hraje a je příšerné slyšet zvuk jen ze zad
L2 a R2 jsou na zemi, budou sloupy, nesmí být vyšší o moc než 1 metr. Nyní kostky (odhadem 30x60x20), uvnitř určitě tesla + nějaký lepší basáček (malý)
Takže úplně opačně, než se dává standardně...

Nyní moje vybrané značky
Zesilovač (promiňte za jeden topic, ale chtěl bych doporučit komplet najednou):
- Denon - tady mám trochu zmatek - jak je možné za tu cenu nabízet takový výkon? Jinde mám za vyšší cenu poloviční výkon
Onkyo - obdobné, ty nemám moc naštudované
NAD - nemám moc rád, ale prý dobrá volba
Rotel - tady mluvím o té ceně opět - ale naopak, přijde mi trochu slabé za tu cenu
Cambridge Audio - můj favorit
Repro:
- Heco - můj favorit
Jamo - prý má výraznější basy? A jako celek oproti Heco?
... další, koukal jsem i na nějaké české, ale nevím, raději bych asi něco z těchto dvou značek
Nyní konkrétní výběr, co by mohlo vyhovovat:
Zesilovač: CAMBRIDGE AUDIO Azur 640A V2
L1 a R1: Heco Victa 300
L2 a R2: Heco Victa 500/700 (nejsou 700 zbytečně moc k 300?)
Jediná další možnost je omezit se na lepší L1 a R1 a dozadu můžu dát cca doprostřed místnosti nějaký střed/basák/oboje.
Cenově jsem zatím horně mírný - kolem 25000 Kč protože to opravdu nemusí být audiofilsky špičkové, raději ušetřím, ale i tak chci za tu cenu to nejlepší - budu rád, když se to povede stlačit spíš níže, k 20000 (s mou vybranou to je něco přes 20000 - vybíral jsem z hifibazaru)
Jinak poslouchám metal/rock (basovější věci - k BM), "vzdušný" New Age (Vangelis, Kitaro, Ronan Hardiman, Sigur Ros) a vážnou hudbu.
Budu rád za každou radu, kritiku, jen mě nekritizujte za cenový rozpočet a s tím, abych radši přišetřil. Asi nakonec se dokopu k tomu, abych koupil něco lepšího, jen prostě bych chtěl co nejlepší výběr do této ceny, doufám, že to není nereálné

// Fuj, jak jsem mohl opět napsat takto dlouhý příspěvek