Nejde zasunout optický kabel

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod gusspacho 6. 1. 2010 23:06

Ahoj,

chci propojit TV a zesilovač optickým kabelem, ale vbec mi do TV nejde...přitom by pasovat podle tvaru měl - dostanu ho tam tak na půl, Je to jak by byl o milimert "tlutši" a nejde tam. Tlačím dost, až mám strach že to v TV rupne...

Dělá se víc velikostí? Nebo samec/samice? Tedy: mám blbej kabel?

G
gusspacho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gusspacho 7. 1. 2010 08:27

Hm, to nikdo neví?
gusspacho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod descent 7. 1. 2010 09:36

Občas mi nešel kabel lehko zasunout, ale nikdy se mi nestalo, že bych ho tam nedal...
descent
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 7. 1. 2010 09:42

A funguje to?? Pokud není moc dlouhej, a při tom částečném zasunutí tam drží ve správném směru,tak by to mělo fungovat, i když tam není zasunutý úplně...
Jinak co nejde silou, jde ještě větší silou, ale samozřejmě opatrně. Už jsi tam měl jiný kabel strčený? Zkus prohlédnout ten konektor i tu zásuvku, jestli tam nejsou z výroby nějaké otřepy. Zkus do TV zasunout ten druhý konec, jestli třeba nepůjde líp. A do toho zesilovače už to zapojené máš? Zkus i tam zapojit ten druhý konec, co nejde do TV. Porovnej, jak jsou hluboko, třeba Se Ti to jen zdá, že není správně zasunutý.
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kocmeister 7. 1. 2010 12:05

Jo přesně jak řiká Nolwendil, optický kabely fungujou i když jsou vzdálený několik cm od vstupu/výstupu a svítí na něj. Takže ho neni třeba zasunou úplně.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gusspacho 7. 1. 2010 14:12

No, jde tam zasunout tak, že při pohybu nebo doteky vypadne...:(

Ještě to zkusím prohlídnout a rvát to tam.

Takže závěr je, že existuje jen jeden druh kabelu a "nemůžu mít špatny"

Díky, G
gusspacho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 7. 1. 2010 14:27

Kladivo, srobovak, pilka :D Nemas moznost pozicat iny TOSLINK? :hm Moj od DH Labs napr. tak "cvakne", ked ho zasuvam dovnutra. Musim ho tam dost silno natlacit, ale zas to nie je sila, ze by som sa bal, ze cosi urvem.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kocmeister 7. 1. 2010 14:59

No optickej kabel existuje i takovej co má n ajedný straně koncovku přesně jako 3,5mm jack co máš třeba na sluchátkách. Tak teoreticky je možný, že ta TV má právě 3,5mm optickej konektor. Dělají se i redukce.

http://www.easytech.cz/toslink-opticky- ... -5mm-jack/
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 7. 1. 2010 16:24

To už se mi taky stalo-nešel zasunout kabel do recieveru Onkyo.Druhá strana byla připojená do WD HDD multimédia.
Kabel měl stejné konce,otáčel jsem ho a nic.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod gusspacho 7. 1. 2010 17:35

jito píše:To už se mi taky stalo-nešel zasunout kabel do recieveru Onkyo.Druhá strana byla připojená do WD HDD multimédia.
Kabel měl stejné konce,otáčel jsem ho a nic.

No a jak jsi to vyřešil?

Tohle není jack...
gusspacho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 7. 1. 2010 17:41

Hifisti ať nečtou-i když byl konektor jen asi z púlky zastrčený do konektoru,tak to fungovalo.A co okamžitě vymyslet?Vzal jsem izolačku,omotal kolem konektoru a "přilepil" k recieveru. :shock:
Je to brutální řešení,ale co jiného s tím dělat. :hm
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Odar 7. 1. 2010 20:09

AU :D
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kammo122 7. 1. 2010 20:22

skôr skúsiť iný kabel ;-)
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TommyT 8. 1. 2010 00:49

Odar píše:Kladivo, srobovak, pilka :D Nemas moznost pozicat iny TOSLINK? :hm Moj od DH Labs napr. tak "cvakne", ked ho zasuvam dovnutra. Musim ho tam dost silno natlacit, ale zas to nie je sila, ze by som sa bal, ze cosi urvem.

ČO by si robil so šróbovákom s káblom? :D
To kladivo ešte pochopím ... na tú telku. :D

A určite to teda nebola 3,5mm minijack verzia optiky? Tiež ma to napadlo, ako som tak čítal tento thread.
Matrix Mini-i -> NAD C370 -> Wharfedale Diamond 9.3
TommyT
Mírně pokročilý

Další stránka