B&W685 vs. Focal 807V

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dodino112 18. 3. 2010 11:57

Aha dik odar.A to sa vklada napriklad medzi komp a zosik a ma to nejak zlepsit kvalitu zvuku alebo co?Dik za vysvetlenie... :hm :hm :hm
Pioneer VSX1015s , Pioneer DV 747A , KEF iQ90 , KEF iQ10 , Velodyne SPL1000r , PS3 slim 250Gb , LG 42PJ350

̿ ̿ ̿\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 18. 3. 2010 12:02

Osobne si myslim, ze problematike DAC sa tu na fore venuje dost - staci prehladat forum
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital-to ... _converter
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kancek83 18. 3. 2010 12:05

Vlozit to mozes kam chces:-) Ja ho pouzivam ako sluchatkovy zosik na pc. A teraz ako D/A prevodnik t.j. z dvd idem digitalne koaxialom na Fubar a z tade analogovo stero na zosilovac. Ide o to aby si obisiel DAC dvd prehravaca a ides cez digitalny vystup a pouzijes nejaky kvalitnejsi DAC.

Mozes to dat aj medzi komp a zosik....zo zvukovky pojdes na Fubar opticky, koax. , alebo usb a potom z Fubaru na zosik...
DVD Pioneer DV-2850, Casea Cepheus(Monitor), CAMBRIDGE AUDIO AZUR 740A, FOCAL PROFILE 918, Supra Ply 3.4/S Bi-wi, Sennheiser HD555(mod. 595).
kancek83
Junior

Odeslat příspěvekod dodino112 18. 3. 2010 12:50

kancek83 :arrow: chapem.Dik za vysvetlenie.Ale ozaj to nejak tomu zvuku pomoze...???
Pioneer VSX1015s , Pioneer DV 747A , KEF iQ90 , KEF iQ10 , Velodyne SPL1000r , PS3 slim 250Gb , LG 42PJ350

dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 18. 3. 2010 13:07

dodino112 --> Nie, nepomoze. Tu si kazdy kupuje DAC len tak, ze nema kde inde vyhadzovat peniaze.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kancek83 18. 3. 2010 13:14

to dodino112: teraz si uzivam hudbu takze na testovanie kaslem=> subjektivne sa mi zda, ze Fubar dost pomohol. Cas na nejaky test bude mozno az v nedelu, vyskusam priamo z dvd a potom cez fubar a dam vediet presnejsie.
Dokonca otec ma ten isty dvd prehravac ako ja takze napojim oba naraz a budem prepinam vstupy na zosiku a rozdiel budem pocut bezprostredne...

Neviem ci sa ta napojit aj digital(s fubarom) aj analog z jedneho dvd prehravaca na dva vstupy na zosiku..Teda napojit sa da:-D, len ci to bude fungovat...Ak ano nemusim si brat od otca dvd...
Naposledy upravil kancek83 dne 18. 3. 2010 13:20, celkově upraveno 1
DVD Pioneer DV-2850, Casea Cepheus(Monitor), CAMBRIDGE AUDIO AZUR 740A, FOCAL PROFILE 918, Supra Ply 3.4/S Bi-wi, Sennheiser HD555(mod. 595).
kancek83
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 18. 3. 2010 13:17

kancek83 píše:rozdiel budem pocut bezprostredne...
Osobne pri takychto testoch nepocujem ani prd :D Nie som na to stavany - psychika vtedy pracuje na 10000% :D O:-)
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod p1025 18. 3. 2010 14:26

To prepojenie by mohlo ísť. Aspon mne to ide na BDP-51FD. Digitálne mám prepojený BD + Karfík DAC do zosilovača a analog mám pustený do AVR. Včera som dokonca zistil, že to ide aj bez prenutia výstupu na BD. Prioritu výstupu mám na analogu. Pustil som film a predné kanály mi hrali cez digitál (NAD) a zadné cez analóg (Yamaha) :) To som si mylslel, že to nepojde.
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod dodino112 18. 3. 2010 14:30

kancek83 :arrow: diki moc.Zas viem nieco nove.Moc som takimto hrackam nikdy nevenoval pozornost.Jasne,staci ti jeden prehravac na vyskusanie len budes prepinat vstupy.Daj vediet ci je rozdiel pocutelny.Dik...

odar :arrow: no nik uceny z neba nespadol tak ak nechces nieco vysvetlit rozumne co bude pre niekoho prinosom tak sa zdrz vyjadrovania... :pozor :pozor :pozor Vedel som na co sluzia tieto hracky ale nevedel som ze to pomoze kvalite.Este raz spomeniem ze som tomu nevenoval vacsiu pozornost.

dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 18. 3. 2010 15:29

dodino112 --> Vsetko ma vplyv na zvuk. Fubar IV bol v akcii, ludia ho dost brali, ale podla toho, co sa tu o nom napisalo - nechcel by som ho (susti / sumi). Momentalne su ludia na vetvy z uDAC, podla vyjadreni je lepsi, ako Styleaudio Carat Topaz ( :D ). Nizsia verzia od Topaz-u je Emerald (ma len USB). Bezkompromisne riesenie je Benchmark DAC1 / DAC1 USB, Casea Cepheus, cosi od Lavry atd . . . moznosti milion, zalezi, kolko si ochotny do toho investovat.

Co sa tyka mojho vyjadrovania, myslim si, ze je to napisane tak, aby to pochopil aj ten, kto sa v tychto hrackach nevyzna. Staci si prejst forum, ktore je tu na avmanii venovane DACom a dozvies sa viac - nevidim zmysel pisat tu to iste 1000X dookola.

Kazda cast v retazci ma vplyv na zvuk. Otazne je, ci to pocujes, aky mas balik a v neposlednom rade aj aky balik si ochotny investovat. Ak si chces len sem tam cosi popocuvat, nema zmysel to tlacit do zavratnych vysin. Osobne si ale myslim, ze aj lacnejsi DAC je lepsi, ako hociaka zvukovka v PC.

Jaj a este som zabudol. Ak by si chcel cosi usetrit a chcel dobru kvalitu - viac ludi tu ma DIY Karfik. Aj to je moznost. Zvuk udajne porovnatelny s Cepheus-om, ale za menej ako polovicnu cenu. Na druhu stranu na Hifipassion.com ho niektori ludia porovnavali s CD NAD a udajne nic moc. Verit tomu? Neverit?

Sam viem, ze problematika DAC je dost neprehladna, pretoze to nie su znacky, ako Yamaha, Denon a podobne. Sam som bol v tom na zaciatku strateny. Treba si ale cosi na zaciatku nastudovat a sustredit sa na cenovu kategoriu, ktora by ta zaujimala.

Este ma napadlo riesenie od Meier-a Corda StageDAC http://www.meier-audio.homepage.t-onlin ... agedac.htm Celkom rozumne riesenie je preklikat si oblubene DACy na Head-Fi fore http://www.head-fi.org/forums/f7/dac-po ... dex23.html . Je to celkom slusny zdroj, kde clovek ziska prehlad, co sa vyraba (Wadia :D ).

BTW sme mimo temy, tak sa ospravedlnujem za OT a neochotu ;)
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kancek83 18. 3. 2010 17:24

to odar: inac mne Fubar 4 na HD555 nesumi na normalnej hlasitosti, sum pocujem az od nejakych 70 az 80%...a hlas davam max na 60%...to len tak pomimo:-)
hovorim o low gain, high gain je uz ina kava:-) ale to nevyuzivam...
kancek83
Junior

Odeslat příspěvekod dodino112 18. 3. 2010 17:44

odar :arrow: diki,toto bolo dobre vysvetlene.Vidis toto som fakt nevedel.Rozmyslam ze idem napojit kompa na avr.Doteraz som to tak neriesil.Cez avr mam zatial iba dvd a PS3.Tak ak chcem napojit aj komp (teda ntb) tak odporucas medzi to pichnut takuto hracku?No teraz fakt silno uvazujem ze to kupim.Vacsinou to budem pouzivat na hudbu takze vobec mi netreba cez neho tahat viackanalovy zvuk.Co by si odporucil tak do 350 eur?Kedze to vylepsi ten slaby zvuk z ntb tak to kupim...Este raz diki... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 18. 3. 2010 18:28

A nemá Tvůj AVR optický či koaxiální digitální vstup? Někdy jsou označované jako TOSLINK a S/PDIF. To bys pak nemusel kupovat externí DAC, a mohl bys použít ten, co je v AVR. Ale dost to záleží na kvalitě toho AVR a hlavně toho DACu uvnitř...
EDIT: Tak teď koukám, že má oba ty vstupy :-) A ten AVR vypadá celkem sluně, takže nevím, zda by byl DAC typu Fubar přínosem, oproti tomu uvnitř AVR... A tu PS3 a DVD můžeš do toho AVR taky připojit digitálně. Máš tam čtyři optické a dva koaxiální vstupy, takže se určitě dostane na každého...
Naposledy upravil Nolwendil dne 18. 3. 2010 18:31, celkově upraveno 2
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kocmeister 18. 3. 2010 18:30

No právě, to bejvá docela miseria. Ale lepší než DVD přehrávač to asi je.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka