Volba mezi Redstar RS-501A a RS-502

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Rendy-R10 5. 1. 2011 10:08

Zdravim, mohli byste mi poradit jaké repro by bylo lepší koupit. Sháněl jsem ještě starou verzi Redstar RS-501, která prý hrála dost dobře, jenže tu už sehnat asi nelze, tak se rozmýšlím mezi Redstar RS-501A a Redstar RS-502. RS-501A můžu sehnat za 1900 a RS-502ky můžu ještě sehnat někde mezi 2400, tak nevim jestli si mam připlatit a jít do 502jek nebo kvalitně jsou na tom lépe ty 501ky. Kdybyste mohl někdo poradit, budu moc rád.
Děkuji ;-)
Rendy-R10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krovak_cze 5. 1. 2011 10:20

nepatri tohle spis do fora k pocitacum? pochybuju ze tu tohle nekdo ma :)
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jigfreed 6. 1. 2011 17:42

Já měl RS501a přibližně před 2 lety. Pořizoval jsem je nové za 1400Kč a měl jsem je celkem asi půl roku. Pokud budeš porovnávat s reprem za 400 z Datartu, tak budeš spokojenej. Rs 502 jsou papírově o něco lepší, ale žádná sláva to taky nebude. Jde o to co od nich čekáš. Já si nedávno koupil nf-monitory Sinn 7 s 8" středobasem za celkových 2500 (nové okolo 8tis) a rozdíl je propastný. Mám je připojené k nb s int. zvukovou kartou, takže jsem byl nucen přikoupit externí EMU0202 za celkových 1500. Tobě bych doporučoval něco podobného. Jinak pokud ti jde o basy tak ty monitory zahrajou mnohem lépe než Redstary, takže si nemusíš lámat hlavu s koupí SW za nemalé peníze. Projeď si midi.cz a vyber si starší monitory.
Grado SR325i + EMU 0202
Jigfreed
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yakuzad 8. 1. 2011 09:12

mam doma Redstar RS-502 byl jsem spokojenej, ale tet jsem poridil AV Rec. DENON a muzu ti rict ze to je silenej rozdil a to sem lajk a poznal sem to ,takze moje rada protebe pokud nemas penize ty Redstary jsou dobry je tam drobet slyset trafo napajeni kdyz nic nehraje ale jinak ok kamos ma Genius SW-HF 5.1 5005 a je to stema 502 srovnatelny ,ale pokud mas moznost posetrit kup AV Receiver a slusne repro a budes jak Alenka v risi divu ,sam sem neveril ze poznam rozdil ale opravdu je jak uz tady nekdo rek PROPASNTEJ. Snad sem ti pomohl a nebo aspon nasadil brouka :)
yakuzad
Junior

Odeslat příspěvekod Rendy-R10 11. 1. 2011 13:39

Tak děkuju za názory. Už jsem objednal ty Redstary. Problémem je můj menší pokoj, takže bych to ani neměl kam nasoukat, proto si zatím vystačím s těma redstarama :-( Brouka v hlavě už mam taky a dost dlouho, jenom se pořád zvětšuje :-D Teďkon už aspoň vím, že až budu mít větší prostory nebo i vlastní byt, půjdu do toho receiveru a kvalitníma reprákama. Myslím, že to bude asi nejlepší směr ;-)
Rendy-R10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krovak_cze 11. 1. 2011 13:51

jeste lepsi je stereo :)
krovak_cze
Pokročilý