osobne som vlastnil Kurzweil, aj Creative. Ak sa na to mam pozriet s odstupom casu, najhlbsie tony ti budu chybat pri oboch variantoch, naopak stredy maju lepsie Kurzweily (viac pritomne), no zato mali na moj vkus malo vysok (trochu deka na najvyssich tonoch, potreba hrania sa s hw ekvalizerom na Fiio E17), Creativy mali vysky pomerne pekne a zvonive, no maju frekvencne hrby (133 Hz +8 dB, 156 Hz +5 dB, 375 Hz +2,5 dB podla jedneho prinosneho prispevku z komentarov na czc), co zposobovalo dunenie. Po uprave ekvalizera a po pouziti potenciometra (bass takmer naplno) ciste, vcelku hutne basy (samozrejme prihliadnuc na velkost). V konecnom dosledku Kurzweily prijemne, no nudne, Creativy zabavnejsie, muzikalnejsie (po spominanej uprave).

Ak by som si mal teraz medzi nimi dvomi vybrat, vzal by som si zrejme Creativy T20, alebo by som si priplatil za T40, ale v tej cene by uz zas boli aj ini kandidati.

Edit: Geniusy 1800 ma kamarat, mal som moznost ich pocut a ak nechces urazit svoje usne bubienky, tak sa im treba radsej vyhnut, take zvukove blato som dlho nepocul.