Jaké studiové monitory?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Chicanoo 20. 2. 2018 22:44

Takze ta zvukovka nie? Tak rád si nechám poradiť inú. ;)

Dizajnove no neviem.. ale cena super za tie "podložky" :D
Chicanoo
Junior

Odeslat příspěvekod dropadred 21. 2. 2018 12:44

Tá cena je super preto, lebo sú to len "podložky", stačilo, že sa toho zmocní nejaký výrobca, osekne to na krajšiu kocku a už to bude stáť 10x viac a bude hovoriť ako to podporuje synergiu reproduktorov.

A koľko by is chcel investovať max. na zvukovku? Do 100, 150€? Môže to byť rovno niečo aj so zosíkom pre slúchadlá, či to nepotrebuješ?
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chicanoo 21. 2. 2018 16:16

Tak do 150e by to bolo ideálne. Pre slúchadlá nepotrebujem teda zatiaľ nie.. možno na porovnanie kľudne niečo aj s možnosťou pre slúchadlá.

Eris 5 su na ceste.. nakoniec sa mi ich podarilo kúpiť za 250e samozrejme nové. . ta cena mi prišla veľmi dobrá.

Co sa tyka tych podloziek .. nechcelo by to nieco vyssie troska? alebo si spravim nieco z dreva.
Chicanoo
Junior

Odeslat příspěvekod dropadred 21. 2. 2018 19:02

Tak podľa toho, koľko potrebuješ, ideálne je, aby si mal výškač aspoň trošku bližšie k úrovni očí. Ale to nie je pravidlo, je to na tebe, vyskúšaš pri jednej pozícii ísť s hlavou hore-dole, že čo ti najviac vyhovuje.

Čo sa týka volieb, tak trebárs SMSL V2
https://www.aliexpress.com/item/SMSL-VM ... 30947.html
(inak výborná cena, a ešte nejaké prémiové poštovné a pri veľkosti balíka je veľká šanca, že to ani nečapnú na colnici (ale nie isté, ale to nikdy)).
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chicanoo 21. 2. 2018 19:08

Z ali objednavam bezne ale toto je celkom dost penazi to by som sa bal co v pripade reklamacie.

Mozno ked aj drahsie o nieco u nas na sk?
Chicanoo
Junior

Odeslat příspěvekod vencaxxx 21. 2. 2018 19:08

smsl se dá koupit na německým Amazonu, doprava do týdne bez cla, já jsem třeba hodně spokojený s tímhle kouskem:
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00SY9RBO ... _mk_de_DE=
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chicanoo 21. 2. 2018 19:14

zaujimave kusky . . ak by som riesil aj ten sub tak tymito zvukovkami to v pohode poprepajam?
Chicanoo
Junior

Odeslat příspěvekod Chicanoo 21. 2. 2018 19:18

tak tie stojany vyzeraju velmi fajn a moznost aj nastavenia vysky ..cena super. . parada.

pacili sa mi aj ISO Acoustics L8R130.. no ale ta cena...
Chicanoo
Junior

Odeslat příspěvekod dropadred 21. 2. 2018 20:09

Chicanoo píše:zaujimave kusky . . ak by som riesil aj ten sub tak tymito zvukovkami to v pohode poprepajam?

Tak pokiaľ nemáš dedikovaný receiver, tak tak o konektivitu sa postará sub, v ňom máš aj vstupy (z prevodníku) a potom aj výstupy na repro a aj následný volič pre kontrolu rozdeľovača frekvencií (teda, ktoré zo signálu odrežeš, prenecháš ich sub-u a ostatné pôjdu do monitorov).
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chicanoo 22. 2. 2018 18:24

Takze repro Eris su doma. Necakal som taky krasny a silny zvuk.. no predsa je tu jedno ale...

zapojenim do mojho vystupu jack na zakladnej doske pc a z reproduktorov vychadzaju zvuky celkom silneho rušenia. Skusal som odstranit soft alebo ine jack vystupy a bohuzial bez vysledku. Zmenil som zásuvku na pripojenie do elektrickej siete a nic .. velmi asi nemam co skusat. Samozrejme po pripojeni do mobilu alebo do ineho PC sa tento jav stratil a boli uplne krasne ticho.

Novy pc a robi mi problem ktory neviem ci by vyriesila aj externa zvukovka
Chicanoo
Junior

Odeslat příspěvekod kuko61 22. 2. 2018 20:04

Externý DAC/AMP to môže vyriešiť, a nemusí. Záleží na tom, aký je citlivý na rušenie. Písal som v inej téme, mám pre slúchadlá tri zosilovače, u dvoch sa pri prepojení s PC cez USB žiadne rušenie neobjavuje a jeden brumí.
Určite by problém vyriešilo, ak by mala zvukovka optický vstup a prepojil by si ju s PC cez optiku. Napríklad to SMSL je fajn v tom, že ma aj USB aj optický vstup a ak by si počul rušenie pri prepojení cez USB, mohol by si použiť optiku.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chicanoo 22. 2. 2018 20:15

Tak optiku na pc mam cize este vstup na zvukovke.. neviete mi nejaku poradit co by som mohol kupit aj hned a aj co najskor vyskusat? Viete ak mam cakat kym mi pride z amazonu tak uz ubehne cas na vratenie reproduktorov.. bohuzial ak to nevyriesim reproduktory mi budu zbytocne .. PC mam novy tak ten menit asi nebudem i ked by som ho teraz najradsej vyhodil oknom.

Doma mam aj av receiver mozno na skusku to skusit prepojit s nim PC ---optika---AV receiver----kabel----ERIS. . len aj tak to je ine zariadenie. . neviem ci to ma zmysel ked zvukovka nakoniec by bol iny stroj.

Skusil som dat obycajne sluchadla do toho jack vystupu a zvuk v pohode .. no je to iny kabel . . ale tichota. . namalo by sa to rusenie prejavovat vzdy? aj pri malych sluchadlovych spuntoch?
Chicanoo
Junior

Odeslat příspěvekod Morlith 22. 2. 2018 23:06

Len pre istotu aky kabel? Je tieneny? Ja som mal s nietienenym kablom problem. U jednych repro ani tuk, a druhe paskvil neskutocny.
Morlith
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chicanoo 22. 2. 2018 23:26

Kábel je Bespeco RCX300
Chicanoo
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka