Jaké studiové monitory?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod 77hanes77 26. 4. 2019 13:46

Ďakujem za tip, skúsim sa mu ozvať...
Čo mi vadí na tých LSR305 je to, že sú to 2 samostatné jednotky a majú zvlásť napájanie a ovládanie (nie len) hlasitosti .

Medzi Studio50 USB a LSR305 je veľký zvukový rozdiel ?
77hanes77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 5. 5. 2019 12:31

fluid f5
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dropadred 5. 5. 2019 22:12

Nedávno som dostal echo, že F5 dosť šumia, bohužiaľ, tak je potrebné na to pri prípadnej kúpe myslieť.
Audio-GD R2R-11 > MrSpeakers Alpha Dog, Hifiman Edition XS; Dragonfly Red > ...Noble Uni, Fiio FH5
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 6. 5. 2019 15:06

sumia najmenej z konkurencie, aj preto, ze maju a/b a nie d
sumela mozno starsia seria par rokov dozadu
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dropadred 6. 5. 2019 16:34

Nie, bavíme sa približne o rok starých. A bohužiaľ, to nie je "fičura" len zosíkov triedy D (tiež som si to myslel).
Audio-GD R2R-11 > MrSpeakers Alpha Dog, Hifiman Edition XS; Dragonfly Red > ...Noble Uni, Fiio FH5
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 7. 5. 2019 06:34

samozrejme viem, ze aj a/b dokazu poriadne sumiet(pisal som "aj preto"), no fluid f5 su najtichsie bedne do 600e co ma teraz napadaju
pocul som viacero kusov, nove aj starsie
kazdopadne vsetky monitory treba kupovat s moznostou vratit
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod evelista 7. 5. 2019 17:49

Wharfedale Diamond za 12k czk, Yamaha stereo zesilovac za 8k, cd player z 6k taky Yamaha, to je muj vesmir.
evelista
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dropadred 7. 5. 2019 20:49

Trošku od veci, nemyslíš?
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 77hanes77 11. 5. 2019 13:30

Ešte pripomínam, že rozpočet je ideálne do 150€

Zaujímam sa najmä o Behringer-y Studio 50USB, nakoľko majú integrovaný DAC (vzhľadom na to, že mám len integrovanú zvukovku).

Narazil som však na to, že majú nejaký bug s DAC - pri pripojení cez USB hrajú až príliš hlasno - je to pravda?

Čo sa týka basov, ako zahrajú pod 70Hz ? Píšu, že by mali začínať od 55Hz ale niekde som čítal, že reálne idú až od 70Hz ....

Navyše, teraz pozerám, že tie Behringher-y nemajú potenciometer na hlasitosť .... Je tam len input trim čo by (ak som to správne pochopil) malo regulovať výkon vstupu ?
77hanes77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jean Vicard 11. 5. 2019 17:49

Ja som mal 40USB, (neviem nakoľko odlišne hrajú od 50USB) no vôbec sa mi nepáčilo ako hrajú. Zvuk mi aj po rozohraní prišiel neprirodzený a bez priestoru, tak som ich vymenil za Fluid F5. Posun je to samozrejme veľký, o zvuk mám postarané na x rokov. Niekoľko poznatkov s praktickým použitím, šumom a nežiadúcimi zvukmi... (poznamenám len, že uši mám ako radary, počujem aj trávu rásť) Cez RCA-RCA káble šumia menej, no je počuť ruch z dosky. (hlavne keď pracuje grafika v hrách) Cez balanced jack-jack káble viac šumia, no ruch z dosky počuť podstatne menej, prakticky vôbec. Skúšal som inú dosku, inú zvukovku, iné elektrické zásuvky a predlžovačky, všetko bez rozdielu. Prevádzkujem ich teda s balanced jack-jack káblami, muzikantskou USB zvukovkou, na -18dB. Ruch z dosky je nepočuteľný, šum začínam vnímať až keď sa uchom priblížim zhruba na 30cm od membrány. Samozrejme čím vyššia hlasitosť faderom, tým viac šumia, preto ich mám na -18dB a hlasitosť ovládam na zvukovke.

77hanes77
Ako píšeš, na 50USB zvuk budeš musieť regulovať cez ten malý potenciometer vzadu, čo je celkom nepraktické. A pozerám že to má rozsah -6 až +6 dB, čo je veľmi málo. Je možné, že by si musel softvérovo stíšiť hlasitosť aby ti to nevrieskalo. To je ale len môj dohad, či to tak naozaj je by ti musel napísať niekto kto ich vlastní. Najlepšie je mať zvukovku alebo DAC s preampom, ktorým vieš v normálnom rozmedzí ovládať výstup na repro. A ideálne to mať pripojené cez optiku, aby to cez USB nezbieralo ruch z dosky.
Jean Vicard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Norbi082 12. 5. 2019 22:09

zadnym potenciometrom nezregulujes nic neni urceny na dac, ale na vstupy
hasitost je tak hlasna, ze pri normalnom pouzivani pc budes mat volume na 1 obcas 2, ked pojde nieco potichsie a ked si budeš chceit vypocut hlasnejsie hudbu tak 3 az 5 :D
neni to nic hrozne, da sa nato zvyknut

viacej sa zniest neda a ked ich budes zapajat, tak nezabudni stisit hlas no windowse, lebo dostanes infarkt

inak za svoju cenu sa strasne oplatia, som max spokojny,
predtym som mal Kurzweil Ks-40a a tieto su obrovsky upgrade
dalše plus je, ze maju obrovsky výkon 100-150w
a najvacsie plus je, ze vôbec nešumia, co je dnes problem najst monitory, ktore nešumia

na tu hlasitosť si zvykneš, ja to mam 95% času na 1/100
sice mam aj odloženy ODAC, ale nemyslim si, ze by im pomohol a nechce sa mi pripajat dalšie kable
Norbi082
Junior

Odeslat příspěvekod 77hanes77 13. 5. 2019 15:43

Ďakujem za mini recenziu :D . A ako potom ovládaš hlasitosť?
Príde mi úplne od veci mať hlasitosť vo Windowse nastavenú na 3/100 a reve to aj tak....

Chcem normálne regulovať hlasitosť ako človek od 1 do 100 postupne :D
77hanes77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hynex 13. 5. 2019 19:22

Jean Vicard píše:Fluid F5 /RCA-RCA káble / preto ich mám na -18dB a hlasitosť ovládam na zvukovke.

Přesně takto to mám i já. Pokud nic nehraje, tak první ruchy slyším až když dám regulovaný výstup z Casey naplno. Mně teda ještě pomohly feritový kroužky mezi Fluidama a Caseou.
Hynex
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Norbi082 13. 5. 2019 21:36

v prehravacoch si to uberem presnejsie ako potrebujem, da sa nato zvyknut
Norbi082
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka