Jaké studiové monitory?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 9. 10. 2024 11:40

jarešek píše:Tak jestli neslyšíš rozdíl mezi Presonus Eris 3.5 a Geniusy za litr, tak to už zabal a kup si foukací harmoniku.

Vrátím se k tomuto, zřejmě již vyřešenému, dotazu. Mnou citovaná reakce sice nijak nepomůže, ovšem naznačuje reálný stav. Sám Presonus Eris mám k dispozici a ty repráky za pár drobných hrají skutečně, pro mě (a a ve své třídě), famózně. Samozřejmě jsem je připojil na externí zvukovou kartu a vyzkoušel několik typů připojení, které jsou k dispozici pro další zařízení. Ten skok oproti Genius klasice, nebo nějakým PC Creative atd. atd. je pro mé ucho a v některých případech tak deset koňských délek. Chápu, že nemusejí a nebudou vyhovovat každému. Nicméně je třeba v hodnocení být objektivní, či alespoň popsat věci, které slyším, které mně u nich vyhovují, resp. nevyhovují.

V závěru bych se rád zeptal, jak tedy byl nákup pořešen. A případně, jaký je celý řetězec. Děkuji
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod svlastik 23. 10. 2024 05:52

Mezi studiovkama můžu vyzdvihnout jednoznačně Focaly. Hrozně dobře se to poslouchá a měniče to má z těch násobně dražších modelů. Jako nejlevnější Focal Alpha twin ideálně se subwooferem Focal Sub one. Co k němu říct. Zvuk nenadchne jak vyšší liga, ale dá se poštelovat. Dvojčata úplně anuluji ten typický podpis monitorového plochého zvuku. Najednou se vám otevře svět z pohledu předozadní osy. Stále jsou na práci a zároveň zábavu. Dále chcete ušetřit za drahé bedny nad 100tisíc pořiďte si Focal Shape twin, přehraje to leccos a stále zábava a práce. Focal Solo už začíná být skvělým partnerem pro zábavu, ale bez subwooferu a pořádného Dacu se neobejde. Zvuk zní fantasticky čistě highendově, ale jde cítit, že jsou na berilium moc velké oťěže a bas nepokryje i základní střed v této famózní krystalické čistotě. Nabíráme tempo Focal Twin vás konečně pošle do světa neskutečné zábavy a čistoty. Vrstvení prostoru spolu s předozadní osou nástrojů probíhá jako kdyby to byla běžná rutina, vše tak čisté detailní a dynamické. Tady už práce není zábava, ale splněný životní sen. Dále tu máme Focal Trio 6 a 11. Které nadmíru splní tento sen i ve světě rocku jazzu a dalších odvětví. Tam už obstarává i pásmo středů poctivou práci a rychlý kontrolovaný bas. Tento svět vás natolik rozmazlí, že když si jinde sednete k tzv. Hifi repráku za 2 miliony a kabeláži metr 300tisíc a sestavě za 3 miliony, tak odcházíte, hmm jako dobrý a že se jako malé dítě stejně těšíte si poslechnout to svoje doma co nabízí Focal. Byl jsem 2x na výstavě a poslechl si a ten cenový rozstřel co nabízí Focal od modelu Twin přes Trio je zvuk na úrovni milionovxých částek v hifi-highendu. Utopia je toho důkaz, měniče jsou technologicky totožné, akurát tam nemáte ten podpis ozvučnice, čili to zkreslené mohutno. Dá se to ale doladit DAC. Já to mám S A&K, ale xlr se dá klidně napojit a regulovat na prasáka přes jiné konektory a regulace a není taková citlivka jako RCA jinak, výrazně k tomu doporučuji A&K. Čili chcete repro zvuk sopra, utopia? Kupte si Focal Twin se subama a vyšší řadu Focal Trio 6 a Focal trio 11. V této ceně dokáže inerní zesilovač a absence kabelů ušetřit bezmála další 2 miliony... :)
svlastik
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 23. 10. 2024 07:14

A to je nějakej vtip, nebo co to jako má bejt tentokrát?
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 23. 10. 2024 13:17

Většinou ty dlouhé bloky nechám přečíst AI. Dnes jsem ji nakrmil více příspěvky a požádal ji, o několik charakteristik:
AI píše:Autor vykazuje hluboké zaujetí oblastí zvukové techniky. Jeho nadšení je zřejmé a naznačuje, že má vášeň pro audiotechniku ... text působí spíše jako spontánní tok myšlenek než jako strukturovaný a logicky uspořádaný celek. Chybí mu jasné oddělení jednotlivých bodů, což může některé části textu činit obtížné k pochopení ... pro čtenáře se základními znalostmi o audio technice může být jeho text inspirativní.

A se závěrem plně souhlasím. Cítím se inspirován a když už nic jiného, prošel jsem si parametry aktuálních modelů Focal :)
Emil Pastelka
Pokročilý

Předchozí stránka