Jaké studiové monitory?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod D-Fox 25. 12. 2012 16:26

Diky za rady... mam takovy hloupy dotaz. K cemu presne by slouzil ten DAC, kdyz zvukovka ma analogovy vystup? Je to mysleno pro zapojeni Opticky vystup ze zvukove karty => DAC => Repro?

Jinak ja nejsem zadny audiofil (momentalne mam hudebni koleci v mp3/320), takze nevim jestli bych byl ochoten zaplatit vic jak 10k (predpokladam ze by se ta cena po zakoupeni DAC a dalsiho prislusenstvi minimalne do teto castky vysplhala.). Do tech 10k by byl asi muj strop.

...urcite jeste zjistim blizsi info o tech modelech...
D-Fox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod icotech852 25. 12. 2012 16:46

ano aj zvukovka je DAC ibaze v minimalnom cenovom a kvalitovom prevedeni.Vyrobcovia pocitacovej techniky spravia zvukovku len aby splnala zakladne poziadavky na posluch.Su vyrobcovia ktory sa DAC zaoberaju viac do detailov a bol by si prekvapeny ako potom zneju aj mp3/320

DAC najdes tu forum-1920/Prevodniky-a-sluch-zes.html

teorie je tam az az.Skus pozriet Fio17,Ruby2,HRT MSII
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod D-Fox 25. 12. 2012 17:57

takze kdyz to shrnu... kdybych vzal v uvahu rozpocet 10k, tak bych mel jit do kombinace:
- DAC 3000,-
- Repro 6000,-
- Regulator hlasitosti/kabely ~1000,-

nastuduji si tedy nejake informace k DAC/repro a zkusim neco vymyslet...
D-Fox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod icotech852 25. 12. 2012 18:17

Ak niesi taký náročný zober tie Alesis s usb.

Alesis M1 Active 520 USB http://www.audiotek.sk/produktyATK/ales ... 520usb.jpg
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod D-Fox 27. 12. 2012 22:51

Diky, o tech Alesis dost uvazuji... Nicmene sem si zatim po nekolika hodinach googleni stanovil tri cenove kategorie:

nejlevnejsi varianta:
Alesis M1 Active 520 USB

o trochu drazsi varianta:
PRODIPE PRO 5 RIBBON + levnejsi DAC

pokud bych chtel sahnout ponekud hloubeji do kapsy
ALESIS M1 Active MK II
Adam A3X
adam f5
Audioengine A5+
+ nejaky DAC mezi 3-5k

Problem je ten, ze jak tomu vubec nerozumim, tak vlastne ani nevim co doopravdy chci.
Jestli neco za 5k nebo za 15k. Dam tomu jeste nejaky cas... Na jednu stranu si rikam ze i s tou nejlevnejsi variantou (Alesis s usb) by to pro mel byla obrovska zmena (doposud jsem pouzival Logitech v20 :-)), na druhou stranu si zas rikam, ze kupuji neco co vyuzivam kazdy den, takze proc si o trosku vic nepriplatit...
D-Fox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod icotech852 27. 12. 2012 23:06

tie Alesisy USB su skor pre nenarocnych posluchacov vyuzivajuce repro k notebooku ci pc na hry,filmy,hudba skor oddychovo popri cinnosti.

Pri sustredenom posluchu objavis hlavne priestor a kopec inych veci pri ktorych sa ti u logitechu ani nesnivalo.Tie Adam f5 su velmi chvalene
skus si pozriet napr.tuto recenziu ako navod k lepsiemu posluchu viewtopic.php?f=1711&t=1181924
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod D-Fox 28. 12. 2012 00:22

Zajimave cteni. Pravdepodobne vezmu ty Alesis s USB. Preci jenom, zatim nemam zkusenosti (mozna ani potrebu) na to abych kupoval neco za vyrazne vetsi penize... Repraky se neztrati, v nehorsim je pri pripadnem upgradu prodam.

Jen by me zajimalo, jak to vypada u tech Alesis s posluchem pokud bych byl vzdalen treba 2-3 metry, nebo pokud bych nemel hlavu ve stejne vyskove urovni.... Bude to v ramci moznosti poslouchatelne?
D-Fox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xmarek 28. 12. 2012 00:24

Na ty ADAMy bacha. Doporučuji si je před případnou koupí poslechnout (to doporučuji obecně před každou koupí monitorů, ale u nich to platí dvojnásob). Co vím ADAMy mají sklon spíš k analytickému projevu a ten se nemusí každému líbit. Stejné je to např. s YAMAHA-y. Pokud chceš zábavnější zvuk doporučuji si poslechnout např. KRK RP6. ;-)

Dopl. ALESIS: Stejně jako u všech monitorů. Pozor na slepý kup. :pozor Vzhledem k 5" wooferu to bude mít slabší basy.
Naposledy upravil xmarek dne 28. 12. 2012 00:30, celkově upraveno 1
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 28. 12. 2012 00:26

prodipe vyskrtni bez vahania
lacnejsia: f5+fostex kontroler usb
super: f5+fostex kotroler+hrt streamer 2

krk su pre niekoho zabava, pre niekoho utrpenie
na zabavu, hoc aj 128kbps mp3 radio mam kurzweil ks-40a

problem ze adamy nemaju nikde rozohrate, inak mozu zniet sucho, hlavne ak ich zapoja do profi zvukovky hoc za 400e, al s kvalitou d>a prevodu za 50e..

inak to "sucho" je vacsinou sposobene nahravkou
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 28. 12. 2012 00:36

@Andrejsvk: To nemusí být pravda. V době když jsem si pořizoval KRKy, tak jsem jich měl možnost poslechnout si vedle sebe víc. A rozdíl byl mnohdy opravdu znatelný. Např. YAMAHY byly naprosto nejnudnější monitory co jsem měl možnost slyšet, bez ohledu na velikost wooferu. Podotýkám, že jely na stejné aparatuře a pouštěl jsem tam stejné skladby. Po té zkušenosti každému říkám ať si to nejdříve poslechne. Já jsem byl původně rozhodnutý koupit něco jiného a po poslechu jsem šel do KRKů, které mi přišly pro mé potřeby nejvhodnější. Podotýkám, že KRKy nikomu nenutím. ;-)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 28. 12. 2012 00:39

yamahy radsej nerozoberajme, nenapada ma, kde by sa mohli uplatnit.. :roll: .. to je nieco uplne ine nez zvysok sveta
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 12. 2012 00:40

osobne povazujem za velku chybu,ze sa dnes prasia studiove monitory s integrovanymi zosilovacmi ala TDA ci LM.Tu by mali byt mosfety a podobne prevedenia ibaze aka by bola potom cena.To by bolo potom cenovo asi ako s Acon.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kostival 28. 12. 2012 14:58

Ahoj všem. Vlastnim Jamo C603 (a zdroj Asus Xonar Essence) a k nim si planuju koupit základní zesilovač typu Denon PMA-520/Onkyo A-9155 na DRUM/ROCK/METAL atp. do 15m2 mistnosti.

Myslite si, že by takový vyše zminěný Adam F5 byly kvalitativně lepši (dynamika, rozlišení, výšky)? Nebo je to +- stejna třida, v něčem lepší, v něčem horší?
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 28. 12. 2012 15:45

adamy ich prevalcuju ;-)
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kostival 28. 12. 2012 16:17

Tak to bude asi to, co potřebuju. DT990 nastavili laťku trochu výš, a C603 s recieverem přestavají stačit, předpokladam, že zesilovač by to nějak rapidně nezlepšil .. každopadně dik
kostival
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka