Jaké studiové monitory?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod racecar 6. 9. 2018 17:15

dropadred píše:Aj u A7X alebo ktoré bral racecar spomínal, že počul šum, takže by som sa na to nespoliehal.
Jop, sumia este stale u mna. Hraju ale super.
Aune S6; Adam A7X; iBasso IT03 + iBasso CB12
racecar
Junior

Odeslat příspěvekod Fr3d1 7. 9. 2018 19:03

Tak jsem nakonec koupil T7V a zatím velká spokojenost. Při stejné poslechové vzdálenosti šumí podstatně méně než Eris E5 (téměř neznatelně). Zatím hrajou tak 2 hodiny, takže nemá smysl moc hodnotit, ale určitě jsou daleko přesnější (sušší více analytický zvuk v porovnání s Eris E5). Focaly budou možná lepší, ale musel bych kvůli nim kupovat větší stůl :D.
Schiit Modi 2 Uber -> Sommer cable DIY -> (Schiit SYS -> Adam Audio T7V) | (PM PRE4 -> Sennheiser HD 800)
Fr3d1
Junior

Odeslat příspěvekod dropadred 8. 9. 2018 13:10

To nemusia. A ono T7V nemajú ani analytickejší, skôr prirodzenejší. Čo som tak videl tie amatérske porovnávačky na YT, tak E5 mi prišli ako neprirodzene zafarbené.

A inak, čudujem sa, že kvôli T7V si nemusel "kupovať nový stôl", veď aj tie sú riadne hlboké. Hlavne, keď nechceme zabudnúť na to si nechať nejakú vzdialenosť od monitorov.
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fr3d1 9. 9. 2018 12:23

Měl jsem na mysli hlavně lepší separaci nástrojů. Ještě než jsem ty Erisy zabalil zpátky do krabice, tak jsem si je porovnal s Adamy a přišly mi trochu zahuhlané. Tím však nechci říct, že jsou špatné. I teď bych je klidně doporučil. Jen mě na nich štvalo, že jsou příliš citlivé a hlasité, na tichý poslech moc nejsou. Ve Windows jsem musel mít stáhnutou hlasitost, potenciometr musel být na čtvrtině a na předzesilovači jsem měl cca 15-20%. U Adamů mám potenciometr na 12. hodině a ve Windows plnou hlasitost, zbytek reguluji jen přes Schiit, což je naprosto ideální.
K velikosti, popravdě větší stůl bych asi kupovat nemusel, ale prostě ty Alphy jsou o 4cm širší a trčely by mimo. S hloubkou zas takový problém není, stůl jsem trochu posunul dopředu aby byla vzadu rezerva.
Schiit Modi 2 Uber -> Sommer cable DIY -> (Schiit SYS -> Adam Audio T7V) | (PM PRE4 -> Sennheiser HD 800)
Fr3d1
Junior

Odeslat příspěvekod lithrai 10. 9. 2018 09:28

Andrejsvk píše:ked tak radsej focal alpha 65

dropadred píše:A chceš potom riešiť ABčko? A ten tragický stand by?

Model 2018 to už má opravené.
DAP: iBasso DX240 (AMP8 MK2, AMP8 MK2S, AMP5MOD), Dethonray DTR1 Prelude, Audio-Opus Opus#1
IEM: Hidition New Tears 6, Moondrop x Crinacle DUSK, Alclair RSM Quad
Desktop: RME ADI-2 DAC FS
HP: F-CANS AURA, Mr.Speakers Aeon Flow Closed
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Heretik_13 11. 9. 2018 14:56

Ahoj,
po změně dispozice pokoje se stávající repro stalo neposlouchatelné (příliš blízko, velké, v rohu atd.). Akustiku pokoje řešit nechci.
Stávající sestava je: PC-USB-Aune X1s-RCA-NAD C352-nějaké repro Philips. NADu a Philipsů se chci zbavit.
Aune neumí ovládat hlasitost RCA. Chtěl bych něco jako Fluid Audio F5, ale abych mohl jednoduše otočit kolečkem a změnit hlasitost, ideálně i s dálkovým ovládáním. Za cenu kolem 5000 Kč/200 Eur.
Díky
Heretik_13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dropadred 11. 9. 2018 20:13

Tak osobne asi skúsim T5V, na T7V sa nejako necítim
https://www.youtube.com/watch?v=qGT98cm9Z5M .
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Norbi082 12. 9. 2018 07:13

T5v's - Music, gaming, living room, parties, bar mitzvahs, orgies.
T7v's - Mixing.
:D zarazilo ma, ze ich viacej odporuca na vzdialene pocuvanie k TV ako k PC
Norbi082
Junior

Odeslat příspěvekod dropadred 12. 9. 2018 12:15

Je to určite zaujímavé ale verím mu, v tomto určite. Ja som si všimol, že prehrával aj jednu skladbu na oboch, tak som si našiel time-stampy a porovnával a súhlasím, na T5V to znelo lepšie...ako keď som sledoval porovnávačky medzi JBL LSR305 a Presonus E5, proste JBL zneli tak prirodzenejšie.
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 12. 9. 2018 20:01

T7V vratene, neprekusol som sum a hrali aj po rozohrati sucho, bez stavy. Ako keby som mal lacnejsiu zvukovku, proste DSP v nich nic moc.
Idem do Focal Alpha 65, nic ine mi neostava v tejto cene.
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dropadred 13. 9. 2018 08:36

A mal si aj možnosť ich porovnať, či?

Či cítiš, že proste potrebuješ väčší basový menič?
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 13. 9. 2018 08:42

priamo prepinanim s fokalmi? nie

ano, potrebujem minimalne 6"
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dropadred 13. 9. 2018 09:42

Tak potom daj aj vedieť ako sa páčia, aj to, že či ten stand-by je už lepší.

A správne sa ukázalo aj z tvojho hodnotenia, že T7V sú naozaj nejaké suché.
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cilibike 24. 9. 2018 12:39

zdar chlapi, uz ked som tu, tak sa opytam. ma niekto skusenosti s eve audio? sc207 alebo sc208?
stoja za tie prachy alebo je to zbytocne a aj lacnejsie repraciky to zahraju podobne?
kedze nie som financne ako by som chcel, pre mna su zatial yamahy hs7.
moje vyuzitie je na doma, cez zvukovku z pc primarne soundtracky a hudba, sekundarne ich pouzivam aj pri filmoch. diky za nazory a rady
cilibike
Junior

Odeslat příspěvekod dropadred 24. 9. 2018 13:49

moje vyuzitie je na doma, cez zvukovku z pc primarne soundtracky a hudba, sekundarne ich pouzivam aj pri filmoch

Ani náhodou, absolútne ich nepotrebuješ. To je ako s AX Adamami, proste sú na niečo iné.

kedze nie som financne ako by som chcel, pre mna su zatial yamahy hs7.

To znamená, že HS7 už máš alebo ako "lacnejšia" alternatíva?

A čo stôl, máš dosť miesta pre tak veľké monitory? Budeš mať aj dostatočnú vzdialenosť?
MrSpeakers Alpha Dog
dropadred
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka